Kolmen sukupolven matka Kreetalle

Kolmen sukupolven syntymäpäiväjuhlamatka anopin täyttäessä 70 vuotta. Oliko se hyvä idea? Lue kokemuksia kolme sukupolven matkasta Kreetalle.

Olo tuntui tervetulleelta heti saavuttuamme hotelli Kedrissokseen Nea Choran kylään Kreetalla. Matkaseurueessa oli niin innokkaita ensikertalaisia kuin 70 vuotta täyttävä anoppini, jonka merkkipäivää samalla juhlistimme. Matkakohde oli valikoitunut juuri hotellin perusteella, sillä anoppini on hotellin kanta-asiakas jo vuodesta 1991. Lämmin tunnelma, tasokas palvelu ja rauhallinen kreetalainen tunnelma ovat vaikeita kuvailla.

Kolmen sukupolven kanssa matkustamisessa on monia etuja. Matkan aikana löytää aina seuraa. Joillakin on aina parvekkeellaan tarjolla kahvia, ouzoa tai yksinkertaisesti vain rentoa lomaseuraa. Loput matkaseurueesta on helppo löytää vain kurkkaamalla parvekkeen reunalta.

Toinen ehdoton hyöty matkan aikana on, että vanhin sukupolvi voi viettää aikaa nuorempien kanssa, kun välissä oleva sukupolvi eli "nuoriso" voi lähteä vaikkapa illalliselle lähikylään tai lenkille yhdessä. Lapsille löytyy aina seuraa uima-altaaseen tai sisätiloihin leikkimään legoilla.

70-vuotias juhlisti merkkipäiväänsä uima-altaan vierelle katetulla illallisella, jonka koristelussa oli otettu päivänsankarin toiveet huomioon. Koristelimme allasalueen ilmapalloilla ja glitterillä ja henkilökunta teki kaikkensa tehdäkseen illallisesta onnistuneen. Illasta tulikin ikimuistoinen!

Kun kolmen sukupolven matka tulee seuraavan kerran ajankohtaiseksi, voisinko kuvitella lähteväni saman porukan kanssa uudelleen? Totta kai, ehdottomasti!

5 vinkkiä Hanian rannikolle Kreetalle

 1. Huoneistohotelli Kedrissos
  Pieni ja tunnelmallinen hotelli Nea Horan kylässä

 2. Perheystävällinen Gerani
  Hanian rannikon pisimmät ja tilavimmat rannat sekä useita TUI Blue For Families -perhehotelleja.

 3. Vesipuisto Limnoupolisissa
  Lapsille ja lapsenmielisille sopivat vesipuisto Limnoupolisin kylässä. Useita vesiliukumäkiä, joista pisin on 130 metriä pitkä.

 4. Kreikkalais-turkkilainen ruoka
  Taverna Bigaza on pieni perheomisteinen ravintola Nea Kydonian torin vieressä, noin 10 minuutin päässä Haniasta. Rakkaudella valmistettua ruokaa rauhallisessa ympäristössä.

 5. Taverna Kypros Mourniesissa
  Voit itse valita kylmätiskistä illalliseksi lihat, jotka grillataan ja tarjoillaan yrttiperunoiden, salaatin ja tsatsikin kera Mournien torin kupeessa.

Muita samankaltaisia

Jatketaan lomaunelmointia

Näinä aikoina on hyvä muistaa, että voimme edelleen jatkaa matkustelua – ajatuksissamme. Menneiden matkojen muistelu ja ihaniin lomahetkiin palaaminen luo uusia unelmia ja voimme mielissämme jo suunnitella tulevia lomamatkoja.
Noora Noora

Pakkauslista vaellukselle

Pakkauslista vaellukselle vaihtelee sen mukaan oletko menossa vaeltamaan Alpeille, kotimaan metsiin tai vaikkapa Cinque Terren rannikolle. Myös matkaseura ja matka-aika vaikuttavat tietysti: oletko lähdössä lasten kanssa vai ilman, päivän, kahden vai koko viikon vaellukselle? Tässä muutamia pakkausvinkkejä sujuvalle vaellusmatkalle.
SallaS SallaS

6 Instagram-ystävällistä hotellia kesälomalle

Liikaa ihmisiä kuvassa, varjoisat uima-altaat, puut peittävät merinäköalan... Ei näin. Nyt listaamme perhehotellit, joista saat täydelliset instakuvat. Jatka lukemista ja nappaa kesän hienoimmat kuvat.
SallaS SallaS

Lentäminen lapsen kanssa – hyödyllisiä vinkkejä

TUIlla työskentelevän Towen lapset ovat reissanneet äitinsä mukana jo parin kuukauden ikäisistä. Lentokoneessa on istuttu pidempiä ja lyhyempiä matkoja niin päivällä kuin yölläkin. Joskus, kun lapset ovat olleet kipeinä lennon aikana, matka on saattanut tuntua melkoisen pitkältä. Toisinaan sitten taas lento on sujunut kuin mukava ilta kotisohvalla. Tässä Towen omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia vinkkejä, joita voit soveltaa lennolla omien lastesi kanssa.
SallaS SallaS