Blue Air (0B)

Blue Air on Romanian suurin lentoyhtiö, joka perustettiin 11 vuotta sitten. Lentoyhtiö tarjoaa 70 suoraa lentoa lukuisista Euroopan maista eri kesälomakohteisiin.

Blue Airilla on kuusi tukikohtaa mm. Bukarest, Torino ja Bacau.

Blue Air lentää ainoastaan Boeing 737 -koneilla, joissa on matkustusmukavuutta lisäävät Recaro-istuimet.

 • Matkatavarat

  Käsimatkatavara sisältyy hintaan

  Lennolle voit ottaa maksutta mukaan yhden käsimatkatavaran. Maksimipaino on 5 kg ja maksimimitat 55 x 40 x 20 cm.

  Ruumaan menevä matkatavara – maksullinen lisäpalvelu

  Matkatavaroista peritään lisämaksuna 20–30 e, lennon pituudesta riippuen. Omaa lentoasi koskevan hinnan näet varausvaiheessa. Blue Airilla lentäessäsi voit ottaa mukaan 1 matkalaukun/matkustaja, joka yhdessä käsimatkatavaran kanssa saa painaa korkeintaan 20 kg. Eli mikäli laitat ruumaan 17 kg painavan matkalaukun, saa käsimatkatavarasi painaa 3 kg. Huomioi myös, että kahden tai useamman henkilön yhteinen matkalaukku saa painaa korkeintaan 32 kg. Myös tällöin tulee jokaiselle matkustajalle varata ruumaan menevä matkatavara erikseen. Säännöt lastenvaunujen kuljetuksesta ja matkatavaroiden lisäpainosta voit lukea alempaa.

  Pelkkä lento

  Jos olet varannut pelkän lennon, veloitetaan ruumaan menevästä matkatavarasta aina eri lisämaksu.

  Lapset 2–11 vuotta

  2–11-vuotiaita lapsia koskevat samat matkatavarasäännöt kuin aikuisia.

  Alle 2-vuotiaat lapset

  Mikäli matkustat alle 2-vuotiaan lapsen kanssa, voit ottaa ruumaan maksutta mukaan korkeintaan 10 kg matkatavaraa per lapsi, riippumatta siitä onko seurueen aikuisilla ruumaan menevää matkavaraa vai ei. Mahdollisia lastenrattaita/-vaunuja (katso alempaa) ei lasketa mukaan maksuttomaan matkatavaraan (10 kg). Huomioi, että alle 2-vuotiaalla ei saa olla omaa käsimatkatavaraa.

  Lastenvaunut/-rattaat

  Lastenvaunut/-rattaat voit ottaa mukaan lennolle, eikä niitä lasketa mukaan alle 2-vuotiaiden maksuttomaan matkatavarapainoon. TUI suosittelee vuokraamaan suojalaukun (Airshell), joka suojaa vaunuja/rattaita kuljetuksen aikana.
  Lue lisää Airshell-kuljetuslaukuista »

  Lue lisää

  Suojaa matkatavarasi Airshells-kuljetuslaukuilla
  Vinkkejä ja määräyksiä matkatavaran pakkaamiseen
  Myöhästynyt, vahingoittunut tai kadonnut matkatavara

  Lisää matkatavarapainoa

  Mikäli tarvitset enemmän matkatavarapainoa, kuin mitä matkavaraukselle on lisäpalveluna varattavissa, voit ostaa lentoyhtiöltä lisää matkatavarapainoa. Hinta on etukäteen ostettaessa edullisempi, kuin mitä lähtöselvityksessä liian painaviksi todetuista matkalaukuista joutuisit maksamaan. Varaa lisää matkatavarapainoa viimeistään 4 vrk ennen lähtöä.
  Lue lisää ja osta lisää matkatavarapainoa tästä »

 • Erikoismatkatavarat

  Polkupyörät ja urheiluvälineet, jotka painavat alle 32 kuljetetaan osana lähtöselvitettävää matkatavaraa. Muistathan pakata varusteet hyvin, jotta ne kestävät kuljetuksen.
  Hinnat ilmoitetaan ja maksu peritään lentokentällä lähtöselvityksen yhteydessä.

 • Lentoluokat

  Blue Airilla ei ole lentoluokkia.

 • Lentoateria

  Lentoateria

  Lentäessäsi Blue Airilla lennolla voit varata lentomatkalle aterian.

