Tervetuloa Phuketiin! Vinkit sujuvaan siirtymään lentokentältä hotellille

17.1.2018
SallaS
Pitkän lennon jälkeen jokainen lomalainen haluaa päästä mahdollisimman pian hotellille heittämään kengät pois jalasta ja rentoutumaan. Mutta sitä ennen pitää vielä hoitaa lentokenttämuodollisuudet. Mitä lentokentällä tapahtuu ja miten sieltä pääsee sujuvimmin siirtymään lomanviettoon? TUIn opas Olli-Veikko Rantaniva työskentelee kuudetta kauttaan Thaimaassa ja antaa nyt vinkkinsä erityisesti Phuketiin saapuville lomailijoille.

Kerro Phuketin lentokentästä, minkälainen kenttä ja sen palvelut noin yleisesti ovat?

Phuketin kentän uusi terminaali on moderni ja siellä on kaikki normaalit palvelut. Ennen kansainvälistä puolta löytyy muutama 7/11-supermarketti, Starbucks-kahvila, Burger King -ravintola, apteekki, terveystoimisto, rahanvaihtopisteitä ja pankkiautomaatteja.

Mitä kentällä tapahtuu lomailijan näkökulmasta sen jälkeen, kun kone on laskeutunut?

Maahantuloprosessi on Thaimaassa hieman omanlaisensa. Vaikka uudessa terminaalissa on enemmän tarkastuspisteitä kuin vanhassa, passintarkastus ei ole täällä kuitenkaan ihan yhtä helppoa ja nopeaa, kuin monissa muissa kohteissa. Suosittelenkin vetämään syvään henkeä ja harrastamaan kärsivällisyyttä.

Thaimaahan matkustettaessa passin on oltava voimassa 6 kuukautta maahan saapumisesta. Yksi osa maahantuloprosessia on maahantulokortti, joka asiakkaan pitää täyttää itse lentokentällä. Siinä kysytään muutamia perustietoja kuten nimi, passinnumero, lennonnumero jne. On myös hyvä muistaa, että kortin vastakappale, maastalähtökortti, pitää säilyttää kotimatkaan saakka.

Maahantuloprosessin jälkeen kuvio onkin taas täysin normaali. Jokainen hakee laukkunsa hihnalta ja poistuu terminaalista.

Vinkki 1

Varmistattehan ystävällisesti, että otatte sataprosenttisen varmasti oman laukkunne hihnalta.

Olli-Veikon iloiset kasvot ovat olleet lomalaisia vastassa jo kahdeksalla eri lentokentällä eri puolilla maailmaa. Tällä hetkellä hän työskentelee kuudetta kauttaan Thaimaan Phuketissa.

Missä vaiheessa lomalaiset tapaavat TUIn oppaat?

Oppaamme odottavat heti terminaalin poistumisovilla. Meidät tunnistaa sinisistä univormuistamme ja TUI-logoilla varustetuista lipuista ja banderolleista.

Mikäli asiakas on varannut bussikuljetuksen, annamme hänelle bussinnumeron ja ohjaamme laukkuautolle. (Thaimaassa siis laukut kulkevat melkein aina erillisellä autolla.) Sekä laukkuautot ja bussit ovat maks. 50 metrin päässä ovista. Paikallisopas odottaa aina laukkuauton luona, tarkistaa nimet listasta, antaa tervetulomateriaalit ja ohjaa asiakkaat busseille. Kun kaikki ovat kyydissä, opas pitää pienen tervetulopuheen ja lähettää bussin matkaan. TUIn oppaat eivät tule busseihin kyytiin, mutta englantia puhuva paikallisopas on aina mukana koko matkan. Mikäli asiakas on varannut taksin, niin hän saa tervetulomateriaalit ja hänet ohjataan suoraan taksiin.

Vinkki 2

Kannattaa ostaa vesipullo mukaan kentältä ennen bussimatkaa hotellille.

Miksi kannattaa varata lentokenttäkuljetus?

Lentokenttäkuljetuksissa parasta on helppous! Etenkin yksityiskuljetuksissa asiakas voi vain kävellä oppaittemme luo ja normitilanteessa hän on taksissa matkalla kohti hotellia 10 minuuttia oppaan kohtaamisen jälkeen.

Bussikin on hyvä ratkaisu, sillä asiakkaan ei tarvitse itse stressata ja neuvotella kyytiä perille saavuttuaan. Itsekin varaan kuljetukset aina etukäteen, sillä minulla ei ole kärsivällisyyttä alkaa neuvottelemaan heti paikallisten taksikuskien kanssa.

Vinkki 3

TUIn lentokenttäkuljetuksia ei voi varata oppaiden kautta enää kohteessa. Eli kuljetukset pitää varata jo kotoa käsin!

Muita samankaltaisia

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS 28.2.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Annetaan lasten päättää! Lapsiraati valitsi lentoateriat

TUIn lentoyhtiö ottaa nuorimmat asiakkaansa vakavasti. Jopa niin vakavasti, että lapset saivat päättää, mitä ruokia lennoillamme tarjotaan. Lue tulokset ja tapaa viehättävä testiryhmämme.
SallaS SallaS 11.6.2018