Evelop

Evelop (EVE)

Evelop on Barcelo Viajes -matkakonserniin kuuluva espanjalainen lentoyhtiö. Perustamisvuodesta lähtien yhtiöon tehnyt yli 75 000 lentoa ja kuljettanut yli 11 miljoonaa matkustajaa. Evelopin moderniin lentokalustoon kuuluvat Airbus A330-300 ja Airbus A320-200.

Lentoyhtiön päätoimipaikka
Evelop Airlines S.L.
José Rover Motta, 27 
07006 Palma de Mallorca
Espanja

Käsimatkatavarat

Lennolla sallitaan vain yksi käsimatkatavara henkilöä kohti. Käsimatkatavaran paino saa olla enintään 6 kg ja koko enintään 50 x 40 x 25 cm

Lähtöselvitettävä matkatavara

Kaikilla yli 2-vuotiailla matkustajilla saa olla yhteensä 20 kg ruumaan menevää matkatavaraa matkustajaa kohden. 

Pelkät lennot tai äkkilähtö

Varatessasi TUIn kautta pelkät lennot tai äkkilähtömatkan määrittelemättömällä majoituksella, veloitetaan ruumaan menevästä matkatavarasta lisämaksu. Matkatavara tulee varata etukäteen, jolloin hinta on lentokohteesta riippuen 40–60 e/hlö. Lentokentällä ruumaan menevästä matkatavarasta veloitetaan 40–60 e/hlö +20 e/hlö lisämaksu.  

Alle 2-vuotiaat lapset

Alle 2-vuotiaalle, jolle ei ole varattu omaa istuinpaikkaa lennolla, ei hintaan kuulu ruumaan menevää matkatavaraa.

Lastenvaunut ja rattaat

Kokoontaitettavat matkarattaat saa ottaa mukaan veloituksetta alle 2-vuotiaalle. 

Lisää matkatavarapainoa

Etukäteen on mahdollista ostaa 5–10 kg lisää matkatavarapainoa. Lisäkiloja voi ostaa aikaisintaan 60 päivää ja viimeistään 6 päivää ennen lähtöä. Matkatavarapainon tilaaminen etukäteen on edullisempaa kuin kentällä.

Tilaa lisää matkatavarapainoa »

Voit ottaa mukaasi erikoismatkatavaroita, kuten urheiluvarusteita, tekemällä varauksen kätevästi ja edullisesti netissä. Voit varata erikoismatkatavaran kuljetuksen etukäteen tehtyäsi matkavarauksen TUIlta.

Varaa erikoismatkatavara »

Evelopin lennoilla ei ole erillisiä lentoluokkia.

Lentoateria

Normaali lentoateria varataan matkavarauksen yhteydessä.

VOIT VARATA LENTOATERIAN:

 • Matkavarauksen yhteydessä
 • Minun lomani -sivulla viimeistään 15 vrk ennen lähtöä.
 • Soittamalla TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010 viimeistään 2 vrk ennen lähtöä.

Erikoisateriat

Evelop täyttää tavallisimmat erikoisruokavalioita tai dieettejä koskevat toiveet.

Erikoisruokien sisältö vaihtelee vuodenaikojen ja keittiön raaka-aineiden mukaan, ja siihen vaikuttaa myös, missä ruoka lastataan koneeseen (kotimaassa vai matkakohteessa). Sen vuoksi emme voi antaa tarkkaa luetteloa aterian sisältämistä ruoka-aineista. Takaamme kuitenkin, että kunkin erikoisruokavalion rajoitteet on huomioitu.

Erikoisruoat varataan ja maksetaan matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 2 päivää ennen lähtöä. Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot:

 • Kasvisateria
 • Gluteeniton ateria
 • Diabetes-ateria
 • Laktoositon ateria

Allergiat

Jos olet allerginen, voit tilata Evelopin lennoilla erikoisruokia yllä lueteltujen vaihtoehtojen mukaan.

Jos kärsit vakavasta pähkinäallergiasta, siitä on suositeltavaa kertoa matkustamohenkilöstölle lentokoneeseen noustessasi. Matkustamohenkilöstö ilmoittaa tällöin muille matkustajille, että lennolla on mukana allergiasta kärsivä henkilö. On kuitenkin tärkeää huomioida, että Evelop ei voi taata, ettei altistumista tapahdu, vaikka asiasta tiedotetaankin muille matkustajille.

Allergialääkkeet

Allergialääkkeitä käyttävillä henkilöillä on oltava mukanaan omat lääkkeet. Lentoyhtiöllä ei ole allergialääkkeitä koneessa, eikä heidän matkustamohenkilöstönsä pysty huolehtimaan niistä.

Voit varmistaa oman mielipaikkasi lentokoneessa varaamalla sen lisämaksusta etukäteen. Mikäli sinulla ei istuinpaikan suhteen ole mitään erityistoiveita, ei paikanvarausta ole tarpeen tehdä.

Varaa istumapaikka

Istumapaikat ovat varattavissa Evelopin lennoille jo heti matkan varauksen yhteydessä edellyttäen, että matkan alkuun on enintään 59 päivää. Istumapaikat tulee varata viimeistään 4 vuorokautta ennen lähtöä. Varaa tästä » 

Taxfree-tuotteiden tilaaminen etukäteen

Tee taxfree-tilaus ennakkoon: http://www.evelop.com/fi/evelop-palvelut/ostoksia-lennolla.html. Ennakkotilauksen voi tehdä aikaisintaan 30 päivää, ja viimeistään 72 tuntia ennen lähtöä. Myös lennolla on myytävänä rajoitettu valikoima taxfree-tuotteita.

Lähtöselvitys terminaalissa 2, Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lähtöselvitys tehdään lähtöselvitystiskillä, jotka avataan 2-3 tuntia ennen lennon lähtöä. Tule hyvissä ajoin.

Ruoka ja juoma

Voit ostaa koneessa erilaisia juomia ja virvokkeita edulliseen hintaan tarjoiluvaunuista, jotka kulkevat matkustamon läpi lennon aikana.

Lue lisää lentoaterioista »

Viihde

Lennon aikana esitetään elokuva.

Maksutavat lennolla

Evelopin lennoilla hyväksyttävät maksutavat:

 • Pohjoismaiset valuutat (EUR, SEK, NOK, DKK)
 • Visa
 • Mastercard

Mikäli tarvitset oman pyörätuolin mukaan matkalle, tulee se lähtöselvittää muiden matkatavaroiden kanssa. Ota yhteyttä TUIhin, mikäli tarvitset pyörätuolin mukaan matkalle.

Jos tarvitset lentokentällä avustuspalvelua, on tärkeää, että ilmoitat siitä jo matkaa varatessasi. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi kantoapua tai pyörätuolin käyttöä siirryttäessä lentokoneeseen.

TUIn ASIAKASPALVELU:

 • Puhelin 0303 60 010
 • Sähköposti lomalento@tui.fi

32. raskausviikon saavuttaneilta lentoyhtiö vaatii lääkärintodistuksen, joka on päivätty alle 24 h ennen lennon lähtöä. Raskausviikon 39. jälkeen lentäminen ei ole mahdollista.