Ao Nang – Krabi

Ao Nangin rantalomakohde sijaitsee mantereella Krabin provinssin sydämessä, Phuketin saaren itäpuolella. Pitkällä rantakadulla on värikäs kirjo kauppoja, räätäleitä, ravintoloita ja markkinakojuja. Pitkähäntäveneillä pääset kätevästi ympäröivän saariston upeille rannoille. Hotellisi voit valita useista eri vaihtoehdoista, tarjolla on hotelleja Edullisista vaihtoehdoista Perhelöytöihin sekä Parhaalla paikalla -luokan hotelleihin. Lue lisää

Ao Nangin rantalomakohde sijaitsee mantereella Krabin provinssin sydämessä, Phuketin saaren itäpuolella. Pitkällä rantakadulla on värikäs kirjo kauppoja, räätäleitä, ravintoloita ja markkinakojuja. Pitkähäntäveneillä pääset kätevästi ympäröivän saariston upeille rannoille. Hotellisi voit valita useista eri vaihtoehdoista, tarjolla on hotelleja Edullisista vaihtoehdoista Perhelöytöihin sekä Parhaalla paikalla -luokan hotelleihin.

Thai-kielinen sana "ao" tarkoittaa lahtea, ja tällä pitkulaisella lahdella on kapea hiekkaranta. Rannasta on kehittynyt liikenteen solmukohta pitkähäntäveneille, joita näkee ylösvedettyinä rantahiekalle.

Pitkähäntäveneillä paratiisirannoille
Todelliset paratiisirannat nimittäin sijaitsevat lyhyen venematkan päässä saaristossa. Muutamalla Thaimaan bahtilla saat kyydin Ao Phra Nangille, jonka Sunday Times on valinnut maailman toiseksi hienoimmaksi rannaksi. Samaa trooppista tunnelmaa löytyy myös Chicken Islandilta (Koh Kai) ja Railaylta.

Hotellivinkkejä

  • Aonang Villa Resort ja monta muuta Perhelöytö-hotellia
  • Ao Nang Orchid Resort – hyvä sijainti ja bungaloweja, joista pääset uimaan suoraan altaaseen.

Viidakkosaaria, luolia ja sademetsiä
Ao Nangin ympäristö kuuluu koko Thaimaan kauneimpiin ja vaihtelevimpiin. Phang Ngan lahdelle tehtävillä veneretkillä näet kapeita ja korkeita viidakon peitossa olevia saaria ja luolia. Jonkin matkan päässä sisämaassa on mahtavia kansallispuistoja, kuten Khao Phanom Bencha, jossa voit vaeltaa sademetsässä.

Snorklaajien paratiisi
Snorklausolosuhteet ovat täällä lähes täydelliset. Anemone Reef ja Shark Point ovat sukellus- ja snorklauspaikoista tunnetuimmat. Ao Nangista pääset veneellä myös suoraan Phi Phi -saarille.

Vinkkejä Krabin lomalle

  • Kokopäiväretki Khao Sokin kansallispuistoon ja melontaa
  • Pitkähäntäveneretki saaristoon
  • Sukelluskurssi

Muista, että voit varata retket jo ennen matkaa.

Lennä suoraan Krabille
Ao Nangiin voit lentää joko Phuketin tai Krabin kautta (Krabi International Airport). Suosittelemme ensisijaisesti jälkimmäistä, koska silloin matka lentokentältä hotellille kestää vain n. 30–40 minuuttia, kun taas Phuketista matkaa kertyy noin kolme tuntia. Mutta toisaalta Phuketin lennon myötä sinulla on mahdollisuus yhdistää lomaasi Ao Nangissa muita lomakohteita laajemmin, esim. kaikki Phuketin saaren lomakohteet.

Sulje