Inspiration
Viisi syytä valita Montenegro

Viisi syytä valita Montenegro

2016-11-01

Matka pieneen Montenegroon kestää TUIn suorilla lennoilla vain noin kolme tuntia. Adrianmeren ihana rannikko, lähellä tuotetut herkut ja jylhät vuorenrinteet tekevät maasta hurmaavan lomakohteen. Ei ihme, että Montenegroa kuvaillaan uudeksi Kroatiaksi.

1. Rannat Adrianmerellä

Sekä Budvan että Becicin kylät levittäytyvät Adrianmeren pitkien ja kirkasvetisten rantojen äärelle. Erona Kroatiaan on kuitenkin se, että rannat ovat enimmäkseen hienohiekkaisia ja pientä kiveä – siis täydellisiä lomailuun paljain jaloin. Jos energiaa riittää, voit juosta aamulenkin Budvan rantapromenadia pitkin. Meren pinta kiiltelee ja valo on utuista, kun aurinko nousee vuorten takaa.

2. Retki Prznoon

Rantakohde Przno on pieni kalastajakylä, jonka rannalla on vieri vieressä kahviloita ja ravintoloita. Sillä välin kun rentoudut rannalla, kalastajaveneet kulkevat edestakaisin hakemassa ravintoloihin tuoretta tarjottavaa.

3. Päivän saalis pöydässä

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan ”päivän saalista” – kaikkea mustekaloista muihin mereneläviin. Monet ravintolat esittelevät kalansaalistaan suurilla vadeilla ja voit valita itse, minkä kalan haluat itsellesi valmistettavan. Jos jaksat vielä jälkiruokaakin, ovat syntisen hyvät, hunajaan dipattavat priganice-munkit täydellinen valinta!

4. Vihreät vuoret

Sisämaassa rannat vaihtuvat vuoriin ja rotkoihin viininviljelyterasseineen. Montenegron ja Albanian rajalla sijaitseva Skadar-järvi on Etelä-Euroopan suurin järvi ja lintubongareiden paratiisi. Muun muassa haikarat ja pelikaanit pitävät järveä taukopaikkanaan. Jos vauhdikkaampi meno kiinnostaa, sitä tarjoaa koskenlasku Tara-joen kanjonilla, joka on maailman toiseksi suurin kanjoni heti Grand Canyonin jälkeen.

5. Merirosvokaupunki Kotor

Kotorin kaupunki sijaitsee lahden poukamassa, jonka maisema tuo mieleen Norjan vuonot. Tästä kaupungista löytyy selitys myös sille, miksi merirosvot ovat monien Montenegron matkamuistojen teemana. Kun istahdat johonkin kaupungin pääportin lähistöllä sijaitsevista kahviloista, ei ole ollenkaan mahdotonta, että tarjoilijasi onkin sukua merirosvoille, jotka aikoinaan riehuivat pitkin rannikkoa.

”Valloittaaksesi maa sinun pitää löytää ensin oma Montenegrosi”

Montenegron opas

Lue lisää TUIn Montenegrosta.