Isla de Holbox

Isla de Holbox on Meksikon ehkä tarkimmin varjeltu salaisuus. Jukatanin niemimaalta pohjoiseen sijaitsevan saaren luonto on suojeltu, ja se onkin todellinen idylli valkohiekkaisine rantoineen, turkoosine aaltoineen ja palmunlehväkattoisine hotelleineen. Täällä pääset kokemaan jotakin erilaista – mukavasti Cancuniin laskeutuvalla tilauslennollamme matkustaen. Lue lisää

Isla de Holbox on Meksikon ehkä tarkimmin varjeltu salaisuus. Jukatanin niemimaalta pohjoiseen sijaitsevan saaren luonto on suojeltu, ja se onkin todellinen idylli valkohiekkaisine rantoineen, turkoosine aaltoineen ja palmunlehväkattoisine hotelleineen. Täällä pääset kokemaan jotakin erilaista – mukavasti Cancuniin laskeutuvalla tilauslennollamme matkustaen.

Isla de Holbox on pituudeltaan n. 40 kilometriä ja elämänmeno on rentoa. Rauhallinen lomaelämä soljuu rinta rinnan paikallisten arkipäivän rinnalla. Kadut ovat tiivistä hienoa hiekkaa, ja liikkuminen tapahtuu pääasiassa golfautoilla ja mopoilla. Vaikka tunnelma on kuin koskemattomassa paratiisissa, on Cancuniin vain muutaman tunnin ajomatka.

Koskemattomia rantoja
Yhtä rauhallista on matalilla rannoilla. Vesi on kirkasta, ja usean kilometrin pituisella hiekkarannalla on runsaasti meren huuhtomia kotiloita. Saaren luonto on jätetty koskemattomaksi runsaan lintukannan suojelemiseksi. Parempaa paikkaa ulkomaailmasta irtautumiseen on vaikea kuvitella.

Rentoa katuelämää
Saaren ainoassa kaupungissa on tusinan korttelin verran matalia pastellisävyisiä taloja, pikkukauppoja taidekäsitöineen sekä viihtyisiä ravintoloita. Voit tilata kaikkea pastasta ja pizzasta aitoihin meksikolaisiin tacoihin sekä kala- ja äyriäisruokiin. Erikoisuutena on pizza, jonka täytteenä on vastapyydettyä hummeria! Torin ympärillä on paljon ravintoloita, ja iltaisin myös paljon ihmisiä. 

Hotellivinkkejä

  • Villas Paraiso del Mar, erittäin hyvä ravintola
  • Las Nubes, yksi saaren parhaista hotelleista ja vaikutelma laivalla olosta

Delfiinejä ja vaaleanpunaisia flamingoja
Laguunin ansiosta Isla de Holboxilla on lukuisia lintulajeja. Voit nähdä esimerkiksi pelikaaneja, vaaleanpunaisia flamingoja ja harvinaisia merilintuja. Toukokuusta syyskuulle matkailijoita houkuttelee saarelle mahdollisuus uida saaren ohittavien valashaiden kanssa. Saarta ympäröivissä vesissä saattaa myös nähdä delfiinejä.

Mielenkiintoisia retkiä

  • Lintusaari ja Yalahau cenote
  • Snorklausta, kalastusta ja delfiinejä Cabo Catotchessa
  • Syvämerenkalastusta
  • Melontaa mangrovemetsässä
  • Chichén Itzan ja Ek Balamin mayatemppelit

Kaksi lomakohdetta yhdellä lomalla
Ihastuttavan rentouttava viikko Isla de Holboxilla rantakävelyiden, veneretkien ja herkullisten äyriäisillallisten merkeissä sopii täydellisesti niille, jotka haluavat hieman hidastaa tahtia. Kokeaksesi lomallasi vielä enemmän, voit yhdistää lomaasi vielä lisäviikon eläväisemmässä Playa del Carmenissa.

Sulje