  Voit varata lentoaterian:

  • Matkavarauksen yhteydessä
  • Minun lomani -sivulta viimeistään 7 päivää ennen lähtöä.
  • TUIn asiakaspalvelusta puh. 0303 60 010 viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöä

  Erikoisateria

  Blue Airin lennolle on mahdollista varata yleisimpiä erikoisaterioita. Erikoisruokien sisältö vaihtelee vuodenaikojen ja keittiön raaka-aineiden mukaan ja siihen vaikuttaa myös, missä ruoka lastataan koneeseen (kotimaassa tai matkakohteessa). Sen vuoksi emme voi antaa tarkkaa luetteloa aterian sisältämistä ruoka-aineista. Takaamme kuitenkin, että kunkin erikoisruokavalion rajoitteet on huomioitu.

  Erikoisateria varataan ja maksetaan matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöpäivää. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

  • Kasvisateria (sisältää maitotuotteita ja kananmunaa)
  • Vegaaninen
  • Gluteeniton ateria
  • Diabetes-ateria
  • Laktoositon ateria (ei maitoa tai maitoproteiinia)
  • Sianlihaton ateria

  Allergia

  Jos sinulla on ruoka-aineallergia, voit tilata jonkun yllä olevista erikoisaterioistamme.

  Jos sinulla on pähkinäallergia, pyydämme ilmoittamaan siitä Blue Airin matkustamohenkilökunnalle ennen koneeseen nousua. Matkustamohenkilökunta voi tällöin pyytää muilta matkustajilta hienotunteisuutta olla avaamatta pähkinätuotteita lennon aikana.

 • Istumapaikat

  Voit varmistaa oman mielipaikkasi lentokoneessa varaamalla sen lisämaksusta ennakkoon.

  Varaa istumapaikka

  Istumapaikat ovat varattavissa Blue Airin lennoille jo heti matkan varauksen yhteydessä edellyttäen, että matkan alkuun on enintään 364 päivää. Istumapaikat tulee varata viimeistään 4 vuorokautta ennen lähtöä.

  Varaa istumapaikka tästä »

 • Taxfree

  Blue Airin lennoilla et voi tehdä tax free -ostoksia ennakkoon.

 • Lähtöselvitys

  Lähtöselvitys alkaa 2–3 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan tuntia ennen lähtöaikaa. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on useita lähtöselvitysautomaatteja, joilla voi tehdä lähtöselvityksen Blue Airin lennolle. Internetissä lähtöselvitystä ei valitettavasti voi tehdä.

  Saavuthan lentoasemalle hyvissä ajoin!

 • Palvelu lennolla

  Ruoka ja juoma

  Lennon aikana voit ostaa virvokkeita ja pikkupurtavaa matkustamossa kiertävistä juomavaunuista.

  Lue lisää lennolla tarjottavista aterioista »

 • Erityistarpeet

  Liikuntarajoitteiset
  Mikäli olet liikuntaesteinen (liikuntakyvytön tai huonosti liikkuva), pyydämme sinua ilmoittamaan asiasta jo matkaa varatessasi. Ilmoita myös, jos tarvitset avustamispalvelua lentokentällä.

  Lemmikkieläimet
  Jos olet matkustamassa lemmikin kanssa, tulisi sinun varmistaa lentoyhtiöltä, voitko ottaa lemmikkisi mukaan lennolle. Mahdolliset lemmikkipaikat varataan suoraan lentoyhtiöltä.

  TUIn ASIAKASPALVELU:

 • Raskaus

  Jos olet raskaana, Blue Airin lennoilla ovat voimassa seuraavat säännöt:

  • Viikot 0-27
   Voit lentää ilman erityisiä rajoituksia. Mikäli sinulla on ollut raskauden aikana komplikaatioita, lääkärintodistus on esitettävä huolimatta siitä, kuinka monennella raskausviikolla olet
  • Viikot 28-36
   On esitettävä lääkärintodistus siitä, että raskaana oleva nainen pystyy lentämään
  • Viikko 37 ja siitä eteenpäin
   Turvallisuusyistä et voi lentää Blue Airille

  Huomaathan, että raskautta koskeva lääkärintodistuksen on oltava päivätty enintään 10 päivää ennen matkaa. Lääkärintodistuksesta on käytävä ilmi lääkärin nimi, puhelinnumero sekä laskettu aika. Lääkärintodistus on oltava kirjoitettu englanniksi ja esitettävä ennen koneeseen nousua lähtöselvityshenkilökunnalle sekä matkustamohenkilökunnalle.

  Tärkeää: Lennoille Turkkiin/Turkista tarvitset aina lääkärintodistuksen. Paikalliset säännökset vaativat, että lääkärintodistus on esitettävä jo raskauden alkuvaiheessa.