Laivaretkeilyä Kreikassa: Korfu – Kefalonia – Zakynthos

Laivaretkeily Jooniansaarilla Kreikassa on ikimuistoinen elämys. Lennä vihreälle Korfulle, ota lautta Kefaloniaan ja päätä matkasi Zakynthoksen valkeana hohtaville rannoille. Tässä vinkkejä laivaretken suunnitteluun kreikkalaiseen saarimaailmaan.

Ajattele vuorenrinteitä tuoksuvine pinjametsineen, oliivilehtoja, kukkivia pensaita sekä kylien ja rantapoukamien helminauhaa. Tervetuloa Korfulle. Korfu on ollut läheisessä yhteydessä Italiaan ja tämä näkyy ruoassa, kulttuurissa sekä myös arkkitehtuurissa. Taloissa on kaltevat tiilikatot tyypillisten kreikkalaisten tasakattojen sijaan ja julkisivutkaan eivät ole valkoisia, vaan talot loistavat kirkkaissa pastellisävyissä persikankeltaisina, vaaleanpunaisina sekä vaaleansinisinä.

Korfun kaupunki on viihtyisä pikkukaupunki, joka tarjoaa kivoja rantoja, kulttuurihistoriaa sekä tunnelmallisia ostoskujia.

Korfu
Korfun kaupunki on viihtyisä sekoitus rantoja, kulttuurihistoriaaja ostoksia.

Hienoja rantoja on Korfun joka puolella. Saaren länsipuolella sijaitsevat useimmat hiekkarannoista ja itäpuolella rannat ovat enimmäkseen pikkukivirantoja.

Gouvian kylä noin kahdeksan kilometriä pohjoiseen Korfun kaupungista on todella viihtyisä ja siellä on useita hyviä ravintoloita, satama, jossa voi katsella laivoja, pienempi ranta ja rantakahviloita.

Korfulta Lefkaksen kautta Kefaloniaan

Korfulta pääset autolla sillan yli ihastuttavalle Lefkaksen saarelle. Lefkaksella on joitakin Kreikan hienoimmista rannoista, etenkin länsirannikolla. Lefkakselta nouset laivaan, joka vie sinut Kefalonian saarelle noin tunnissa.

Kefalonia on suurin Jooniansaarista. Siellä on kullankeltaisia rantoja, oliivilehtoja, viinitarhoja ja koskematonta luontoa. Lassin kylä upeine rantoineen on monien suosikkikohde. Se sijaitsee kävelymatkan etäisyydellä Argostolista, saaren pääkaupungista.

Lassin kylä Kefaloniassa
Lassin kylä Kefaloniassa tarjoaa upeita rantoja.

Skala sijaitsee Kefalonian itäosassa ja siellä on kolme kilometriä pitkä pikkukiviranta kristallinkirkkaine vesineen. Skalan ympäristössä on kaunista luontoa ja keskustassa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat ihanaa kreikkalaista ruokaa.

Skala
Skala sijaitsee Kefalonian itäosassa.

Lautta Kefaloniasta Zakynthokselle

Kefaloniasta on tunnin lauttamatka Zakynthokselle. Zakynthos on tunnettu matalista rannoistaan ja kirkkaansinisestä merestään. Zakynthos on eteläisin Jooniansaarista, Kreikan mantereen länsipuolella. Luonto on yhtä vehreää kuin naapurisaarilla Korfulla ja Kefaloniassa, mutta lisäksi Zakynthoksella on pitkiä hienohiekkaisia rantoja. Ei siis ole ihme, että Zakynthos löytyy usein Kreikan parhaiden rantojen listoilta.

Zakynthos
Zakynthos on tunnettu matalista rannoistaan ja turkoosista merivedestään.

Tsilivi sijaitsee Zakynthoksen itäpuolella ja siellä on pitkiä, kirkasvetisiä rantoja. Täältä löytyy palveluita, vesiurheilumahdollisuuksia sekä lukuisia ravintoloita. Pääkadun varrella on viihtyisiä kahviloita, baareja ja kivoja ostosmahdollisuuksia. Jos haluat ottaa hieman rauhallisemmin, voit jatkaa matkaa länteen Tragagi Beachille. Zakynthos on paratiisi myös snorklaukseen.

Zakynthoksen symboli on rauhoitettu merikilpikonna Caretta caretta, joka saapuu kesällä saaren rannoille laskemaan munansa Gerakaksen hieno uimaranta on vain kivenheiton päässä kilpikonnien suosikkipaikasta.

Tsilivi
Tsilivi Zakynthoksella ylpeilee pitkillä hiekkarannoillaan.

Kreikka tarjoaa jokaiselle jotakin – tutustu täällä koko tarjontaamme.

Jos kiinnostuit saarihyppelystä Kreikassa, lue myös artikkelimme laivaretkestä Rodokselta Tilokselle ja Kosille.

Muita samankaltaisia

Kanariansaarten parhaat rannat – 13 vinkkiä

Kanariansaarilla on rantoja joka makuun. Fuerteventuran pitkistä kultaisista rannoista, Teneriffan ainutlaatuisiin laavahiekkaisiin rantoihin. Tässä 13 vinkkiä rakastettujen Kanariansaarten tunnetuille ja tuntemattomammille rannoille.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna

Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Trooppisella helmellä, Curacaolla, on monipuolinen kulttuuri, kristallinkirkkaat vedet ja kesä ympäri vuoden. Saaren rikas luonto ja historia ovat jättäneet jälkeensä arvokkaan perinnön. Säilyttääkseen kaiken mitä tällä kauniilla saarella on tarjota, haluaa TUI Care Foundation edistää tulevaisuuden opettajien ympäristötietoisuutta.
Johanna Johanna

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora