Bamse on kaikkien kaveri

7.5.2017
SallaS
Bamse on maailman kiltein ja vahvin nalle, juuri sellainen suurisydäminen pikkukarhu, jonka jokainen haluaisi ystäväkseen. Bamse selviää voittajana hurjista seikkailuista, puolustaa viimeiseen asti heikkoja ja leikittää lapsia TUIn lastenkerhoissa.

Ensisilmäyksellä on vaikea uskoa, että siniseen myssyyn ja haalareihin pukeutunut kiltinnäköinen nallekarhu pystyisi minkäänlaisiin ihmetekoihin tai voimannäyttöihin. Ulkonäkö kuitenkin pettää, sillä tässä karhussa on voimia kuin pienessä kylässä.

Bamse - Maailman vahvin nalle - TUI
Pikkuisessa Kumpulan kylässä asuu veikeätä väkeä. Ehkä tunnetuin paikan asukkaista on huikean vahva Bamse-nalle, jonka seikkailuita on Suomessakin seurattu jo vuosikymmenet

Hunajaa, nam!

Bamsen ihmevoimien salaisuus on tämän isoäidin, Augusta Beatan valmistama jymyhunaja.

Augusta Beata -mummo kehitti jymyhunajan, kun Bamse oli vielä hyvin pieni. Reseptissä on monia kummallisia aineita, joista osan Bamsen isoisä on tuonut Kumpulaan reissatessaan maailmalla merimiehenä. Annos jymyhunajaa, ja Bamse nostaa käsivarsilleen ystäviensä lisäksi vaikka junan tai lentokoneen!

Jymyhunajan kanssa on kuitenkin oltava tarkkana, sillä se vaikuttaa eri yksilöihin eri tavalla. Bamselle se antaa supervoimat, mutta muut saavat siitä kolme päivää kestävän vatsakivun. Jymyhunajalla on myös parasta ennen päivä: yli kolme kuukautta vanhassa jymyhunajassa ei ole enää tehoa.

Ystävistä parhaat

Luonteeltaan Bamse on utelias, kiltti ja hyväntahtoinen nalle, joka pitää huolta ystävistään. Sen parhaat kaverit ovat erittäin viisas kilpikonna Kilpinen ja hassun-kurinen Pomppi-kani. Erityisesti Kilpisestä on paljon hyötyä monilla Bamsen seikkailuretkillä, sillä sen kilven alla on lähes loppumaton varasto tavaraa mitä erilaisimpiin tilanteisiin.

Sen sijaan harmia aiheuttaa joskus Kilpisen itselleen keksimä ruoka- ja unikello. Se ilmoittaa Kilpiselle, milloin sen pitää syödä ja milloin nukkua, ja kun kello soi, ei juuri mikään saa Kilpistä heräämään tai lopettamaan syömistään.

Siinä missä Kilpinen on rauhallinen ja mietiskelevä tiedemies, Pomppi-kani on sitä paljon vilkkaampi. Kukaan koko Kumpulassa ei osaa pomppia niin pitkiä kaaria ja niin korkealle kuin se. Silloin kun ei ole joutunut hurjiin seikkailuihin ystäviensä kanssa, kani tekee tärkeää työtään postinjakajana ja puuhastelee porkkanapenkkinsä parissa.

Arkioloissa Pomppi-kani on hiukan arka, mutta venyy uskomattomiin urotekoihin silloin, kun ystävykset retkillään joutuvat pulaan.

Pomppi on naimisissa Niina Kaniinin kanssa, joka on paitsi avulias ja kiltti, myös teräväkynäinen toimittaja paikallisessa lehdessä. Pompilla ja Niinalla on äärimmäisen villi ja energinen poika, Minihyppy, joka joutuu uteliaisuutensa vuoksi usein seikkailuihin ja pinteeseen.

1980-luvulla myös Bamse meni naimisiin. Hänen vaimonsa Leena on aivan yhtä kiltti ja hyväntahtoinen kuin Bamsekin. Pariskunnalla on neljä herttaista nallelasta, pojat Lennu ja Teddy sekä tytöt Nalle-Maija ja Pampula.

Bamse on elämänsä aikana tehnyt runsaasti erilaisia töitä, joissa tarvitaan paljon voimia. Mieluisimpia hommia ovat metsätyöt, joissa Bamse viihtyy silloin, kun ei ole reissussa hurjien seikkailujen parissa.

