Blue Air (0B)

Blue Air on Romanian suurin lentoyhtiö, joka perustettiin 11 vuotta sitten. Lentoyhtiö tarjoaa 70 suoraa lentoa lukuisista Euroopan maista eri kesälomakohteisiin.

Blue Airilla on kuusi tukikohtaa mm. Bukarest, Torino ja Bacau.

Blue Air lentää ainoastaan Boeing 737 -koneilla, joissa on matkustusmukavuutta lisäävät Recaro-istuimet.

 • Matkatavarat

  Käsimatkatavarat

  Matkustusmukavuuden ja turvallisuuden takaamiseksi, lennolla sallitaan vain yksi käsimatkatavara henkilöä kohti. Käsimatkatavaran paino saa olla enintään 5 kg ja koko enintään 55 x 40 x 20 cm.

  Lue lisää matkatavarasäännöistä »

  Lähtöselvitettävä matkatavara

  Matkatavarat saavat painaa yhteensä 20 kg. Kahden tai useamman matkustajan yhteinen matkalaukku saa painaa korkeintaan 32 kg.

  2-11 vuotiaat lapset

  2-11 vuotiaita lapsia koskevat samat matkatavarasäädökset kuin aikuisiakin.

  Alle 2-vuotiaat lapset

  Alle kaksivuotiaiden lasten matkatavarat saavat painaa enintään 32 kg. Huom. käsimatkatavara ei ole sallittu alle 2-vuotiaille lapsille.

  Lastenvaunut ja rattaat

  Lasten lastenvaunut tai -rattaat voi ottaa mukaan ja lähtöselvitettävä osana alle 2-vuotiaan lapsen normaaleja matkatavaroita. Suosittelemme lastenvaunujen tai rattaiden pakkaamista suojapussiin jtai Airshell-suojan vuokraamista. Lue lisää Airshell-suojasta.

  Lue lisää

  Matkatavaran pakkaussäännöt »

  Myöhästynyt, vahingoittunut tai kadonnut matkatavara »

  Lisää matkatavarapainoa

  Jos tarvitset enemmän matkatavaraa, voit tilata etukäteen lisää matkatavarapainoa. Jos et tee tilausta etukäteen, voit joutua lentokentällä maksamaan lisäpainosta paljon enemmän. Varaa lisää matkatavarapainoa »

 • Erikoismatkatavarat

  Polkupyörät ja urheiluvälineet, jotka painavat alle 32 kuljetetaan osana lähtöselvitettävää matkatavaraa. Muistathan pakata varusteet hyvin, jotta ne kestävät kuljetuksen.
  Hinnat ilmoitetaan ja maksu peritään lentokentällä lähtöselvityksen yhteydessä.

 • Lentoluokat

  Blue Airilla ei ole lentoluokkia.

 • Lentoateria

  Lentoateria

  Lentäessäsi Blue Airilla lennolla voit varata lentomatkalle aterian.

  Voit varata lentoaterian:

  • Matkavarauksen yhteydessä
  • Minun lomani -sivulta viimeistään 7 päivää ennen lähtöä.
  • TUIn asiakaspalvelusta puh. 0303 60 010 viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöä

  Erikoisateria

  Blue Airin lennolle on mahdollista varata yleisimpiä erikoisaterioita. Erikoisruokien sisältö vaihtelee vuodenaikojen ja keittiön raaka-aineiden mukaan ja siihen vaikuttaa myös, missä ruoka lastataan koneeseen (kotimaassa tai matkakohteessa). Sen vuoksi emme voi antaa tarkkaa luetteloa aterian sisältämistä ruoka-aineista. Takaamme kuitenkin, että kunkin erikoisruokavalion rajoitteet on huomioitu.

  Erikoisateria varataan ja maksetaan matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöpäivää. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

  • Kasvisateria (sisältää maitotuotteita ja kananmunaa)
  • Vegaaninen
  • Gluteeniton ateria
  • Diabetes-ateria
  • Laktoositon ateria (ei maitoa tai maitoproteiinia)
  • Sianlihaton ateria

  Allergia

  Jos sinulla on ruoka-aineallergia, voit tilata jonkun yllä olevista erikoisaterioistamme.

  Jos sinulla on pähkinäallergia, pyydämme ilmoittamaan siitä Blue Airin matkustamohenkilökunnalle ennen koneeseen nousua. Matkustamohenkilökunta voi tällöin pyytää muilta matkustajilta hienotunteisuutta olla avaamatta pähkinätuotteita lennon aikana.

 • Istumapaikat

  Voit varmistaa oman mielipaikkasi lentokoneessa varaamalla sen lisämaksusta ennakkoon.

  Varaa istumapaikka

  Istumapaikat ovat varattavissa Blue Airin lennoille jo heti matkan varauksen yhteydessä edellyttäen, että matkan alkuun on enintään 364 päivää. Istumapaikat tulee varata viimeistään 4 vuorokautta ennen lähtöä.

  Varaa istumapaikka tästä »

 • Taxfree

  Blue Airin lennoilla et voi tehdä tax free -ostoksia ennakkoon.

 • Lähtöselvitys

  Lähtöselvitys alkaa 2–3 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan tuntia ennen lähtöaikaa. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on useita lähtöselvitysautomaatteja, joilla voi tehdä lähtöselvityksen Blue Airin lennolle. Internetissä lähtöselvitystä ei valitettavasti voi tehdä.

  Saavuthan lentoasemalle hyvissä ajoin!

 • Palvelu lennolla

  Ruoka ja juoma

  Lennon aikana voit ostaa virvokkeita ja pikkupurtavaa matkustamossa kiertävistä juomavaunuista.

  Lue lisää lennolla tarjottavista aterioista »

 • Erityistarpeet

  Mikäli olet liikuntaesteinen (liikuntakyvytön tai huonosti liikkuva), pyydämme sinua ilmoittamaan asiasta jo matkaa varatessasi. Ilmoita myös, jos tarvitset avustamispalvelua lentokentällä.

  TUIn ASIAKASPALVELU:

 • Raskaus

  Jos olet raskaana, Blue Airin lennoilla ovat voimassa seuraavat säännöt:

  • Viikot 0-27
   Voit lentää ilman erityisiä rajoituksia. Mikäli sinulla on ollut raskauden aikana komplikaatioita, lääkärintodistus on esitettävä huolimatta siitä, kuinka monennella raskausviikolla olet
  • Viikot 28-36
   On esitettävä lääkärintodistus siitä, että raskaana oleva nainen pystyy lentämään
  • Viikko 37 ja siitä eteenpäin
   Turvallisuusyistä et voi lentää Blue Airille

  Huomaathan, että raskautta koskeva lääkärintodistuksen on oltava päivätty enintään 10 päivää ennen matkaa. Lääkärintodistuksesta on käytävä ilmi lääkärin nimi, puhelinnumero sekä laskettu aika. Lääkärintodistus on oltava kirjoitettu englanniksi ja esitettävä ennen koneeseen nousua lähtöselvityshenkilökunnalle sekä matkustamohenkilökunnalle.

  Tärkeää: Lennoille Turkkiin/Turkista tarvitset aina lääkärintodistuksen. Paikalliset säännökset vaativat, että lääkärintodistus on esitettävä jo raskauden alkuvaiheessa.