PERUUTUS- JA MUUTOSTURVAN EHDOT 30.6.2019 ASTI

ALKAEN 1.7.2018

Maksuttomat muutokset

Jos olet valinnut peruutus- ja muutosturvan varauksen kaikille matkustajille, voit muuttaa varaustasi yhden tai useamman kerran normaalihintaiseen, lomalennolla toteutettavaan matkaan, kun matkalle lähtöön on yli 30 päivää. Maksuttomat muutokset eivät koske risteilyjä, reittilennoilla toteutettavia valmismatkoja, tarjoushintaisia tai alennettuja matkoja (jos varaamasi matkan hinta halpenee, sinulla on oikeus päivittää oman varauksesi hinta Hintatakuu-ominaisuutta hyödyntäen, lisätietoa alla).

Peruutus ylivoimaisen esteen sattuessa

Jos olet valinnut peruutus- ja muutosturvan, sinulla on oikeus peruuttaa matkasi ylivoimaisen esteen sattuessa maksamalla toimitusmaksun 20 eur / hlö.

Ylivoimainen este voi olla sinun, matkakumppanisi tai muun läheisen perheenjäsenen yhtäkkinen sairastuminen tai loukkaantuminen onnettomuudessa, tai muu vakava tapahtuma, jonka vuoksi olisi kohtuutonta vaatia sinua lähtemään matkalle. Tapahtuman tulee olla sellainen, johon et ole voinut itse vaikuttaa ja josta et ole tiennyt tai voinut tietää matkaa varatessasi. Muu odottamaton ja vakava tapahtuma voi olla esimerkiksi asunnon palo tai irtisanominen edellyttäen, että olet ollut vakinaisessa työsuhteessa (ei koske irtisanomisvaroitusta tai yt-neuvottelujen alkamista).

Jos joku matkaseurueesi jäsenistä joutuu peruuttamaan matkansa ylivoimaisen esteen vuoksi, matkalle lähtevä seurue saa ilman lisämaksua (ns. vajaakäyttö- tai tyhjän vuoteen lisää) pitää varauksensa ennallaan samassa huoneessa tai huoneistossa edellyttäen, että kaikki varauksen matkustajat ovat ostaneet TUIn peruutus- ja muutosturvan.

Ilmoita peruutuksesta viivytyksettä ylivoimaisen esteen ilmennyttä asiakaspalveluumme. Matkalle lähdön este on osoitettava luotettavalla selvityksellä, kuten lääkärintodistuksella (jossa lääkäri nimenomaisesti toteaa, ettei suosittele ko. matkalle lähtöä), poliisitutkintapöytäkirjalla, vakuutusyhtiön lausunnolla tai työnantajan todistuksella sekä tarvittaessa sukulaisuussuhteen osoittavalla todistuksella. Selvitys on toimitettava sähköpostilla osoitteeseen todistus@tui.fi niin pian kuin mahdollista ja viimeistään seitsemän päivän kuluttua peruutuksesta.

TUIn palvelumaksua ja peruutus- ja muutosturvasta ja/tai Allianzin matkavakuutuksesta maksettua lisämaksua ei palauteta matkustajan peruuttaessa matkan.

Hintatakuu

Jos huomaat matkasi kokonaishinnan alentuneen sen jälkeen kun olet tehnyt varauksen, ota meihin yhteyttä ja päivitämme uuden hinnan varauksellesi. Hintatakuu on voimassa, jos olet varannut lomalennolla toteutettavan matkapaketin, ja lähtöön on vähintään 60 päivää. Hintatakuu edellyttää, että kyseessä on sama kohde, lähtöpäivä, hotelli, huonetyyppi ja matkustajamäärä. Hintatakuu ei päde reittilennoilla toteutettaviin matkoihin, risteilyihin eikä pelkkiin lentoihin.

Hintatakuu on voimassa vain alkuperäisessä varauksessa. Mikäli alkuperäistä varausta on muutettu (lähtöpäivä, kohde, hotelli, ja/tai huonetyyppi on vaihdettu toiseen ja/tai matkustajamäärää on muutettu), Hintatakuu ei ole voimassa. Alennuksen tulee olla voimassa, kun otat meihin yhteyttä.

Hintatakuu ei oikeuta hinnanalennukseen, mikäli kyseessä on vain uusille varauksille myönnettävä kampanja-alennus.

Nimenkorjaus

Matkustajan nimen voi korjata tai muuttaa maksutta kun lähtöön on yli 30 päivää.

Lue peruutus- ja muutosturvan tarkemmat ehdot matkaehdoista »

TUIn peruutus- ja muutosturva lomalennoilla – alkaen 19 euroa/henkilö

Hyvä tietää

Peruutus- ja muutosturva on varattava matkavarauksen teon yhteydessä. Se voidaan lisätä varaukselle vain avoimen oston ollessa voimassa (avoin osto on voimassa 5 vuorokautta varaushetkestä, jos matkalle lähtöön on yli 45 vuorokautta).

Peruutus- ja muutosturva on sitova, eikä sitä voi matkaa koskevan sopimuksen syntymisen jälkeen poistaa varaukselta. Peruutus- ja muutosturva koskee vain tilauslennoilla toteutettavia matkoja, ei risteilyjä eikä reittilennoilla toteutettavia matkoja.