SunExpress - XQ

Turkkilainen SunExpress-lentoyhtiö perustettiin lokakuussa 1989. Yhtiö on Turkish Airlinesin ja Lufthansan tytäryhtiö. SunExpressin tukikohta on Antalya, ja yhtiön lennoilla lentää vuosittain yli 7 miljoonaa matkustajaa.

SunExpressin lentokalusto on Euroopan moderneimpia, ja siihen kuuluu tällä hetkellä 28 Boeing 737-800 -konetta.

Lentoyhtiön päätoimipaikka
Sun Express Airlines
9 Eylül Mh. Akçay Cad. No: 273
Gaziemir - Izmir TR 35410
Turkki

Lue lisää SunExpressin nettisivuilta

 • Matkatavarat

  Käsimatkatavara

  Lennolla sallitaan vain yksi käsimatkatavara henkilöä kohti. Käsimatkatavaran paino saa olla enintään 8 kg ja koko enintään
  55 x 40 x 20 cm.

  Lue lisää matkatavarasäännöistä »

  Lähtöselvitettävä matkatavara

  Kaikilla yli 2-vuotiailla matkustajilla saa olla yhteensä 20 kg ruumaan menevää matkatavaraa matkustajaa kohden.

  Pelkät lennot

  Varatessasi TUIn kautta pelkät lennot, veloitetaan ruumaan menevästä matkatavarasta lisämaksu.Matkatavara tulee varata etukäteen, jolloin hinta on lentokohteesta riippuen 40–60 e/hlö. Lentokentällä ruumaan menevästä matkatavarasta veloitetaan 40–60 e/hlö +20 e/hlö lisämaksu.

  Alle 2 -vuotiaat lapset

  Alle kaksivuotias, jolle ei ole varattu omaa istuinpaikkaa lennolla, saa olla 10 kg matkatavaraa ja yhdet kokoontaitettavat lastenrattaat.

  Lastenvaunut ja rattaat

  Sylilapsen (alle 2-vuotias) kanssa matkustava saa ottaa mukaan matkarattaat/lastenvaunut ilmaiseksi.

  Lue lisää

  Matkatavaran pakkaussäännöt »

  Myöhästynyt, vahingoittunut tai kadonnut matkatavara »

  Lisää matkatavarapainoa

  Jos tarvitset enemmän matkatavaraa kuin sallitut 20 kg, voit tilata etukäteen lisää matkatavarapainoa. Jos et tee tilausta etukäteen, voit joutua lentokentällä maksamaan lisäpainosta paljon enemmän. Voit tehdä lisäpainon varauksesi sen jälkeen, kun olet varannut matkasi TUIlta, kuitenkin aikaisintaan 60 päivää ja viimeistään 4 päivää ennen lähtöä.

  Varaa tästä »

 • Erikoismatkatavarat

  Voit ottaa mukaasi erikoismatkatavaroita, kuten urheiluvarusteita, tekemällä varauksen kätevästi ja edullisesti netissä. Voit varata erikoismatkatavaran kuljetuksen etukäteen tehtyäsi matkavarauksen TUIlta, kuitenkin aikaisintaan 60 päivää ja viimeistään 4 päivää ennen lähtöä.

  Varaa tästä »

  Jos haluat ottaa mukaan erikoismatkatavaraa, jota ei ole mainittu netissä olevassa luettelossa, ota yhteyttä TUIhin.

  TUIn asiakaspalvelu

 • Lentoluokat

  SunExpressillä ei ole lentoluokkia.

 • Lentoateria

  Lentoateria

  Lentäessäsi SunExpressin lennolla voit varata lentomatkalle aterian.

  Voit varata lentoaterian:

  • Matkavarauksen yhteydessä
  • Minun lomani -sivulla (viimeistään 7 päivää ennen lähtöä)
  • TUIn asiakaspalvelussa numerossa 0303 60 010 (viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöä)

  Erikoisateriat

  SunExpressin lennolle on mahdollista varata erikoisaterioita.

  Erikoisruokien sisältö vaihtelee vuodenaikojen ja keittiön raaka-aineiden mukaan ja siihen vaikuttaa myös, missä ruoka lastataan koneeseen (kotimaassa tai matkakohteessa). Sen vuoksi emme voi antaa tarkkaa luetteloa aterian sisältämistä ruoka-aineista. Takaamme kuitenkin, että kunkin erikoisruokavalion rajoitteet on huomioitu.

  Erikoisruoat varataan ja maksetaan matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöä. Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot:

  • Kasvisateria
  • Gluteeniton ateria
  • Diabetes-ateria
  • Laktoositon ateria

  Allergiat

  Jos olet allerginen, voit tilata SunExpressin lennoilla erikoisruokia yllä lueteltujen vaihtoehtojen mukaan.

  Jos kärsit pähkinäallergiasta, siitä on suositeltavaa kertoa SunExpressin matkustamohenkilöstölle lentokoneeseen noustessasi. Matkustamohenkilöstö ilmoittaa tällöin muille matkustajille, että lennolla on mukana allergiasta kärsivä henkilö.

  Allergialääkkeet

  Allergialääkkeitä käyttävillä henkilöillä on oltava mukanaan omat lääkkeet. SunExpressilla ei ole allergialääkkeitä koneessa, eikä heidän matkustamohenkilöstönsä pysty huolehtimaan niistä.

