Alykanas

Alykanaksen ranta on pitkä ja kapea, kullankeltainen hiekkaranta, jolla vehreys ulottuu lähes rantaviivaan saakka. Meri vivahtaa turkoosista syvänsiniseen ja kaukaisuudessa siintää naapurisaari Kefalonia. Täällä sijaitsee Blue Star -hotellimme, jossa viihtyvät niin suuret kuin pienemmätkin perheet.   Lue lisää

Alykanaksen ranta on pitkä ja kapea, kullankeltainen hiekkaranta, jolla vehreys ulottuu lähes rantaviivaan saakka. Meri vivahtaa turkoosista syvänsiniseen ja kaukaisuudessa siintää naapurisaari Kefalonia. Täällä sijaitsee Blue Star -hotellimme, jossa viihtyvät niin suuret kuin pienemmätkin perheet.  

Ranta syvenee loivasti, mikä sopii hyvin lapsiperheille. Rannalla onnistuu myös monenlainen vesiurheilu, kokeile vaikka banaaniveneitä ja polkuveneitä tai purjelautaile. Rannan toisessa päässä olevasta satamasta lähtee veneitä saaren muille upeille rannoille. Esimerkiksi Shipwreck Beachille pääset noin 40 minuutissa.  

Rauhallista ja ihanaa
Aivan rannan tuntumassa on pikkukauppoja ja tavernoita. Kylän vanhassa osassa keskipisteenä ovat tietysti kirkko ja tori. Elämä täällä kulkee rauhalliseen ja mukavan maalaiseen tapaan. Kun kadulla kuuluu hevoskavioiden kapse – hyppää vaunujen kyytiin ja matkaa oliivilehtojen ja sitrusviljelmien ohi naapurikylä Alykesiin.

Zakynthoksen saari
Zakynthos on yksi kauniista Joonianmeren saarista, joihin myös Korfu ja Kefalonia kuuluvat. Aivan kuten naapurisaarilla, ovat Zakynthoksenkin vuoret kasvillisuuden peittämät, mutta kirkasvetiset vaaleahiekkaiset rannat sen sijaan ovat uniikkeja Zakynthoksella. Saarella on myös kalkkikivikallioisia uimapoukamia, jotka soveltuvat erinomaisesti snorklaamiseen.   

Kauniita maisemia
Yksi hyvä tapa tutustua saareen, on vuokrata auto. Giri on esimerkki saaren monista pienistä ja viehättävistä kylistä ja Zakynthoksen kaupunki ja sen venetsialainen arkkitehtuuri ovat ehdottomasti käynnin arvoisia. Ostoksista kiinnostuneet etenkin tulevat ihastumaan kaupungin tarjontaan. Matkalla voit pysähtyä viinitiloilla ja kaupoilla, joista voit ostaa paikallisia tuotteita kuten juustoja, oliiveja ja auringon kypsentämiä appelsiineja. Aikaa säästääksesi voit vuokrata auton kauttamme jo ennen matkaa.   

Rantoja ja merikilpikonnia
Zakynthoksen symboli on rauhoitettu merikilpikonna Carretta carretta, joka saapuu keskikesällä rannoille laskemaan munansa. Gerakaksen hieno uimaranta on vain kivenheiton päässä kilpikonnien suosikkipaikasta. Salakuljettajien lahdella (Smugglers Wreck), jolla jylhät kalkkikivikalliot avautuvat kohti laguunia ja sen turkoosinsinistä merta, suuri haaksirikkoutunut hylky makaa rantahiekalla. Tänne pääset helpoiten veneellä. Dafninrannalle (Argassin ja Vasilikosin välissä) sen sijaan pääset parhaiten autolla.  

Retkivinkkejä

  • Saarikierros – Salakuljettajien lahti ja Siniset luolat
  • Auringonlaskun risteily
  • Merirosvoretki ja hauskanpitoa laivalla
  • Päiväretki Kefalonialle

Muista varmistaa paikkasi retkillä varaamalla ne etukäteen.

Sulje

Suosituimmat hotellit