Qatar Airways – QR

Qatar Airways (QR) on vuonna 1993 perustettu viiden tähden reittilentoyhtiö, jonka tukikohta on Doha, Qatar.

Vuonna 2012 lentoyhtiöstä tuli ensimmäisenä Lähi-idän suurimmista lentoyhtiöistä osa Oneworld allianssia.

Qatar Airways on kasvanut nopeasti viimeisten 16 vuoden aikana ja se tarjoaa lennoillaan ainutlaatuista palvelua ja mukavuutta. Qatar Airlinesin moderniin laivastoon kuuluvat 124 lentokonetta lentävät yli 120 lomakohteeseen Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa, Oseaniassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Qatar Airways on palkittu maailman parhaimpana lentoyhtiönä Skytrax World Airline Awardilla vuosina 2011 ja 2012.Yhtiö on palkittu parhaimpana lentoyhtiönä myös ruotsalaisella Gran Travel Awardilla vuosina 2011, 2012 ja 2013.

Qatar Airways alkoi ensimmäisenä lentoyhtiönä Skandinaviassa tarjota päivittäisiä meno-paluulentoja Boeing 787 Dreamlinerilla. Qatar Airwaysilla on tällä hetkellä laivastossaan viisi Boeing 787 Dreamlineria ja se on tilannut 55 Dremlineria lisää.

Lue lisää Qatar Airwaysin nettisivuilta

 • Matkatavarat

  Käsimatkatavara

  Qatar Airwaysin lennolle voit ottaa yhden käsimatkatavaran. Laukun koko saa olla enintään 50 x 37 x 25 cm ja paino korkeintaan 7 kg.

  Lue lisää matkatavarasäännöistä »

  Lähtöselvitettävä matkatavara

  Matkatavarat saavat painaa yhteensä 30 kg kun lennät Economy-luokassa.

  Kohteesta riippuen matkatavaroiden määrissä saattaa olla rajoitteita paikan päällä, esimerkiksi Malediivit, jossa kuljetus tapahtuu veneellä. Tarkista kohdekohtaiset lisätiedot kunkin kohteen alta kohdasta "Lentokenttäkuljetus".

  Alle 2-vuotiaat lapset

  Alle 2-vuotiaiden lasten, joilla ei ole omaa istumapaikkaa, matkatavarat saavat painaa enintään 23 kg, ja ne eivät saa ylittää 158 cm.

  2-11-vuotiaat lapset

  2-11-vuotiaita lapsia koskevat samat matkatavaroita koskevat säännöt kuin aikuisiakin (sekä käsimatkatavara että lähtöselvitettävä matkatavara).

  Lastenvaunut ja rattaat

  Alle 2-vuotiaiden lasten lastenvaunut tai -rattaat kuljetetaan ilmaiseksi. TUI suosittelee esim. Airshell-suojan vuokraamista. Airshell suojaa vaunuja tai rattaita kujetuksessa. Lue lisää Airshells-suojasta »

  Lisää matkatavarapainoa

  Mikäli tarvitset lisää matkatavarapainoa, voit hankkia sitä kätevästi lentoasemalla lisämaksusta lähtöselvityksen yhteydessä. Lisämaksu riippuu lopullisesta määränpäästä, mutta on vähintään n. 38 e/kg.

  Lue lisää

  Lisätietoa Qatar Airwaysin matkatavarasäännöistä »

  Lisätietoa Airshell-matkatavarasuojasta »

  Vinkkejä ja hyödyllistä tietoa matkatavaroihin liittyen »

  Myöhästynyt, vahingoittunut tai kadonnut matkatavara »

 • Erikoismatkatavarat

  Jos haluat ottaa mukaan erikoismatkatavaraa, kuten urheiluvarusteita, sisältyvät ne sallittuun matkatavarapainoon. Mikäli paino kuitenkin ylittää sallitun matkatavarapainon, veloitetaan ylimenevältä osalta lisämaksu, normaalin ylikilomaksujen mukaan.

  Varaa etukäteen

  Varaa erikoismatkatavat etukäteen ottamalla yhteyttä TUIn asiakaspalveluun viimeistään 72 tuntia ennen lähtöä:

  Lue lisää Qatar Airwaysin matkatavarasäännöistä »

 • Lentoluokat

  Qatar Airwaysilla on kolme lentoluokkaa: Economy class, Business class ja First class.

  Matkan perushintaan sisältyy Economy class, jota ei ole valitettavasti mahdollisuutta vaihtaa Business classiin tai First classiin.

 • Lentoateria

  Qatar Airways tarjoaa lennoillaan la carte -menun, joka sisältää tähtikokkien suunnittelemia herkullisia, parhaimmista raaka-aineista valmistettuja ruokalajeja.

  Ateriavalikoima saattaa vaihdella konetyypistä, vuorokaudenajasta tai lennon pituudesta riippuen. Alkoholittomat juomat sekä alkoholijuomat sisältyvät hintaan. Myös Economy classissa tarjoillaan aitoa shampanjaa!

  Erikoisateria

  Qatar Airwaysin lennolle on mahdollista varata myös erikoisaterioita. Voit valita mm. laktoosittoman tai gluteiinittoman aterian tai kasvisaterian. Erikoisateriat ovat maksuttomia, mutta ne on varattava etukäteen.

  Lue lisää Qatar Airwaysin erikoisaterioista »

  Varaa erikoisateria

  Varaa erikoisateria viimeistään 72 tuntia ennen lähtöä:

  • TUIn asiakaspalvelu: 0303 6000
  • Sähköposti: info@tui.fi

  Allergia

  Jos sinulla on ruoka-aineallergia, voit tilata jonkun yllä mainituista erikoisaterioista.

