Kypros

Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa, jos olet matkustamassa Kyprokselle kesällä 2020.

Tärkeää tietoa

Kaikilta Kyprokselle matkustavilta vaaditaan lisätietoja johtuen covid-19 tilanteesta.

Matkustajalomake (Cyprus Flight Pass) täytetään tämän sivun kautta https://cyprusflightpass.gov.cy/ aikaisintaan 24 tuntia ennen lähtöä.

Lyhyen suomenkielisen ohjeistuksen lomakkeen täyttöön löydät tarvittaessa täältä otsikon "Matkustajalomake" alta.

Kaikkien matkustajien on täytettävä oma erillinen kaavake. Tämä koskee myös alle 18-vuotiaita lapsia. Lasten kaavake täytetään ja allekirjoitetaan vanhempien tai huoltajan puolesta.

Lomake löytyy myös täältä »

Lentoyhtiöllä on velvollisuus tarkistaa Cyprus Flight Pass jo lähtiessä, ja mikäli matkustaja ei pysty sitä esittämään, tullaan koneeseen nousu kieltämään.

Suojamaskien käyttö, uudet säännöt 1.8. alkaen
Kyproksella suojamaskien käyttö on pakollista sisätiloissa 1.8. alkaen. Maskin käyttämättä jättäminen voi johtaa 300 euron sakkomaksuun. Lue lisää täältä »

Hyödyllistä tietoa

Tutustu alta yleisiin turvallisuustoimenpiteisiin sekä mahdollisiin poikkeusjärjestelyihin Kyproksella.

 • Yleiset turvallisuustoimenpiteet

  Turvaväli:
  2 m ulkotiloissa, 3 m sisätiloissa.

  Suojamaskien käyttö:
  Suojamaskien käyttö on pakollista aikuisille ja lapsille paikoissa, joissa turvavälien noudattaminen ei ole mahdollista.

  Suojamaskien käyttö on pakollista sisätiloissa 15.10. alkaen. Suojamaskin käyttämättä jättäminen voi johtaa 300 euron sakkomaksuun.

  Suojamaskien käyttö on pakollista kaikille yli 12-vuotiaille sisätiloissa, joissa on enemmän kuin yksi henkilö. Suojamaskia tulee käyttää mm. seuraavilla alueilla/seuraavissa tiloissa:

  • Supermarketit, leipomot, tavaratalot, vähittäiskaupat, ostoskeskukset ja kioskit.
  • Vierailujen yhteydessä sairaaloissa, klinikoilla, hoitokodeissa ja muissa terveydenhuollon laitoksissa.
  • Julkissektorin osastot ja yksityiset yritykset, kuten pankit ja postikonttorit.
  • Kirkot
  • Apteekit
  • Kasinot
  • Hissit

  Matkustajalomake:
  Kaikilta Kyprokselle matkustavilta vaaditaan lisätietoja johtuen covid-19 tilanteesta. Matkustajalomake (Cyprus Flight Pass) täytetään tämän sivun kautta https://cyprusflightpass.gov.cy/ aikaisintaan 24 tuntia ennen lähtöä. Kaikkien matkustajien on täytettävä oma erillinen kaavake. Tämä koskee myös alle 18-vuotiaita lapsia. Lasten kaavake täytetään ja allekirjoitetaan vanhempien tai huoltajan puolesta.

  Lomake löytyy myös täältä »

  Lentoyhtiöllä on velvollisuus tarkistaa Cyprus Flight Pass jo lähtiessä, ja mikäli matkustaja ei pysty sitä esittämään, tullaan koneeseen nousu kieltämään.

  Ohjeistus lomakkeen täyttöön:

  1. Mene kohtaan "Register" ja luo tili "Create Account". Huom. salasanassa tulee olla vähintään 8 merkkiä, joista vähintään yksi pieni kirjain, yksi iso kirjain, yksi numero ja 1 erikoismerkki (!@#$%^&*).
  2. Kun olet luonut tilin, saat vahvistusviestin sähköpostiisi, joka sinun tulee aktivoida.
  3. Tällä hetkellä ( 1.10.) Suomi kuuluu kategoriaan A. Kyproksen viranomaiset päivittävät listaa tässä osoitteessa: https://www.pio.gov.cy/coronavirus/en/fly.html
  4. Kun olet täyttänyt hakemuksen onnistuneesti, saat vahvistuksen CyprusFlightPass -dokumentistasi, joka sinun tulee esittää ennen koneeseen nousua sekä maahan saavuttaessa.

  Hyvä tietää:
  Yli 10 henkilön ryhmät tulkitaan kokoontumiseksi, joka ei ole sallittua.

  Karanteeni ja koronatesti:
  Satunnaisilta matkustajilta (aikuisilta ja lapsilta) otetaan maahan saapuessa koronatesti (PCR). Testin jälkeen voit jatkaa matkaasi hotellille. Mikäli testin tulos on positiivinen, sinuun otetaan yhteyttä ja sinun tulee olla 14 päivää karanteenissa Kyproksen viranomaisten osoittamassa paikassa. Tällöin Kyproksen viranomaiset kattavat karanteenin kulut.

  Pysy ajantasalla:
  Suomen suurlähetystö Kyproksella
  Kyproksen lentokentät
  Visit Cyprus

 • Nähtävyydet, ravintolat ja kaupat

  Rannat:
  Avoinna

  Ravintolat:
  Avoinna

  Nähtävyydet:
  Avoinna, tietyin rajoituksin

  Elintarvikekaupat:
  Avoinna

  Muut aktiviteetit:
  Avoinna, tietyin rajoituksin

  Lisätietoa saat tarvittaessa TUIn oppailta TUI-sovelluksen kautta.