Kolmen sukupolven matka Kreetalle

13.2.2017
Johanna
Kolmen sukupolven syntymäpäiväjuhlamatka anopin täyttäessä 70 vuotta. Oliko se hyvä idea? Lue kokemuksia kolme sukupolven matkasta Kreetalle.

Olo tuntui tervetulleelta heti saavuttuamme hotelli Kedrissokseen Nea Choran kylään Kreetalla. Matkaseurueessa oli niin innokkaita ensikertalaisia kuin 70 vuotta täyttävä anoppini, jonka merkkipäivää samalla juhlistimme. Matkakohde oli valikoitunut juuri hotellin perusteella, sillä anoppini on hotellin kanta-asiakas jo vuodesta 1991. Lämmin tunnelma, tasokas palvelu ja rauhallinen kreetalainen tunnelma ovat vaikeita kuvailla.

Kolmen sukupolven kanssa matkustamisessa on monia etuja. Matkan aikana löytää aina seuraa. Joillakin on aina parvekkeellaan tarjolla kahvia, ouzoa tai yksinkertaisesti vain rentoa lomaseuraa. Loput matkaseurueesta on helppo löytää vain kurkkaamalla parvekkeen reunalta.

Toinen ehdoton hyöty matkan aikana on, että vanhin sukupolvi voi viettää aikaa nuorempien kanssa, kun välissä oleva sukupolvi eli "nuoriso" voi lähteä vaikkapa illalliselle lähikylään tai lenkille yhdessä. Lapsille löytyy aina seuraa uima-altaaseen tai sisätiloihin leikkimään legoilla.

70-vuotias juhlisti merkkipäiväänsä uima-altaan vierelle katetulla illallisella, jonka koristelussa oli otettu päivänsankarin toiveet huomioon. Koristelimme allasalueen ilmapalloilla ja glitterillä ja henkilökunta teki kaikkensa tehdäkseen illallisesta onnistuneen. Illasta tulikin ikimuistoinen!

Kun kolmen sukupolven matka tulee seuraavan kerran ajankohtaiseksi, voisinko kuvitella lähteväni saman porukan kanssa uudelleen? Totta kai, ehdottomasti!

5 vinkkiä Hanian rannikolle Kreetalle

 1. Huoneistohotelli Kedrissos
  Pieni ja tunnelmallinen hotelli Nea Horan kylässä

 2. Perheystävällinen Geran
  Hanian rannikon pisimmät ja tilavimmat rannat sekä useita TUI Family Life -perhehotelleja.

 3. Vesipuisto Limnoupolisissa
  Lapsille ja lapsenmielisille sopivat vesipuisto Limnoupolisin kylässä. Useita vesiliukumäkiä, joista pisin on 130 metriä pitkä.

 4. Kreikkalais-turkkilainen ruoka
  Taverna Bigaza on pieni perheomisteinen ravintola Nea Kydonian torin vieressä, noin 10 minuutin päässä Haniasta. Rakkaudella valmistettua ruokaa rauhallisessa ympäristössä.

 5. Taverna Kypros Mourniesissa
  Voit itse valita kylmätiskistä illalliseksi lihat, jotka grillataan ja tarjoillaan yrttiperunoiden, salaatin ja tsatsikin kera Mournien torin kupeessa.

Muita samankaltaisia

Mikä on boutique-hotelli? Katso 5 tyylikästä hotellivinkkiä

Boutique-hotelleja kuvataan usein seuraavasti: Pieni, tyylikkäästi sisustettu hotelli, jossa on persoonallinen tunnelma ja uniikki ilmapiiri. Näiden hotellien tavoitteena on tarjota asiakkailleen ainutlaatuinen elämys, jossa design, palvelu ja ruoka ovat aivan erityisessä roolissa. Seuraavat viisi boutique-hotellia ovat jo itsessään hyvä syy lähteä matkalle.
SallaS SallaS 17.4.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

7 hyvää tapaa, jotka kannattaa tuoda lomalta kotiin

Ihanan loman jälkeen on hyvä miettiä, mitä tapoja lomalta voisi tuoda kotiinkin, ja kuinka yksinkertaisilla asioilla hyvinvointia voi lisätä arjessakin. Nämä 7 hyvää tapaa tekevät seuraavan loman odotuksestakin helpompaa ja kivempaa.
SallaS SallaS 21.10.2018

Kun jalkapallo on intohimosi - Hotellivinkit harrastajalle

Onko jalkapallo intohimosi? Kun jalkapalloa pitää voida katsoa tai pelata myös lomalla, valitse hotelli, jossa olosuhteet ovat kunnossa. Katso hotellivinkkejä lomalle, kun jalkapallo on tärkeintä!
Johanna Johanna 13.6.2018