Thomas Cook Airline - DK

Thomas Cook Airlines Scandinavia perustettiin 9.5.2008. Yhtiön nimi oli aiemmin MyTravel Airways ja ennen sitä Premiair. Thomas Cook Airlines Scandinavia toimii Thomas Cook Northern Europen alaisuudessa, ja lentoyhtiön omistaa Thomas Cook Group plc.

Lentoyhtiön päätoimipaikka
Thomas Cook Scandinavia
Copenhagen Airport South
Hangar 276
DK-2791 Dragoer
Tanska

Lue lisää Thomas Cook Airlinesin nettisivuilta

 • Matkatavarat

  Käsimatkatavara

  Thomas Cook Airlinesin lennolle voit ottaa yhden käsimatkatavaran, jonka enimmäispaino on 6 kg. Käsimatkatavaran maksimimitat: 55 x 40 x 20 cm.

  Lue lisää matkatavarasäännöistä »

  Lähtöselvitettävä matkatavara

  Sallittu matkatavaramäärä on 20 kg/hlö sisältäen käsimatkatavaran 6 kg. Yksittäinen matkalaukku (esim. kahden henkilön yhteinen laukku) maks. 32 kg. 4 vkon tai pidemmän ajan matkoilla 30 kg. Alle 2-vuotiailla 10 kg (ei käsimatkatavaroita) sekä yhdet vaunut/rattaat.

  Pelkät lennot

  Varatessasi TUIn kautta pelkät lennot, veloitetaan ruumaan menevästä matkatavarasta lisämaksu. Matkatavara tulee varata etukäteen, jolloin hinta on 40 e /hlö. Lentokentällä ruumaan menevästä matkatavarasta veloitetaan 60 e /hlö.

  Alle 2-vuotiaat lapset

  Alle 2-vuotiailla lapsilla saa olla yhteensä 10 kg matkatavaroita sekä matkarattaat, matkasänky tai auton turvaistuin. (1 lapsi/1 lastenrattaat). Yli 2 vuotiailla rattaiden paino lasketaan mukaan lapsen matkatavaroiden yhteispainoon.

  Matkan pituus yli 4 viikkoa

  Jos matka kestää vähintään 4 viikkoa, on matkatavaran painoraja 30 kg. Huom! ei koske yhdensuuntaisia lentoja.

  Lastenvaunut ja rattaat

  Matkarattaat/lastenvaunut saa ottaa mukaan veloituksetta.

  Lue lisää

  Matkatavaran pakkaussäännöt »

  Myöhästynyt, vahingoittunut tai kadonnut matkatavara »

  Lisää matkatavarapainoa

  Lisää matkatavarapainoa voit varata netin kautta osoitteessa www.airshoppen.fi.

  Matkatavarapainon tilaaminen etukäteen on edullisempaa kuin kentällä. Tilaukset on tehtävä viimeistään 5 päivää ennen matkalle lähtöä ja ne maksetaan koneessa menolennolla. Vastaanotettuamme tilauksesi lähetämme sinulle tilausvahvistuksen, joka tulee esittää lähtöselvityksessä. Maksun yhteydessä saatu kuitti tulee säästää paluumatkalle ja se esitetään matkakohteen lähtöselvityksessä. Ilman kuittia lentoyhtiöllä on oikeus periä ylipainomaksua.

  Ylipainosta veloitetaan lentokentällä lisämaksua, eikä niiden mukaanmahtumista taata.

 • Erikoismatkatavarat

  Erikoismatkatavaroita, kuten urheiluvarusteet, polkupyörät ja golflaukku, ei lasketa mukaan normaaliin matkatavarapainoon. Varusteet voi ottaa mukaan lennolle lisämaksusta.

  Thomas Cook Airlinesin lennoille erikoismatkatavarat on varattava etukäteen puhelimitse Airshoppenin kautta, puh. 09 5658 2727 (avoinna arkisin n. klo 9–17), mainitse että olet TUIn asiakas.

 • Lentoluokat

  Ei lentoluokkia.

 • Lentoateria

  Lentoateria

  Lennon aikana tarjoiltava ateria on valinnainen ja maksullinen. Lentoateria varataan matkavarauksen yhteydessä. Lentoateria voi olla joko kylmä tai lämmin ateria.

  Kaikille 2-11 -vuotiaille lapsille, joille on tilattu ruoka, tarjotaan lapsiystävällinen ateria. Tämä voi esimerkiksi sisältää pastaa, lihapullia tai lihakastiketta.

  Voit varata lentoaterian:

  • Matkavarauksen yhteydessä
  • Minun lomani -sivulla viimeistään 7 vrk ennen lähtöä.
  • Soittamalla TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010 viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöä.

  Erikoisateriat

  Thomas Cook Airlines Scandinavia täyttää tavallisimmat erikoisruokavalioita tai dieettejä koskevat toiveet. Erikoisruokien sisältö vaihtelee vuodenaikojen ja keittiön raaka-aineiden mukaan, ja siihen vaikuttaa myös, missä ruoka lastataan koneeseen (kotimaassa vai matkakohteessa). Sen vuoksi emme voi antaa tarkkaa luetteloa aterian sisältämistä ruoka-aineista. Takaamme kuitenkin, että kunkin erikoisruokavalion rajoitteet on huomioitu.

