Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!

Kap Verde on saarivaltio, joka koostuu viidestätoista saaresta. Yhdeksällä näistä on asukkaita. Joillain saarilla romanttiset hiekkarannat venyvät pitkinä ja loputtomina, ulottuen silmänkantamattomiin. Toiset saaret taas koostuvat kokonaan vulkaanisesta mustasta hiekasta. Yllättävintä Kap Verdessä on kuitenkin joidenkin saarten uskomattoman vehreä ja trooppinen luonto!

Salilta ja Boavistalta pääset ilma- ja meriteitse helposti tutustumaan muihin Kap Verden saariin. Se vaatii vain muutamia hyviä vinkkejä ja hivenen suunnittelua…

Rantaelämää ja seikkailuja – täydellinen yhdistelmä

Sal ja Boavista ovat Kap Verden kehittyneimpiä matkailukohteita. Täällä pääset nauttimaan upeista hotelleista, ravintoloista, vesiurheilusta ja isoista altaista. Viikko jos toinenkin voi vierähtää, ilman että lähdet aurinkotuolia ja allasta etäämmälle. Seikkailun nälkäisille tarjoutuu kuitenkin oiva tilaisuus ottaa lomaa lomailusta pienen saarihyppelyn muodossa. Voit varata päivän tai kaksi ja tutustua Salin ja Boavista naapurisaariin itsenäisesti.

Santo Antão – vihreää ja vuoristoista

Luoteisin saarista, Santo Antão, on hieman eristyksissä muusta maailmasta, mutta hurmaa kävijänsä jylhillä ja kauniilla maisemillaan. Viehättäviä vuoristokyliä yhdistävät mukulakivitiet ja upeat vaellusreitit kulkevat läpi rehevien laaksojen, joissa kasvaa papaijoita ja mangoja. Saaren kauneimpiin reitteihin kuuluu ehdottomasti itäinen rannikkotie, joka vie Santo Antãon suurimmasta satamakaupungista Porto Novosta ylös Ribeira Grandeen.
Salilta ja Boavistalta pääset Santo Antãolle Sao Vicenten kautta. Lento Sao Vicentelle kestää n. 40 minuuttia, jonka jälkeen edessä on vielä n. tunnin pituinen lauttamatka.

São Vicente – musiikkia, tanssia ja ihmisvilinää

Kap Verdellä lomaillessasi, huomaat hyvin pian, että täällä perinnemusiikki ja -tanssit ovat voimissaan. Erityisen hyvin niistä pääset nauttimaan kauniissa Mindelon kulttuurikaupungissa São Vicenten saarella. Mindelo on täynnä kahviloita ja baareja, joissa voit nauttia elävästä musiikista. Iltaisin kaupungin kadut täyttyvät ihmisistä ja spontaaneista esityksistä. Vuoden kohokohta on tietenkin värikäs karnevaali, paraateineen, musiikkeineen ja tanssi-iltoineen.

Mutta Mindelo on myös muutakin kuin musiikkia. Kaupungin katuja reunustavat kauniit pastellinsävyiset talot, joiden arkkitehtuurissa heijastuu kolonianismi. Kauppahallin tiskit ovat tulvillaan tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja kalaa, joka on tuotu suoraan satamasta.

Santiago – ja vanha maailmanperintökaupunki

Santiagossa, Kap Verden suurimmalla saarella, asuu yli puolet maan väestöstä. Täällä on myös Kap Verden pääkaupunki, Praia. Vierailun arvoinen on ehdottomasti Cidade Velha, vanha pääkaupunki, joka joskus toimi julman orjakaupan näyttämönä ja kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Kannattaa myös kiivetä korkealle linnoitukseen, josta avautuu näkymä yli kaupungin merelle.

TUI tarjoaa päiväretkiä Salilta ja Boavistalta Santiagoon. Varaathan retkesi hyvissä ajoin varmistaaksesi paikan.

Cidade Velha Santiagolla kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon
Cidade Velha Santiagolla kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon

Fogo – viiniä ja tulivuoria

Fogon saaren keskellä sijaitsee tulivuori, joka houkuttelee vaeltajia kapuamaan ylös aina 2 829 metrin korkeuteen. Tulivuoren mineraalien rikastuttama maaperä toimii loistavana kasvualustana viiniviljelyksille – ja viiniä viljellään jopa itse tulivuoren kraatterissa. Unenomaiset kylät ja mustat laavahiekkarannat luovat tälle pienelle saarelle omaperäisen ilmeen.

Fogolla viiniä viljellään hedelmällisellä maaperällä.
Fogolla viiniä viljellään hedelmällisellä maaperällä.

Maio – autiot rannat

Maio on hiekkainen saari, joka on yhtä tasainen kuin Sal ja Boavistakin. Monikaan matkailija ei löydä tietä tänne. Elämänrytmi saarella on verkkaisa ja saat nauttia rannoista aivan yksin.

