Laivaretkeilyä Kreikassa: Korfu – Kefalonia – Zakynthos

13.8.2018
SallaS
Laivaretkeily Jooniansaarilla Kreikassa on ikimuistoinen elämys. Lennä vihreälle Korfulle, ota lautta Kefaloniaan ja päätä matkasi Zakynthoksen valkeana hohtaville rannoille. Tässä vinkkejä laivaretken suunnitteluun kreikkalaiseen saarimaailmaan.

Ajattele vuorenrinteitä tuoksuvine pinjametsineen, oliivilehtoja, kukkivia pensaita sekä kylien ja rantapoukamien helminauhaa. Tervetuloa Korfulle. Korfu on ollut läheisessä yhteydessä Italiaan ja tämä näkyy ruoassa, kulttuurissa sekä myös arkkitehtuurissa. Taloissa on kaltevat tiilikatot tyypillisten kreikkalaisten tasakattojen sijaan ja julkisivutkaan eivät ole valkoisia, vaan talot loistavat kirkkaissa pastellisävyissä persikankeltaisina, vaaleanpunaisina sekä vaaleansinisinä.

Korfun kaupunki on viihtyisä pikkukaupunki, joka tarjoaa kivoja rantoja, kulttuurihistoriaa sekä tunnelmallisia ostoskujia.

Korfu
Korfun kaupunki on viihtyisä sekoitus rantoja, kulttuurihistoriaaja ostoksia.

Hienoja rantoja on Korfun joka puolella. Saaren länsipuolella sijaitsevat useimmat hiekkarannoista ja itäpuolella rannat ovat enimmäkseen pikkukivirantoja.

Gouvian kylä noin kahdeksan kilometriä pohjoiseen Korfun kaupungista on todella viihtyisä ja siellä on useita hyviä ravintoloita, satama, jossa voi katsella laivoja, pienempi ranta ja rantakahviloita.

Korfulta Lefkaksen kautta Kefaloniaan

Korfulta pääset autolla sillan yli ihastuttavalle Lefkaksen saarelle. Lefkaksella on joitakin Kreikan hienoimmista rannoista, etenkin länsirannikolla. Lefkakselta nouset laivaan, joka vie sinut Kefalonian saarelle noin tunnissa.

Kefalonia on suurin Jooniansaarista. Siellä on kullankeltaisia rantoja, oliivilehtoja, viinitarhoja ja koskematonta luontoa. Lassin kylä upeine rantoineen on monien suosikkikohde. Se sijaitsee kävelymatkan etäisyydellä Argostolista, saaren pääkaupungista.

Lassin kylä Kefaloniassa
Lassin kylä Kefaloniassa tarjoaa upeita rantoja.

Skala sijaitsee Kefalonian itäosassa ja siellä on kolme kilometriä pitkä pikkukiviranta kristallinkirkkaine vesineen. Skalan ympäristössä on kaunista luontoa ja keskustassa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat ihanaa kreikkalaista ruokaa.

Skala
Skala sijaitsee Kefalonian itäosassa.

Lautta Kefaloniasta Zakynthokselle

Kefaloniasta on tunnin lauttamatka Zakynthokselle. Zakynthos on tunnettu matalista rannoistaan ja kirkkaansinisestä merestään. Zakynthos on eteläisin Jooniansaarista, Kreikan mantereen länsipuolella. Luonto on yhtä vehreää kuin naapurisaarilla Korfulla ja Kefaloniassa, mutta lisäksi Zakynthoksella on pitkiä hienohiekkaisia rantoja. Ei siis ole ihme, että Zakynthos löytyy usein Kreikan parhaiden rantojen listoilta.

Zakynthos
Zakynthos on tunnettu matalista rannoistaan ja turkoosista merivedestään.

Tsilivi sijaitsee Zakynthoksen itäpuolella ja siellä on pitkiä, kirkasvetisiä rantoja. Täältä löytyy palveluita, vesiurheilumahdollisuuksia sekä lukuisia ravintoloita. Pääkadun varrella on viihtyisiä kahviloita, baareja ja kivoja ostosmahdollisuuksia. Jos haluat ottaa hieman rauhallisemmin, voit jatkaa matkaa länteen Tragagi Beachille. Zakynthos on paratiisi myös snorklaukseen.

Zakynthoksen symboli on rauhoitettu merikilpikonna Caretta caretta, joka saapuu kesällä saaren rannoille laskemaan munansa Gerakaksen hieno uimaranta on vain kivenheiton päässä kilpikonnien suosikkipaikasta.

Tsilivi
Tsilivi Zakynthoksella ylpeilee pitkillä hiekkarannoillaan.

Kreikka tarjoaa jokaiselle jotakin – tutustu täällä koko tarjontaamme.

Jos kiinnostuit saarihyppelystä Kreikassa, lue myös artikkelimme laivaretkestä Rodokselta Tilokselle ja Kosille.

Muita samankaltaisia

Lanzarote lasten kanssa

Kanariansaarten Lanzarotella on ihania rantoja, lapsiystävällisiä hotelleja ja ihania aktiviteetteja koko perheelle. Tässä hyviä vinkkejä sinulle, joka olet matkustamassa saarelle lasten kanssa.
Johanna Johanna 23.8.2019

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019