Vihollisiakin Bamsella on, mutta ne nujerretaan tavallisimmin nokkeluudella tai osoittamalla, miten vahva voima hyvyydellä on. Näin kävi sarjan alkuperäiselle konnalle, ilkeyden maailmanmestariksi nimetylle Sudelle. Siitä kuitenkin tuli kiltti Bamsen ja sen hyvää tarkoittavien ystävien avustuksella.

Onnellinen kylä

Bamse on elänyt lapsuutensa ja nuoruutensa isoäitinsä Augusta Beatan kanssa Kumpulan kylässä korkealla vuorella.

Paikalla on esikuvansa todellisuudessa. Kerrotaan, että Bamsen luonut sarjakuvapiirtäjä, ruotsalainen Rune Andreasson on käyttänyt vuoren esikuvana pientä sisilialaista Castelmolan kylää, joka sijaitsee vuoren rinteellä Taorminan kupeessa.

Tuohon aikaan Bamse-nalle ja sen kaverit olivat jo syntyneet, mutta Italiassa lomaillut Andreasson mietti yhä kuumeisesti, millaiseen ympäristöön hän asettaisi kaverukset asumaan. Katsellessaan auringonnousua ja valonsäteiden leikkiä vuoren rinteillä vastaus oli selvä.

Tähän pikku vuoristokylään Andreasson loi Bamsen maailman, jossa hyvä voittaa ja paha saa aina palkkansa, heikkoja puolustetaan eikä ystäviä hylätä, nokkeluus voittaa aina nyrkit, ja pienet ja isot ovat yhtä arvokkaita.

Bamse ja Thomson TUI Family Lifessa - TUI
Bamsen kavereineen voi bongata lomalla esimerkiksi TUIn Family Life -perhehotelleissa, joissa järjestetään myös Bamse Club -lastenkerhoja.

Bamse Club kruunaa loman

TUI Family Life -hotellien Bamse Club -kerhot on tarkoitettu 3–5-vuotiaille lapsille. Niitä vetävät koulutetut ohjaajat, jotka järjestävät lapsille erilaista hauskaa toimintaa. Lapset pääsevät esimerkiksi noutamaan päivän tehtävän isoäidin taikakaapista, maalaamaan ystävyydenpuun sekä leikkimään supersankareita. Myös itse Bamsen voi tavata kerhossa.

Kerho on maksuton, eikä vaadi ennakkovaraamista kotimaassa.

TEKSTI: PAULA RISTIMÄKI / Otavamedia

Muita samankaltaisia

6 upeaa infinity-allasta Välimerellä

Se tunne, kun astut uima-altaalle, joka näyttää jatkuvan äärettömiin, sulautuvan mereen ja kauas horisonttiin... Infinity-allas on suunniteltu niin, että ainakin yksi sen sivuista näyttäisi olevan reunaton. Tästä syntyy kaunis visuaalinen vaikutelma rajattomasta vedestä. Esittelemme nyt 6 henkeäsalpaavan upeaa infinity-allasta Välimeren alueen hotelleissamme.
SallaS SallaS 20.3.2019

Aktiiviloma Rodoksella: Bloggaaja + 3 poikaa testaavat TUI Magic Life -konseptihotellin

Hotellilla pitää olla riittävästi tekemistä ja kunnollinen jalkapallokenttä. Näillä kriteereillä bloggaaja Inna-Pirjetta ja hänen poikansa (9, 10 ja 15) valitsivat lomahotellikseen TUI Magic Life Plimmirin Rodoksella. Lue testiryhmän matkakertomus aktiivilomalta kesäisestä Kreikasta.
SallaS SallaS 11.7.2018

Annetaan lasten päättää! Lapsiraati valitsi lentoateriat

TUIn lentoyhtiö ottaa nuorimmat asiakkaansa vakavasti. Jopa niin vakavasti, että lapset saivat päättää, mitä ruokia lennoillamme tarjotaan. Lue tulokset ja tapaa viehättävä testiryhmämme.
SallaS SallaS 11.6.2018

Näin junailet perheesi lentokentälle – 7 vinkkiä sujuvaan lomalähtöön

Lomalle lähtemistä edeltää usein hieman stressaavakin vaihe, kun koko perhe pakataan matkatavaroineen autoon, ja ajetaan joskus pitkäkin matka lentokentälle. Junassa matka taittuu kuitenkin helposti ja mukavasti – ja siirtymä lentokentälle voi jo itsessään muodostua osaksi lomaelämystä. Lue VR:n asiantuntijavinkit, mitä kannattaa ottaa huomioon lasten kanssa junalla lentokentälle matkustettaessa.
SallaS SallaS 27.1.2018