  On kuitenkin tärkeää huomioida, että SunExpress ei voi taata, ettei altistumista tapahdu, vaikka asiasta tiedotetaankin muille matkustajille.

 • Istumapaikat

  Voit varmistaa oman mielipaikkasi lentokoneessa varaamalla sen lisämaksusta etukäteen. Mikäli sinulla ei istuinpaikan suhteen ole mitään erityistoiveita, ei paikanvarausta ole tarpeen tehdä.

  Varaa istumapaikka

  Istumapaikat ovat varattavissa SunExpressin lennoille matkan varauksen yhteydessä edellyttäen, että matkan alkuun on enintään 364 päivää. Istumapaikat tulee varata viimeistään 3 vuorokautta ennen lähtöä.

  Varaa tästä »

  PaxPort-varausportaali palvelee myös puhelimitse ruotsin ja englannin kielellä ma–pe toistaiseksi klo 14.00–18.00, puh. +46 8 595 309 60. Puhelmitse tehdyistä varauksista ja niiden muutoksista veloitetaan palvelumaksu.

  Jos olet tilannut taxfree tuotteita etukäteen, etkä ole ostanut istumapaikkaa, sinulle varataan istumapaikka automaattisesti seitsemän päivää ennen lähtöä.

 • Taxfree

  Tax free -tuotteiden tilaaminen etukäteen

  Tax free -tuotteita voi tilata etukäteen paluulennolle. Tilaa tästä »

  Tax free -myynti koneessa

  SunExpressin lentokoneissa on myytävänä rajallinen valikoima tax free -tuotteita.

 • Lähtöselvitys

  Lähtöselvitys terminaalissa 2, Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lähtöselvitys avataan 2–3 tuntia ennen lähtöä ja suljetaan tunti ennen lähtöä. Tule hyvissä ajoin.

 • Palvelu lennolla

  Ruoka ja juoma

  Voit ostaa koneessa erilaisia juomia ja virvokkeita edulliseen hintaan tarjoiluvaunuista, jotka kulkevat matkustamon läpi lennon aikana.

  Lue lisää lentoaterioista »

  Elokuvat

  SunExpress esittää tietyillä lennoillaan elokuvan, ja koneessa myydään silloin kuulokkeita.

  Palvelut koneessa

  Palvelut SunExpressin lennoilla (huomaa, että poikkeuksia voi ilmetä).

  • Juomien myynti
  • Ateriatarjoilu
  • Kahvin ja teen tarjoilu
  • Taxfree-myynti

  Maksutavat lennolla

  SunExpress hyväksyy maksuvälineenä:

  • Kaikki pohjoismaiset valuutat (EUR, SEK, NOK ja DKK) sekä TRY (Turkin liira)

  • Visa ja Mastercard (vain maksettaessa taxfree-tuotteita)

 • Erityistarpeet

  Lapset lennolla
  Vauvankori on saatavilla tietyille istuinpaikoille ja sen saaminen edellyttää erikoispaikan varaamista ennakolta suoraan lentoyhtiöltä.

  Yksin matkustavasta lapsesta on ilmoitettava lentoyhtiölle hyvissä ajoin ennen lentoa. Lentoyhtiön nettisivuilta on tulostettavisssa lomake, jolla ilmoitus tehdään. Lomake lähetetään joko sähköpostitse tai faksilla suoraan lentoyhtiölle (travelcenter@sunexpress.com, faksi +49 - (0)69 - 696 28238).

  Liikuntarajoitteiset
  Pyörätuolin voi kuljettaa ilmaiseksi ja se varataan matkavarauksen yhteydessä. Etukäteen tarvitaan tiedot pyörän tyypistä, painosta ja mitoista on toimitettavat lentoyhtiölle.

  Jos tarvitset lentokentällä avustuspalvelua, on tärkeää, että ilmoitat siitä jo matkaa varatessasi. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi kantoapua tai pyörätuolin käyttöä siirryttäessä lentokoneeseen. Avustuspalvelu lentokentällä varataan matkavarauksen yhteydessä TUIlta.

  Jos olet asiasta epävarma, ota yhteyttä TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010.

  Lue lisää SunExpressin nettisivuilta »

  Lentoyhtiön yhteystiedot

  Lentoyhtiön yhteystiedot:
  puh. +90 242 310 27 49
  puh. +90 242 310 27 36
  fax +90 242 310 26 99
  Sähköposti: crm.to@sunexpress.com

 • Raskaus

  TUI suosittelee raskaana oleville matkustajille lääkärintodistuksen mukaan ottamista kaikille lennoille, kun raskaus on kestänyt yli 32 raskausviikkoa.

  Euroopan sisäisillä lennoilla voi lentää 35. raskausviikkoon asti. Myös paluulennon on kuitenkin tapahduttava 36. raskausviikkoon mennessä. Kaksosraskauksissa paluulennon on tapahduttava viimeistään 32. raskausviikolla.

  Muihin maihin suuntautuvilla matkoilla saattaa olla muita sääntöjä, joita on noudatettava. Sen vuoksi suosittelemme, että tarkistat asian omasta vakuutusyhtiöstäsi.