Inspiration
Lämmintä talven keskelle

Lämmintä talven keskelle

2016-12-26

Joskus pimeyden ja loskan keskellä tekisi mieli vain jättää kaikki ja lähteä kohti aurinkoa ja lämpöä. Mutta mihin silloin kannattaisi lähteä? Missä on lämpimintä? Näissä talven lomakohteissa lämpöä riittää.

Talven lämpimimmät lomakohteet

1. Thaimaa: Thaimaa on suomalaisten kuumin suosikkikohde, kirjaimellisesti. Kun helmikuun pimeys painaa päälle Suomessa, Thaimaassa on 33 astetta ja meriveden lämpötila on 27. Illat ovat kuin tehtyjä filosofisille keskusteluille kylmä Singha kädessä ja ja paljaat varpaat hiekassa.
2. Vietnam: Vietnamissa ei tunneta sellaisia sanoja kuin ”räntä”, ”sohjo” tai ”lumimyrsky”. Lämpimän ystäville paras kohde on maan länsiosassa sijaitseva Phu Quocin saari, jossa sijaitsevat myös TUIn hotellit. Lämpömittari nousee yli 30 lämpöasteeseen uudenvuoden kieppeillä ja vielä muutaman asteen lisää huhtikuuta kohti mentäessä. Entä meriveden lämpötila? Hulppeat 28 astetta.
3. Sri Lanka: Sri Lanka ilmasto on trooppinen ja lämpötila on talvella noin 30-32 astetta, meressä noin 27. Varvassandaalien lisäksi matkalle kannattaa kuitenkin pakata myös hyvät kävelykengät. Rantaelämän lisäksi kannattaa tutustua niin temppeleihin, teeviljelmiin kuin muihin nähtävyyksiin. Sisämaassa ja vuoristossa ilma voi tosin olla hieman viileämpää.
4. Mauritius: Kun älypuhelimesi sammahtaa pakkasessa jälleen kerran, ajattele, että voisit samaan aikaan olla uimassa 27-asteisessa vedessä Mauritiuksella. Keskimääräinen ilman lämpötila on tammikuussa 23 astetta – yöllä. Päivällä lämpötila on miellyttävät 30 astetta.
5. Meksiko: Kun Dreamlinerin suora lento Atlantin yli on perillä, laskeudut koneesta Meksikon lämpöön ja kirkkaan meriveden äärelle. Lämpimin aika on maalis-huhtikuussa, jolloin lämpötila voi nousta 35 asteeseen. Ota varmuudeksi silti ohut takki mukaan, sillä iltaisin ilma voi tuntua päivälämpöjen jälkeen viileältä.

Vietnamin Phu Quocilla ei näy räntää eikä loskaa.

Johanna