  Valittavanasi on seuraavat vaihtoehdot:

  • Kasvisateria (sisältää maitotuotteita ja kananmunaa)
  • Gluteeniton ateria
  • Diabetes-ateria
  • Laktoositon ateria (ei maitoa tai maitoproteiinia)

  Erikoisaterian varaaminen

  Erikoisateriat tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöpäivää TUIn kautta tai viimeistään 36 tuntia ennen lähtöä lentoyhtiön kautta.

  Allergiat

  Jos olet allerginen, voit tilata Thomas Cook Airlinesin lennoilla erikoisruokia yllä lueteltujen vaihtoehtojen mukaan. Jos kärsit vaikeasta allergiasta (kuten vaikea pähkinäallergia) ilmoita allergiasta TUIn asiakaspalveluun 0303 60 640.

  On tärkeää huomioida, että Thomas Cook Airlines ei voi taata, ettei altistumista tapahdu, vaikka asiasta tiedotetaankin muille matkustajille.

  Juhla-ateria

  Thomas Cook Airlines Scandinavian lennoilla voit juhlistaa loman alkua vaihtamalla menolennon aterian juhla-ateriaksi. Huomioithan, että juhla-aterian varaaminen onnistuu ainoastaan silloin, kun olet ensin varannut TUIn kautta normaalin lentoaterian. Voit muuttaa aterian juhla-ateriaksi aikaisintaan 60 päivää ennen lähtöä.

  Tilaa juhla-ateria »

 • Istumapaikat

  Thomas Cook Airlines Scandinavian lennoilla matkustajat voivat varata istumapaikan lisämaksusta.

  Varaa istumapaikka

  Voit varmistaa mielipaikkasi lentokoneessa varaamalla sen lisämaksusta etukäteen aikaisintaan 180 pv ennen matkaa ja viimeistään 5 päivää ennen matkaa. Mikäli sinulla ei istuinpaikan suhteen ole mitään erityistoiveita, ei paikanvarausta ole tarpeen tehdä.

  Varaa tästä »

 • Taxfree

  Taxfree-tuotteiden tilaaminen etukäteen

  Thomas Cook Airlines Scandinavialla matkustaessasi voit tilata taxfree-tuotteita helposti etukäteen verkosta.

  Tee ennakkotilaus

  Voit tilata tuotteita jo 30 päivää ennen lähtöä ja viimeistään 5 päivää ennen lähtöä sekä meno- että paluumatkalle. Koneessa lennolla matkakohteeseen voit täydentää tilaustasi kotimatkaa varten.

  Tilaa tästä »

 • Lähtöselvitys

  Lähtöselvitys terminaalissa 2, Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lähtöselvitystiski avataan n. 2 tuntia ennen lennon lähtöä. Lähtöselvitys edellisenä iltana ei ole mahdollista.

 • Palvelu lennolla

  Ruoka ja juoma

  Voit ostaa koneessa erilaisia juomia ja virvokkeita edulliseen hintaan tarjoiluvaunuista, jotka kulkevat matkustamon läpi lennon aikana.

  Lue lisää lentoaterioista »

  Viihde

  Elokuvat

  Lennolla esitettävät elokuvat ovat koko perheelle sopivia. Elokuvan katsomiseen tarvittavat erikoiset kuulokkeet voi ostaa lentokoneesta.

 • Erityistarpeet

  Lapset lennolla
  Alle 2-vuotiaalle lapselle (max 10 kg) on mahdollista toivoa vauvankoria, jos lennolla on paikkoja. Lentoyhtiö veloittaa hinnan etukäteen varatusta istuinpaikasta, johon vauvakorin voi kiinnittää.

  5–11-vuotiaat voidaan hyväksyä kuljetettavaksi lennolla yksin matkustavina lapsina (UM, Unaccompanied Minor). Ilmoita yksin matkustavasta lapsesta jo matkaa varatessasi tai viivytyksettä TUIn asiakaspalveluun.

  Liikuntarajoitteiset
  Mikäli tarvitset oman pyörätuolin mukaan matkalle, tulee se lähtöselvittää muiden matkatavaroiden kanssa. Lennolle voi ottaa vain rajatun määrän sähköpyörätuoleja mukaan. Jos tarvitset sähköpyörätuolin mukaan matkalle, ilmoita siitä meille etukäteen. Sähköpyörätuoli tulee olla joko kuivakennopatterilla tai geelipatterilla toimiva ja patterit tulee kiinnittää pyörätuoliin.

  TUIn ASIAKASPALVELU:

 • Raskaus

  Mikäli laskettuun aikaan on alle 4 viikkoa, ei ole sallittua lentää. Mikäli matkustat 4-8 viikkoa ennen laskettua aikaa, tarvitsemme englanninkielisen lääkärintodistuksen raskauden kulusta. Samat säännöt koskevat myös paluumatkaa. Normaalisti matkavakuutukset korvaavat vain 28. raskausviikkoon saakka. Tarkista tämä vakuutusyhtiöltäsi ennen matkalle lähtöä.