Matkailun trendit 2017 - TOP 10

Risteily Välimerellä, budjettiloma suurkaupunkiin, autoilu Montenegrosta naapurimaihin. Muun muassa näistä matkailun trendeistä matkailijat innostuvat tänä vuonna. Trendikästä on myös hyggeily kotona matkoja suunnitellen.

Matkailun TOP10-trendit vuodelle 2017:

1 Ekologisempi lentomatkailu

Lentoliikenne muodostaa 80 % pakettimatkan hiilijalanjäljestä. Lentämistä kehitetään jatkuvasti hiilitehokkaammaksi ympäristävaikutusten minimoimiseksi. Esimerkiksi NASA, Boeing ja TUI Group ovat yhdistäneet innovaatiovoimansa ja perustaneet yhteisen tieteellisen hankkeen. EcoDemonstrator 757 -koneen koelennoilla on testattu uusia tekniikoita, joilla voidaan parantaa ilmailun energiatehokkuutta ja vähentää melu- ja hiilidioksidipäästöjä

2 Snacking

Snacking-matkailu, eli halu napsia matkan aikana paljon erilaisia elämyksiä, on yhä suositumpaa. Samaan lomaan voidaan yhdistää useampikin kohde. Esimerkiksi TUIn ensi kesän uutuuskohteesta Montenegrosta voi piipahtaa naapurimaihin kätevästi vuokra-autolla. Eksoottinen yhdistelmälomauutuus Sri Lanka + Malediivit tarjoaa puolestaan kaksi unelmalomaa samalla reissulla.

3 Risteilyt

Vaikka Suomessa valmistetaan upeita luksusristeilijöitä maailman vesille, harva suomalainen on vielä käynyt risteilemässä Itämerta kauempana. Tämä on muuttumassa, sillä erityisesti Välimeren risteilyjen kiinnostus kasvaa kovaa vauhtia. Risteilijät ovat kuin kelluvia kaupunkeja, joissa on kaikki palvelut laajasta ravintolavalikoimasta vesipuistoihin ja koripallokenttiin. TUIn risteilyt tarjoaa aloittelijallekin helppoja risteilypaketteja niin Välimerelle, Karibianmerelle kuin Kanariansaarillekin.

4 Lomahyggeily

Matkan suunnittelu on tärkeä osa lomaelämystä. On ihanaa sytytellä kotona kynttilöitä ja kaivautua vällyjen väliin haaveilemaan tulevasta lomasta. Parasta hyggeilyä onkin matkailusivustojen selailu ja unelmaloman suunnittelu.

5 Hotelli ennen kohdetta

Hotelli ohjaa yhä useammin lomakohdevalintaa. Monelle matkailijalle on tärkeämpää päästä mieluisaan, ”juuri minulle” konseptoituun hotelliin kuin tiettyyn matkakohteeseen. Mikä voisi olla esimerkiksi jalkapallosta kiinnostuneelle matkailijalle täydellisempi goal kuin majoittuminen CR7-hotellissa?

6 Hyvä olo ja terveys

Yhä useampi matkailija tahtoo lomallakin pitää yllä kuntoaan ja vaalia terveellistä elämäntapaansa. Lomavalinnassa painavatkin entistä enemmän muun muassa hotellin tarjoamat hyvinvointipalvelut. TUI Magic Life ja Robinson -hotelleissa aktiviteettitarjonta vastaa tositreenaajan tarpeita, ja myös terveellisen ruokavalion noudattaminen on helppoa.

7 Kaupunkimatkat

Moni matkustaja pyrkii lomallaan kustannustehokkuuteen, ja lyhyelle kaupunkilomalle voikin lähteä myös pienellä budjetilla. Euroopan suurkaupungit, kuten Lontoo, Pariisi ja Praha kutsuvat viikonloppureissulle. Katumuotia, katuruokaa, katutaidetta… Kaikki katu-alkuinen on edelleen trendikästä – ja kohtuuhintaista.

8 Juomamatkat

Viinitilavierailuiden lisäksi hyvien oluiden, pienpanimoiden ja pubien metsästäminen ympäri maailmaa on suosittu matkailijoiden harrastus. Vuonna 2017 käsityönä tehdyt ja lähituotetut juomat kasvattavat suosiotaan entisestään ja tutustumisretket tislaamoihin ovat kysyttyjä.

9 Määränpäänä juhlat

Tapahtumamatkat, esimerkiksi matkustaminen urheilu- ja musiikkitapahtumiin, ovat hyvin suosittuja. Vuonna 2017 suosiotaan kasvattavat myös juhlamatkat – esimerkiksi häitä, kihlajaisia tai syntymäpäiviä varten tehdyt ulkomaanmatkat.

10 Jakaminen ja suosittelu

Jaettu loma on paras loma! Käsitys matkailutuotteista ja -palveluista muodostetaan nykyään pitkälti sosiaalisessa mediassa, missä matkailijat jakavat kokemuksiaan ja suosituksiaan keskenään yli aika- ja paikkarajojen. Lomainspiraatio syttyy yhä useammin vaikkapa somesta bongatusta Youtube-videosta tai blogipostauksesta.