Mauritiuksen värikäs kulttuuri yllätti Riku Rantalan

8.3.2017
SallaS
Madventures-seikkailija Riku Rantala matkusti tammikuussa Mauritiukselle – ja yllättyi positiivisesti. Afrikan saarivaltiolla on paljon tarjottavaa muillekin kuin luksuslomailijoille ja häämatkalaisille.

– Ennakkokäsityksissäni Mauritius oli ökylomailijoiden paratiisi, jossa kaikki on superkallista. Ja kyllähän siellä tietysti oli sitä luksusta - mutta on siellä paljon muutakin! vakuuttaa Riku.

Erityisesti Mauritiuksen monikulttuurisuus teki Rikuun suuren vaikutuksen. Afrikan itäpuolella, Intian valtamerellä sijaitsevan saaren väestön juuret ovat sekä Afrikassa, Euroopassa että Aasiassa, mikä on muovannut kulttuurista mielenkiintoisen ja monimuotoisen.

– Kulttuurit ovat sulautuneet rauhanomaisesti yhteen muodostaen ainutlaatuisen kokonaisuuden. Todella värikästä meininkiä!

Riku vertaakin Mauritiusta jopa Intiaan.

– Tunnelmassa ja autenttisuudessa on paljon samaa kuin Intiassa. Mutta Mauritius on helpommin lähestyttävä. Se on siisti, harmoninen ja infra on kunnossa. Afrikkalaiseksi maaksi Mauritius on myös erityisen hyvinvoiva ja turvallinen, kertoo Riku.

Herkullista sekametelisoppaa

Herkullisimmillaan kulttuurien sekametelisoppa näkyy ja maistuu Mauritiuksen ruuissa.

– Hyväähän siitä tulee, kun on voitu valita ja mixata parhaat palat eri maiden ruokakulttuureista. On ollut pääsy mausteiden ja yrttien maailmaan, ja lisäksi saatavilla on aina tuoreita vihanneksia, hedelmiä ja mereneläviä. Uskaltaisin melkein väittää, että Mauritius on Afrikan keittiöiden ykkönen, hehkuttaa Riku.

Rikun suosikkiannos Mauritiuksella oli Vindaye Ourite, eli intialaistyyppinen mustekalacurry. Ruoan ja juoman hintataso ei ollut Rikun mielestä mitenkään mahdoton.

– Kalja rantakioskista maksoi noin 1,20 euroa. Ja kuten muissakin matkailukohteissa, katuruoka on tietysti luksushotellien illallisia edullisempaa.

Hienoin luksus Mauritiuksella on kuitenkin täysin ilmaista.

– Todellista luksusta Mauritiuksella ovat rannat, jotka ovat ehdottomasti maailman kärkiluokkaa. Ja mikä parasta, ne ovat tasavertaisesti kaikkien käytettävissä. Oli hienoa seurata, kun viikonloppuna paikalliset perheet tulivat rannoille eväineen, soittimineen ja telttoineen nauttimaan oman kotisaarensa parhaista puolista.

Ensimmäistä kertaa All Inclusive -hotellissa

Mauritiuksella reissumies Riku Rantala kokeili ensimmäistä kertaa elämässään All Inclusive -hotellia, kun hän asui perheineen pari päivää RIU Creole -hotellissa. Miten kokenut seikkailija tästä täyden palvelun kokemuksesta selvisi? Riku kertoo mikä All Inclusivessa oli hyvää ja mikä huonoa:

  • All Inclusive -hotelliin on helppo asettua ja lomatunnelmaan pääsee heti. Ei tarvitse säätää, käydä kaupassa, ihmetellä. Kaikki on valmiina odottamassa.
  • Hotellissa oli hyvät uima-altaat ja erilaisia aktiviteetteja tarjolla riittämiin. Osa jengistä touhusi koko ajan niin maalla merellä kuin ilmassakin.
  • Sapuskat toimi ja iloinen yllätys oli se, että All Inclusive -buffassa oli tarjolla paljon paikallisia ruokia.
  • Lapsiperheiden kannattaa kuitenkin huomioida, että All Inclusive -hotelleissa on oma rytminsä ja lasten voi ainakin alkuun olla vaikeaa päästä siihen mukaan. Jos kotona on totuttu syömään klo 17, niin klo 19.30 alkava illallisaika voi olla auttamatta liian myöhään.
  • Pari kolme päiväähän tuollaisessa menee kivasti – ja jos olisi ihan täydellisen lököilyloman tarpeessa, niin miksei pidempäänkin. Pääseehän resortista aina retkeilemään muuallekin.
Riku Rantala
Riku Rantala katamaraanin kyydissä.

Rikun retkivinkit Mauritiukselle

Hyppää bussiin

Bussiverkostot ovat Mauritiuksella hyvät ja julkisilla matkustaminen halpaa. Kannattaa siis hypätä bussin kyytiin ja lähteä katselemaan, kun saaren maisemalle tyypilliset tulivuorenhuiput ja sokeriruokoviljelmät vilistävät silmissä. Päivässä ehtii nähdä jo paljon, sillä Mauritius on vain noin 60 km pitkä ja 40 km leveä.

Katamaraanipurjehdus

Koralleja, snorklailua, piipahtelua saarilla, grillailua, apinoita, lepakoita, vesiputouksia… Katamaraaniretki suojaisilla laguuneilla ja vierailu Ile Aux Cerfsin unelmasaarella on hieno elämys niin kaveriporukan kuin perheenkin kanssa.

Aikamatka Rodriguesille

Mauritiukselle kuuluva Rodriguesin saari on Afrikan itäisin kolkka – ja jo siksikin maailmanmatkaajille bongaamisen arvoinen. Pääsaarelta lentää sinne noin 1,5 tuntia, mutta tuntuu kuin ajassa matkustaisi 25 vuotta taaksepäin. Hienoja rantoja ja vähemmän matkailijoita – sopiva viikonloppuretkikohde.

Muita samankaltaisia

Bulgarian parhaat rannat – 8 vinkkiä

Loma Bulgariassa tarkoittaa halpoja hintoja ja hienoja rantoja. Emmekä puhu nyt pelkästään Sunny Beachista. Myös vaikkapa Duni, Nessebar ja Golden Sands ovat kaikki mukavia lomakohteita ja jokaisella niistä on omalla tavallaan viehättävät rannat. Vinkkaamme nyt 8 erilaista rantaa jokaiseen makuun.
SallaS SallaS 22.5.2019

Kyproksen All Inclusive -hotellit

Oliiveja, halloumia, hummusta, tsatsikia, jogurtteja, leipää, hiiligrillattua lihaa…. Kyproksen keittiö on saanut vaikutteita Välimeren ja Lähi-idän maista. Kuvittele, miten helppoa olisi nauttia kaikkia näitä herkkuja, ilman huolta mitä se maksaa. Seuraavaksi esittelemme sinulle viisi hotellia, joissa tämä unelma voi toteutua! Näihin Kyproksen hotelleihin sisältyy aina All Inclusive.
Noora Noora 10.5.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018