  Mikäli sinulla on pähkinäallergia, ilmoita asiasta matkaa tai lentoateriaa varatessasi.

  Jos lennolla on matkustaja, jolla on hengitysteitse reagoiva pähkinäallergia, informoimme miehistöä asiasta. Tällöin he voivat pyytää muilta matkustajilta hienotunteisuutta olla avaamatta pähkinätuotteita lennon aikana.

  On kuitenkin tärkeää huomioida, että Qatar Airways ei voi taata, ettei altistumista tapahdu, vaikka kanssamatkustajia informoitaisiinkin asiasta.

  Allergialääkkeet

  Mikäli tarvitset allergialääkkeitä, sinun on otettava ne mukaan käsimatkatavaroihisi. Qatar Airwaysilla ei ole allergialääkkeitä lennolla eikä lentohenkilökunnalla ole lupaa käsitellä näitä lääkeaineita.

 • Istumapaikat

  Qatar Airwaysin lennolle ei voi etukäteen varata tiettyä istumapaikkaa. Voit toivoa haluamaasi istumapaikkaa, kuten ikkuna- tai käytäväpaikkaa, mutta toiveiden toteutumista emme valitettavasti pysty takaamaan. Hätäuloskäynnin kohdalla oleviin paikkoihin ei voi jättää ennakkotoiveita.

  Mikäli sinulla ei ole erityisiä toiveita istumapaikkasi suhteen, sijoitetaan matkaseurueeseesi kuuluvat henkilöt mahdollisuuksien mukaan lähekkäin.

  Lentoyhtiöllä on kuitenkin oikeus muuttaa istumapaikkaasi, esimerkiksi lentokoneen vaihtuessa, tai jos toisella matkustajalla on suurempi tarve tiettyyn istumapaikkaan.

  Istumapaikkatoiveet

  Istumapaikkatoiveet on ilmoitettava viimeistään 35 vuorokautta ennen lähtöä.

 • Taxfree

  Tee edullisia tax free -ostoksia

  Lennolla voit tehdä ostoksia Shopping Extravaganza -kuvastosta.

  Tee ennakkotilaus

  Voit tehdä tax free -tilauksen ennakkoon Shopping Extravaganza -kuvastosta täyttämällä tilauslomakkeen ja lähettämällä sen Qatar Airwaysille sähköpostitse.

  Lue lisää Qatar Airwaysin nettisivuilta »

 • Lähtöselvitys

  Lähtöselvitys alkaa tavallisesti 3 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan tuntia ennen lähtöaikaa. Jotta lähtöselvityksen tekeminen kentällä olisi mahdollisimman sujuvaa, suosittelemme, että saavut kentälle n. 3 tuntia ennen koneen lähtöaikaa tai teet lähtöselvityksen netissä.

  Sekä lähtöselvitykseen että turvatarkastukseen ja passin tarkastukseen voi olla jonoja, joten saapuminen kentälle ajoissa on järkevää.

 • Palvelu lennolla

  Ruoka ja juoma

  Lennon aikana voit valita maksuttomia virvokkeita matkustamossa kiertävistä juomavaunuista maksutta.

  Viihde lennolla

  Qatar Airwaysin lennoilla voit nauttia monipuolisesta viihdetarjonnasta. Laajarunko-koneissa jokaisella matkustajalla on henkilökohtainen, moderni Oryx-viihdejärjestelmä. Vallikoimassa on yli 900 vaihtoehtoa; elokuvia, TV-sarjoja tai pelejä. Kuulokkeet sisältyvät hintaan.

  Maksutavat lennolla

  Qatar Airwaysin lennoilla voit maksaa seuraavilla luottokorteilla

  • Visa, Mastercard, Diners Card ja American Express
 • Erityistarpeet

  Pyydämme sinua ilmoittamaan mikäli tarvitset avustamispalvelua lentokentällä. Jos tarvitset esimerkiksi kantoapua tai tarvitset pyörätuolia kooneeseen siirtymiseen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Avustamispalvelu on maksuton.

  Tilaa avustamispalvelu

  • lomaa varatessasi
  • Puhelin: 0303 60 010 (viimeistään 72 tuntia ennen koneen lähtöä)
  • Sähköposti: info@tui.fi (viimeistään 72 tuntia ennen koneen lähtöä)

  Ilmoita meille, millaista apua tarvitset, esim. pyörätuoli tai muut tarvittavat apuvälineet.

 • Raskaus

  Viikot 0 - 28 viikkoa:

  • Voit lentää normaalisti ilman llääkärintodistusta
  • Suosittelemme kuitenkin lääkärintodistuksen mukaan ottamista, jotta mahdolliset viivästymiset lähtöselvityksessä voidaan välttää

  Viikot 28 - 32:

  • Lääkärintodistus vaaditaan. Lataa lomakepohja Qatar Airwaysin nettisivuilla »
  • Mikäli sinulla on ollut raskauden aikana komplikaatioita, myös MEDIF-lomake (Medical Information Form) vaaditaan
  • MEDIF-lomakkeita (Medical Information Form) on saatavilla lähimmässä Qatar Airwaysin toimipisteessä tai Qatar Aiwaysin nettisivuilta. Anna lomake lääkärillesi täytettäväksi, jonka jälkeen se on toimitettava Qatar Airwaysille käsiteltäväksi

  Viikot 33 - 35 kuten edellä, jonka lisäksi:

  • Monikkoraskauksissa tai riskiraskauksissa lentäminen ei ole enää mahdollista

  36 viikko ->

  • Lentäminen ei ole mahdollista.