Finnair

Finnair Lomalento (AY)

Finnair on yksi maailman vanhimmista edelleen toimivista lentoyhtiöistä, joka keskittyy nykyisin kuljettamaan lentomatkustajia Euroopan ja Aasian välillä, Helsingin kautta. Yhtiö perustettiin 1.11.1923. Finnair-konsernilla on yli 60 koneen laivasto.

Lentoyhtiön päätoimipaikka
Finnair
Tietotie 9 A
01053 Vantaa

Lue lisää Finnairin nettisivuilta »

Käsimatkatavara

Finnairin lomalennolle voi ottaa yhden käsimatkatavaran. Laukun koko saa olla enintään 56 x 45 x 25 cm ja paino korkeintaan 8 kg.

Lue lisää matkatavarasäännöistä »

Lähtöselvitettävä matkatavara

Kaikilla yli 2-vuotiailla matkustajilla saa olla yksi laukku, korkeintaan 23 kg, ruumaan menevää matkatavaraa. Laukun ulkomittojen summa (korkeus + pituus + leveys) saa olla enintään 158 cm. 

Pelkät lennot tai äkkilähtö

Varatessasi TUIn kautta pelkät lennot tai äkkilähtömatkan määrittelemättömällä majoituksella, veloitetaan ruumaan menevästä matkatavarasta lisämaksu. Matkatavara tulee varata etukäteen, jolloin hinta on lentokohteesta riippuen 40–60 e/hlö. Lentokentällä ruumaan menevästä matkatavarasta veloitetaan 40–60 e/hlö +20 e/hlö lisämaksu.  

Alle 2-vuotiaat lapset

Alle 2 vuotiaalle, jolle ei ole varattuna omaa paikkaa saa olla yksi enintään 23 kg painava laukku matkustusluokasta riippumatta.

Lastenvaunut ja rattaat

Lastenvaunut ja rattaat kuljetetaan ilmaiseksi.

Lue lisää

Matkatavaran pakkaussäännöt »

Myöhästynyt, vahingoittunut tai kadonnut matkatavara »


Lisää matkatavarapainoa

Finnairin Lomalennot -nettisivujen kautta voit varata lisää matkatavarapainoa. Hinnat ovat edullisemmat kuin lentokentällä maksettaessa. Lisäpalvelut ovat varattavissa 30 vrk ennen lähtöä.
Osta lisää matkatavarapainoa tästä »

Erikoismatkatavara ja lisämatkatavara tulee varata ja maksaa etukäteen. varaukset voi tehdä osoitteessa: www.finnair.fi/lomalennot

Economy-luokka

Economy-luokan asiakkaana käytettävissäsi ovat lentomatkan peruspalvelut edullisen hintaan.

Lue lisää lentoluokista »

Lentäessäsi Finnairin lomalennolla voit varata lennolle maksullisen lentoaterian. Ateriat ovat jo vähälaktoosisia ja kevyitä lennolle sopivia ateriakokonaisuuksia.

Voit varata lentoaterian:

 • Matkavarauksen yhteydessä
 • Minun lomani -sivulla viimeistään 15 vrk ennen lähtöä.
 • Soittamalla TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010 viimeistään 2 vrk ennen lähtöä.

Erikoisateria

Terveydellisistä tai elämänkatsomuksellisista syistä varattavat erikoisateriat ovat maksullisia ja ne varataan suoraan TUIlta matkavarauksen yhteydessä. 

Allergia

Jos sinulla on ruoka-aineallergia, voit tilata jonkun Finnairin erikoisaterioista. Kaikki erikoisateriat varataan TUIlta matkavarauksen yhteydessä. 

Jos sinulla on vaikea allergia tai useita eri allergioita, suosittelemme, että otat mukaan omat eväät. Ota tällöin yhteyttä Finnairin Lomalentojen asiakaspalveluun puh. 0600 91011 tai asiakaspalvelu.lomalennot@finnair.com

Voit varmistaa oman mielipaikkasi lentokoneessa varaamalla sen lisämaksusta etukäteen.

Varaa istumapaikka

Istumapaikat ovat varattavissa aikaisintaan 185 vrk ennen ja viimeistään 36 h ennen lennon lähtöaikaa.

 • Tee varaus helposti netissä
 • Soittamalla 0600 91011

Mikäli sinulla ei istuinpaikan suhteen ole mitään erityistoiveita, ei paikanvarausta ole tarpeen tehdä.

Tee edullisia taxfree-ostoksia

Lentäessäsi Finnairilla voit tehdä edullisia taxfree-ostoksia helposti netissä. Ennakkotilauskaupan valikoima vaihtelee lentosi lähtö- ja kohdepaikan mukaan.

Tee ennakkotilaus

Tilauksen voi tehdä aikaisintaan 30 päivää ennen lentopäivää ja viimeistään 3 päivää (Euroopan sisäisillä lennoilla) / 5 päivää (mannertenvälisillä lennoilla) ennen lennon lähtöpäivää. Voit tehdä ennakkotilauksen sekä meno- että paluulennolle ja menolennolla voit täydentää ostoksia paluulennolle.