Maion rannoilla ei ole ruuhkaa.
Maion rannoilla ei ole ruuhkaa.

Brava – kukkien saari

Kap Verden pienin saari tunnetaan parhaiten vaellusreiteistään, jotka kulkevat kukkivien kasvien keskellä. Bravalle pääset parhaiten lautalla naapurisaarelta Fogolta.

São Nicolau – pastellinvärisiä taloja

Rauhallinen saari, jossa on saarivaltion nätein kaupunki – Ribeira Brava – mintunvihreine taloineen. São Nicolaulla on useita vaellusreittejä, vaikka saari ei olekaan niin tunnettu vaelluskohde kuin Santo Antão.

Herkuttele hedelmillä São Nicolaulla. Täällä myydään tuoreita mangoja, banaaneja, papaijoita…
Herkuttele hedelmillä São Nicolaulla. Täällä myydään tuoreita mangoja, banaaneja, papaijoita…

Vinkkejä saariretken suunnitteluun

Suunnittele ja varaa saariretki hyvissä ajoin. Saarten välisten lentojen aikataulut ja reitit voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla.

Tietoja yhteyksistä löydät netistä. Espanjalainen lentoyhtiö Binter operoi Kap Verden saarten välisiä lentoja. Lautat liikennöivät huippusesongin aikaan, marraskuusta toukokuuhun, mutta aikataulut saattavat muuttua.

Sääolosuhteiden vuoksi aikataulut voivat muuttua ja retkiä saatetaan perua lyhyelläkin varoitusajalla. Siksi on hyvä jättää omaan aikatauluun hieman liikkumisen varaa. Varmista aina, että olet takaisin Salilla tai Boavistalla vähintään päivää ennen kotiinpaluuta Suomeen.

Vuokraa auto ja autonkuljettaja, joka vie sinut kierrokselle, jos haluat nähdä saarten kaikki parhaat puolet yhden päivän aikana. Kokonainen päivä kuljettajan kanssa maksaa noin 40-50 euroa.

Englannilla pärjää useimmissa tilanteissa, mutta saarten kaikkein kaukaisimmassa paikoissa puhutaan yleensä pelkkää kreolia, joten kierroksille olisi hyvä saada paikallinen opas mukaan.

TUIn matkoilla lennät suoralla lomalennolla sekä Salille että Boavistalle, josta on hyvä lähteä pienelle saarihyppelylle! Järjestämme matkoja Kap Verdelle talvisin marraskuusta huhtikuulle saakka.

Lue lisää matkoistamme Salille.

Täältä löydät kaikki Boavistan-lomamme.

Muita samankaltaisia

Opas Gran Canarian Las Palmasiin

Gran Canarian koillisosassa sijaitseva Las Palmas on melkoisen suuri kaupunki – täällä on jopa 400 000 asukasta. Kaupunkia on kutsuttu toisinaan ”pakettilomailijan pääkaupungiksi”, mutta aivan suotta. Tosiasia nimittäin on, että törmäät todennäköisemmin suomalaisiin muualla Espanjassa, kuten Barcelonassa. Tässä kootut vinkkimme Las Palmasin mansikkapaikkoihin!
Johanna Johanna

Viihdy ja pysy terveenä Blue Star Euphoria Resortissa

Kesän 2020 matkailukauden alku viivästyi kuukausia ja pääsi tietyin ehdoin alkamaan vasta heinäkuun puolivälissä. Totaalisen pysähtymisen aikana matkanjärjestäjät, lentoyhtiöt ja hotellit ovat ottaneet käyttöön uusia toimia ja valmistautuneet järjestämään turvallisia lomaelämyksiä.
Noora Noora

Turvallisempia lomia – TUIn toimenpiteet ja vinkit matkustajille

Poikkeukselliset olosuhteet ovat nostaneet esille entistä enemmän niitä asioita, joista emme halua luopua. Monelle meistä yksi näistä asioista on matkustaminen. Kevään ja alkukesän aikana asiakkaamme ovat jakaneet ihania lomamuistojaan hetkistä ja paikoista, joihin he unelmoivat palaavansa. Kun matkustaminen pian on jälleen mahdollista, on se muuttunut monella tapaa. Minne ja miten matkustamme, tulee olemaan entistä oleellisempaa.
Noora Noora

Karnevaalit ympäri maailmaa - 7 ainutlaatuista katujuhlaa

Karnevaalit järjestetään kristillisen ja erityisesti katolisen perinteen mukaisesti ennen pääsiäistä edeltävää 40 päivän paastoa. Sana tarkoittaakin kirjaimellisesti "hyvästi liha". Nykyään karnevaalit ovat värikkäitä juhlia, jotka tempaavat vierailijatkin mukaansa. Tutustu seitsemän kaupungin karnevaaleihin!
Johanna Johanna