Lentomatka

Työskentelemme yhdessä lentoasemien kanssa ja toimenpiteemme perustuvat paikallisten viranomaisten suosituksiin sekä Euroopan lentoturvallisuusviraston (EASA) ohjeistukseen. Tästä löydät tietoa lentoihin liittyvistä uusista käytännöistä ja suosituksia lentomatkallesi.

 • Tärkeää huomioida ennen lentoa

  Täytä pakolliset lomakkeet

  Tiettyihin maihin matkustaessa tulee täyttää matkustajalomake. Lomake tulee täyttää ennen lähtöä ja sen puuttuminen voi estää lennolle ja kohteeseen pääsyn. Tutustu oman matkakohteesi säädöksiin hyvissä ajoin ennen matkaa täällä »

  Ota mukaasi suojamaski

  Useimmilla lentoasemilla tullaan edellyttämään suun ja nenän peittävän suojamaskin käyttöä. Suojamaskeja kannattaa ottaa tarpeeksi mukaan, koska niitä ei välttämättä ole kaikilla lentoasemilla myynnissä. Suojamaski tulisi vaihtaa uuteen neljän tunnin käytön jälkeen. Varaathan käyttöösi niin monta maskia kuin matkan aikana todennäköisesti tarvitset. Pienten lasten ei tarvitse käyttää suojamaskia, eikä matkustajien, joilla on maskin käytölle terveydellinen este. Todistus esitettävä pyydettäessä.

  Tule hyvissä ajoin lentoasemalle

  Lentoasemalla noudatetaan turvavälejä, jonka vuoksi lähtöselvitys, turvatarkastus ja koneeseen nousu tulevat kestämään tavallista kauemmin. Lentoasemalle kannattaa saapua vähintään 2,5 tuntia ennen lennon lähtöä.

  Tee lähtöselvitys internetissä

  Lähikontaktien vähentämiseksi lentoasemalla suosittelemme tekemään lähtöselvityksen internetissä aina kun se on mahdollista.

  Tilaa lentoateriat ennakkoon

  Suosittelemme tilaamaan lentoateriat ennakkoon, koska tarjoilu koneissa ja lentoasemilla on rajoitettu. Voit tilata lentoateriat kätevästi ennakkoon matkavarausta tehdessäsi. Mikäli haluat myöhemmin lisätä lentoateriat varauksellesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Kuljeta matkatavarat ruumassa

  Käsimatkatavaroiden mukaan ottamista tulisi välttää. Jos sinulla on matkatavaroita, joita ei voi kuljettaa ruumassa, täytyy käsimatkatavaroiden mahtua edessä olevan istuimen alle.

  Istumapaikat lennolla

  Useimmilla lentoyhtiöillä on kaikki istumapaikat lennolla myynnissä normaaliin tapaan.

 • Lentoasemalla

  Säilytä turvaväli

  Lentokoneeseen noustaan pienemmissä ryhmissä jonojen välttämiseksi.

  Ota suojamaski mukaan

  Useimmilla lentoasemilla edellytetään suojamaskin käyttöä. Suojamaskeja ei välttämättä ole saatavilla lentoasemilla, joten ota itsellesi tarpeeksi suojamaskeja mukaan.

  Terveyttä koskevat kysymykset

  Lähtöselvitystä tehdessä sinulle esitetään terveyttäsi koskevia kysymyksiä, esimerkiksi oletko ollut sairaana tai onko sinulla koronaviruksen oireita.

  Lämmön mittaus

  Joillain lentoasemilla saatetaan matkustajilta mitata lämpö.

  Tutustu Finavian matkustajan muistilistaan täällä.

 • TUIn lennolla

  TUIn omilla lennoilla noudatetaan seuraavia toimenpiteitä matkustajien ja lentohenkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi

  Suojamaskin käyttö on pakollista

  Sekä henkilökunta että matkustajat käyttävät lennoilla nenän ja suun peittäviä suojamaskeja. Ota mukaasi tarpeellinen määrä suojamaskeja omaan käyttöösi. Suojamaski tulee olla käytössä jo koneeseen noustessa ja sen voi riisua kasvoilta ainoastaan syömisen ajaksi. Suojamaski tulisi vaihtaa uuteen neljän tunnin käytön jälkeen. Varaathan käyttöösi niin monta maskia kuin matkan aikana todennäköisesti tarvitset. Alle 6-vuotiaiden lasten ei tarvitse käyttää suojamaskia, eikä matkustajien, joilla on maskin käytölle terveydellinen este (todistus esitettävä).

  Tarjoilu lennoilla

  Juomia ja välipaloja tarjoillaan tavalliseen tapaan. Joidenkin lämpimien juomien, kuten kahvin ja teen, tarjoilu voi olla rajoitettua. Lennoilla ei ole ruokalistoja, mutta voit tutustua tarjoamiimme välipaloihin ja juomiin täällä. Lennoilla otetaan vastaan ainoastaan korttimaksuja.

  Tax free -ostokset

  Tax free -tuotteita voi tilata ennakkoon, mutta myynti lennoilla on keskeytetty toistaiseksi.

  Näin lentokoneen ilma puhdistetaan

  Kaikissa lentokoneissamme käytetään sairaaloidenkin vaatimuksille vastaavia, tehokkaita, suodattimia, joista puhdas ilma virtaa matkustamoon.

  Syväpuhdistus

  Jokaisen lennon jälkeen, matkustamo puhdistetaan perusteellisesti. Lisäksi kaikki pinnat desinfioidaan, mukaan lukien tuolit, pöydät ja käsinojat.

  Henkilökuntamme lennoilla

  Henkilökuntamme on koulutettu ja ajan tasalla viimeisimmistä käytännöistä, joilla varmistamme turvallisuutesi ja hyvinvointisi.

  Istumapaikat lennolla

  Useimmilla lentoyhtiöillä on kaikki istumapaikat lennolla myynnissä normaaliin tapaan.

  Alta voit lukea muiden lentoyhtiöiden turvatoimenpiteistä.

 • Muiden lentoyhtiöiden toimenpiteet

  Kaikki lentoyhtiöt noudattavat EASAn ohjeistusta. EASAn ohjeistukseen kuuluu, että kaikien yli 6-vuotiaiden matkustajien tulee käyttää suojamaskia. Alta voit siirtyä lukemaan englanniksi eri lentoyhtiöiden turvallisuustoimenpiteistä:

  Aegean
  Air Baltic
  Air Canada
  Air China
  Air Mauritius
  Air France
  American Airlines
  British Airways
  Brussels Airlines
  Cathay Pacific
  Czech Airlines
  Delta Airlines
  Emirates
  Ethiopian Airlines
  Finnair
  KLM
  Iberia
  Icelandair
  LOT
  Lufthansa
  Malaysia Airlines
  Norwegian
  Thai Airways
  Turkish Airlines
  SAS
  Singapore Airlines
  Swiss
  United Airlines
  Vietnam Airlines
  Qantas
  Qatar Airways