Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

3.10.2018
SallaS
Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.

Gran Canaria

Ajattelitpa sitten ajella enemmänkin lomallasi, tai vain katkaista aurinkotuolissa makoilun yhden päivän road tripillä, Gran Canarialla auton vuokraus ja saareen tutustuminen omin päin on helppoa.

GC-1 -moottoritie saaren eteläosasta Tauritosta ja Puerto Ricosta itärannikkoa ylös Las Palmasiin on erittäin miellyttävä ajokokemus. Mutta huikeimmat retket alkavat, kun suuntaat auton nokan kohti sisämaata. Valmistaudu tiukkoihin kurveihin, jyrkkiin vuorenrinteisiin, paikallisasukkaisiin, joiden mielestä köröttelet aivan liian hiljaa ja – ennen kaikkea – uskomattoman kauniisiin teihin ja maisemiin, jotka saavat sinut haukkomaan henkeäsi.

GC-200 ja upeat näköalat

Tämä klassinen ja spektaakkelimainen tie lähtee Puerto de Mogánista ja etenee saaren lounaisrannikkoa luoteeseen valkeaan Agaeten kylään. Täällä kannattaa tehdä hieman pidempikin pysähdys ja nauttia merenelävistä valmistettu illallinen satamassa. Matkan varrella on runsaasti näköalapaikkoja ja viihtyisiä pikkukyliä, kuten El Risco ja La Aldea de San Nicolás. Reittiä ei kuitenkaan suositella kokemattomille kuskeille tai matkapahoinvoinnista kärsiville.

Lyhyen kävelymatkan päässä Agaetesta sijaitsee idyllinen kalastajakylä Puerto de las Nieves.
Lyhyen kävelymatkan päässä Agaetesta sijaitsee idyllinen kalastajakylä Puerto de las Nieves.
Mirador de Balconin näköalapaikalta näkyy kalliomuodostelma, jota kutsutaan lohikäärmeen hännäksi.
Mirador de Balconin näköalapaikalta näkyy kalliomuodostelma, jota kutsutaan lohikäärmeen hännäksi.

GC-60 ja läntistä tunnelmaa

Maspalomasin hiekkadyyneiltä yhden Gran Canarian parhaan näköalapaikan kautta kulkee tie, joka vie ajatuksesi vanhoihin western-klassikoihin. Älä aja pysähtymättä pienen San Bartolomé de Tirajana -kylän ohi, jossa voit vierailla paikallisillamarkkinoilla ja nauttia uskomattoman hyviä mehuja ja drinkkejä, jotka on makeutettu vasta puristetulla sokeriruo’olla. Jatkamalla eteenpäin pääset Roque Nublolle, saaren kolmanneksi korkeimmalle kohdalle, vulkaaniselle kalliolle, josta on tullut Gran Canarian symboli (voit myös kääntyä Pico de Las Nievesille, saaren korkeimmalle huipulle). Vain pienen matkan päässä täältä sijaitsee Tejeda, joka on äänestetty yhdeksi maailman kauneimmista kylistä.

Gran Canarian pohjoisosassa on myös monia mukavia pysähdyspaikkoja road tripille. Täällä voit vierailla Caldera de Bandaman alueen viinitiloilla ja ravintoloissa. Tai tehdä pienen vaellusretken Bandaman vulkaanisella kraatterilla.

Kannattaa myös poiketa Terorin kylässä, joka on pyhiinvaelluspaikka ja saaren uskonnollinen keskus. Kylä on tunnettu erityisesti basilikakirkostaan, läheisestä lähteestä pulppuavasta mineraalivedestään sekä markkinoistaan ja suuresta perinneruokavalikoimastaan.

Lounasstoppi Fatagassa.
Lounasstoppi Fatagassa.

Autonvuokraus tuo vapautta liikkumiseen. Tee omia löytöretkiä nähtävyyksille ja rannoille – omaan tahtiin. Lue lisää autonvuokrauksesta.

Tutustu myös TUIn koko Kanarian-valikoimaan

Muita samankaltaisia

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Yhdistelmäloma Thaimaassa – todellinen lomaelämys!

Unelmoitko Thaimaan pienistä paratiisisaarista, riippumattomakoilusta ja täydellisestä ajantajun kadottamisesta? Vai huutavatko aistisi uusien virikkeiden perään – värikkäille toreille, ihmisten keskelle ja herkullisten ruokapatojen ääreen? Jos valinta rantabungalowin ja lomakeskusten houkutusten välillä tuntuu mahdottomalta, voit hyvillä mielin valita molemmat!
Noora Noora 12.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019