Tilaa tästä »

Lähtöselvitys alkaa 2–3 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan tuntia ennen lähtöaikaa. Kaikki Finnairin lennot Helsinki-Vantaan lentokentältä lähtevät terminaalista 2.

Lähtöselvitys automaatilla

Lähtöselvityksen voit tehdä Helsinki -Vantaalla lähtöselvitysautomaatilla millä lähtöselvitysalueella tahansa. Automaattilähtöselvitys tulee tehdä viimeistään 1 h ennen lähtöä. Lähtöselvitysautomaatin käyttökieli on englanti.

Lomalennon lähtöselvitys lähtöselvitysautomaatilla aloitetaan ensisijaisesti lukemalla passi tai Finnair Plus -kortti. Jos passilla/kortilla ei löydy tietoja aloitetaan lähtöselvitys matkanjärjestäjän varaustunnuksella ja nimellä. Aloita lähtöselvitys Lentolippu-vahvistuksessa olevan varausnumeron kuudella viimeisellä merkillä, ennen väliviivaa.

Lähtöselvityksen jälkeen ruumaan menevät matkatavarat jätetään Baggage Drop -tiskille.

Lähtöselvitys internetissä

Voit lähtöselvittää matkasi myös kätevästi internetissä (kirjautuminen sivun alalaidassa) tai matkapuhelimella. Palvelu aukeaa 36 tuntia ennen lennon lähtöä. Se on käytettävissäsi ympäri vuorokauden.

Lähtöselvityksen jälkeen ruumaan menevät matkatavarat jätetään Baggage Drop -tiskille.

Tee lähtöselvitys edellisenä iltana

Seuraavan päivän lennoille lähtöselvitys onnistuu Helsinki-Vantaalla myös edellisenä iltana klo 18.00–21.30. Tällöin yksi matkalle lähtevistä perheenjäsenistä voi luovuttaa koko perheen matkatavarat, mikäli hänellä on mukanaan kaikkien lentoliput ja matkustusasiakirjat.

Lue lisää lähtöselvityksestä »

Ruoka ja juoma

Lennon aikana voit ostaa virvokkeita ja pikkupurtavaa erikoishintaan matkustamossa kiertävistä juomavaunuista.

Lue lisää lennolla tarjottavista aterioista »

Viihde lennolla

Kaikissa Finnairin Airbus A330-300 ja Airbus A340-300 -koneissa jokaisella matkustajalla on oma henkilökohtainen viihdejärjestelmä. Viihdejärjestelmästä löydät mm.

 • Satelliittipuhelin
 • Uusimpia elokuvia
 • Pelejä
 • TV-ohjelmia
 • Musiikkikanavia
 • Musiikkikokoelmia

Maksutavat lennolla

Finnairin Lomalennoilla voit maksaa ostoksia käteisellä, pankkikortilla sekä yleisimmillä luottokorteilla.

Liikuntaesteiset

Mikäli olet liikuntaesteinen (liikuntakyvytön tai huonosti liikkuva), pyydämme sinua ilmoittamaan asiasta jo matkaa varatessasi. Ilmoita myös, jos tarvitset avustamispalvelua lentokentällä.

Finnair kuljettaa liikuntarajoitteisten matkustajien liikkumisapuvälineet ilman eri veloitusta edellyttäen, että ne ilmoitetaan lentoa varattaessa ja että niille on tilaa koneen ruumassa.

Vauvankori

Vauvankori on saatavilla lennoille, jotka liikennöidään Boeing 757- tai Airbus A330 -lentokoneilla. Finnair veloittaa hinnan eturivin istuinpaikasta, johon vauvakorin voi kiinnittää. Vauvakorin sisäpituus on 70 cm ja lapsi saa painaa korkeintaan 11 kg. Vauvakorista ei erikseen veloiteta maksua eikä sitä tarvitse erikseen tilata. Huomioithan, että Finnair ei takaa vauvankopan saantia, jos konetyyppi vaihtuu. Konetyyppi voi vaihtua vielä lähellä lähtöä. Tarkista vauvankopan saatavuus Finnairin Lomalentojen asiakaspalvelusta.

Yksin matkustava lapsi

Ilmoita yksin matkustavasta lapsesta jo matkaa varatessasi tai viivytyksettä TUIn asiakaspalveluun, sillä paikkoja on rajoitetusti. 12–17-vuotiaille yksin matkustavalle nuorille on pyynnöstä tarjolla sama saattopalvelu kuin 5–11-vuotiaille.

Lemmikkieläimet

Lomalennoilla ei ole mahdollista kuljettaa lemmikkieläimiä matkustamossa, lukuunottamatta palvelus- ja avustuskoiria. Ruumassa kuljetettavan lemmikin kuljetushinta vaihtelee lennon pituudesta riippuen.

Lentoyhtiön Yhteystiedot:

 • Puhelin: 0600 91 011
 • Sähköposti: asiakaspalvelu.lomalennot@finnair.com

Lentomatkustaminen sallitaan kunnes 36 raskausviikkoa on täynnä. 28 raskausviikon jälkeen vaaditaan lääkärintodistus, joka todistaa, että raskaus on edennyt normaalisti. Todistuksen voi tarvittaessa hankkia jo raskauden kestettyä 27 viikkoa.