Blue Air (0B)

Blue Air on Romanian suurin lentoyhtiö, joka perustettiin 11 vuotta sitten. Lentoyhtiö tarjoaa 70 suoraa lentoa lukuisista EUroopan maista eri kesälomakohteisiin.

Blue Airilla on kuusi tukikohtaa mm. Bukarest, Torino ja Bacau.

Blue Air lentää ainoastaan Boeing 737 -koneilla, joissa on matkustusmukavuutta lisäävät Recaro-istuimet.

Käsimatkatavarat

Matkustusmukavuuden ja turvallisuuden takaamiseksi, lennolla sallitaan vain yksi käsimatkatavara henkilöä kohti. Käsimatkatavaran paino saa olla enintään 5 kg ja koko enintään 55 x 40 x 20 cm.

Lue lisää matkatavarasäännöistä » 

Lähtöselvitettävä matkatavara

Matkatavarat saavat painaa yhteensä 20 kg. Kahden tai useamman matkustajan yhteinen matkalaukku saa painaa korkeintaan 32 kg.

2-11 vuotiaat lapset

2-11 vuotiaita lapsia koskevat samat matkatavarasäädökset kuin aikuisiakin.

Alle 2-vuotiaat lapset

Alle kaksivuotiaiden lasten matkatavarat saavat painaa enintään 32 kg. Huom. käsimatkatavara ei ole sallittu alle 2-vuotiaille lapsille.

Lastenvaunut ja rattaat

Lasten lastenvaunut tai -rattaat voi ottaa mukaan ja lähtöselvitettävä osana alle 2-vuotiaan lapsen normaaleja matkatavaroita. Suosittelemme lastenvaunujen tai rattaiden pakkaamista suojapussiin jtai Airshell-suojan vuokraamista. Lue lisää Airshell-suojasta.

Lue lisää 

Matkatavaran pakkaussäännöt »

Myöhästynyt, vahingoittunut tai kadonnut matkatavara »

Lisää matkatavarapainoa 

Jos tarvitset enemmän matkatavaraa, voit tilata etukäteen lisää matkatavarapainoa. Jos et tee tilausta etukäteen, voit joutua lentokentällä maksamaan lisäpainosta paljon enemmän. Varaa lisää matkatavarapainoa » 

Polkupyörät ja urheiluvälineet, jotka painavat alle 32 kuljetetaan osana lähtöselvitettävää matkatavaraa. Muistathan pakata varusteet hyvin, jotta ne kestävät kuljetuksen.
Hinnat ilmoitetaan ja maksu peritään lentokentällä lähtöselvityksen yhteydessä.

Blue Airilla ei ole lentoluokkia.

Lentoateria

Lentäessäsi Blue Airilla lennolla voit varata lentomatkalle aterian.

Voit varata lentoaterian:

 • Matkavarauksen yhteydessä
 • Minun lomani -sivulta
 • TUIn asiakaspalvelusta puh. 0303 60 010 viimeistään 2 vrk ennen lähtöä

Erikoisateria

Blue Airin lennolle on mahdollista varata yleisimpiä erikoisaterioita. Erikoisruokien sisältö vaihtelee vuodenaikojen ja keittiön raaka-aineiden mukaan ja siihen vaikuttaa myös, missä ruoka lastataan koneeseen (kotimaassa tai matkakohteessa). Sen vuoksi emme voi antaa tarkkaa luetteloa aterian sisältämistä ruoka-aineista. Takaamme kuitenkin, että kunkin erikoisruokavalion rajoitteet on huomioitu. 

Erikoisateria varataan ja maksetaan matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 2 vrk ennen lähtöpäivää. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

 • Kasvisateria (sisältää maitotuotteita ja kananmunaa)
 • Vegaaninen
 • Gluteeniton ateria
 • Diabetes-ateria
 • Laktoositon ateria (ei maitoa tai maitoproteiinia)
 • Sianlihaton ateria

Allergia

Jos sinulla on ruoka-aineallergia, voit tilata jonkun yllä olevista erikoisaterioistamme. 

Jos sinulla on pähkinäallergia, pyydämme ilmoittamaan siitä Blue Airin matkustamohenkilökunnalle ennen koneeseen nousua. Matkustamohenkilökunta voi tällöin pyytää muilta matkustajilta hienotunteisuutta olla avaamatta pähkinätuotteita lennon aikana. 

Voit varmistaa oman mielipaikkasi lentokoneessa varaamalla sen lisämaksusta ennakkoon.

Varaa istumapaikka

Istumapaikat ovat varattavissa Blue Airin lennoille jo heti matkan varauksen yhteydessä edellyttäen, että matkan alkuun on enintään 364 päivää. Istumapaikat tulee varata viimeistään 4 vuorokautta ennen lähtöä.

Varaa istumapaikka tästä » 

Blue Airin lennoilla et voi tehdä taxfree-ostoksia ennakkoon.

Lähtöselvitys alkaa 2–3 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan tuntia ennen lähtöaikaa. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on useita lähtöselvitysautomaatteja, joilla voi tehdä lähtöselvityksen Blue Airin lennolle. Internetissä lähtöselvitystä ei valitettavasti voi tehdä.

Saavuthan lentoasemalle hyvissä ajoin!

Ruoka ja juoma

Lennon aikana voit ostaa virvokkeita ja pikkupurtavaa matkustamossa kiertävistä juomavaunuista.

Lue lisää lennolla tarjottavista aterioista »

Mikäli olet liikuntaesteinen (liikuntakyvytön tai huonosti liikkuva), pyydämme sinua ilmoittamaan asiasta jo matkaa varatessasi. Ilmoita myös, jos tarvitset avustamispalvelua lentokentällä.

TUIn ASIAKASPALVELU:


Jos olet raskaana, Blue Airin lennoilla ovat voimassa seuraavat säännöt:

 • Viikot 0-27
  Voit lentää ilman erityisiä rajoituksia. Mikäli sinulla on ollut raskauden aikana komplikaatioita, lääkärintodistus on esitettävä huolimatta siitä, kuinka monennella raskausviikolla olet
 • Viikot 28-36
  On esitettävä lääkärintodistus siitä, että raskaana oleva nainen pystyy lentämään
 • Viikko 37 ja siitä eteenpäin
  Turvallisuusyistä et voi lentää Blue Airille 

Huomaathan, että raskautta koskeva lääkärintodistuksen on oltava päivätty enintään 10 päivää ennen matkaa. Lääkärintodistuksesta on käytävä ilmi lääkärin nimi, puhelinnumero sekä laskettu aika. Lääkärintodistus on oltava kirjoitettu englanniksi ja esitettävä ennen koneeseen nousua lähtöselvityshenkilökunnalle sekä matkustamohenkilökunnalle.

Tärkeää:  Lennoille Turkkiin/Turkista tarvitset aina lääkärintodistuksen. Paikalliset säännökset vaativat, että lääkärintodistus on esitettävä jo raskauden alkuvaiheessa.