Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.

Ajattelitpa sitten ajella enemmänkin lomallasi, tai vain katkaista aurinkotuolissa makoilun yhden päivän road tripillä, Gran Canarialla auton vuokraus ja saareen tutustuminen omin päin on helppoa.

GC-1 -moottoritie saaren eteläosasta Tauritosta ja Puerto Ricosta itärannikkoa ylös Las Palmasiin on erittäin miellyttävä ajokokemus. Mutta huikeimmat retket alkavat, kun suuntaat auton nokan kohti sisämaata. Valmistaudu tiukkoihin kurveihin, jyrkkiin vuorenrinteisiin, paikallisasukkaisiin, joiden mielestä köröttelet aivan liian hiljaa ja – ennen kaikkea – uskomattoman kauniisiin teihin ja maisemiin, jotka saavat sinut haukkomaan henkeäsi.

GC-200 ja upeat näköalat

Tämä klassinen ja spektaakkelimainen tie lähtee Puerto de Mogánista ja etenee saaren lounaisrannikkoa luoteeseen valkeaan Agaeten kylään. Täällä kannattaa tehdä hieman pidempikin pysähdys ja nauttia merenelävistä valmistettu illallinen satamassa. Matkan varrella on runsaasti näköalapaikkoja ja viihtyisiä pikkukyliä, kuten El Risco ja La Aldea de San Nicolás. Reittiä ei kuitenkaan suositella kokemattomille kuskeille tai matkapahoinvoinnista kärsiville.

GC-60 ja läntistä tunnelmaa

Maspalomasin hiekkadyyneiltä yhden Gran Canarian parhaan näköalapaikan kautta kulkee tie, joka vie ajatuksesi vanhoihin western-klassikoihin. Älä aja pysähtymättä pienen San Bartolomé de Tirajana -kylän ohi, jossa voit vierailla paikallisillamarkkinoilla ja nauttia uskomattoman hyviä mehuja ja drinkkejä, jotka on makeutettu vasta puristetulla sokeriruo’olla. Jatkamalla eteenpäin pääset Roque Nublolle, saaren kolmanneksi korkeimmalle kohdalle, vulkaaniselle kalliolle, josta on tullut Gran Canarian symboli (voit myös kääntyä Pico de Las Nievesille, saaren korkeimmalle huipulle). Vain pienen matkan päässä täältä sijaitsee Tejeda, joka on äänestetty yhdeksi maailman kauneimmista kylistä.

Gran Canarian pohjoisrannikko nähtävyyksineen

Gran Canarian pohjoisosassa on myös monia mukavia pysähdyspaikkoja road tripille. Täällä voit vierailla Caldera de Bandaman alueen viinitiloilla ja ravintoloissa. Tai tehdä pienen vaellusretken Bandaman vulkaanisella kraatterilla.

Kannattaa myös poiketa Terorin kylässä, joka on pyhiinvaelluspaikka ja saaren uskonnollinen keskus. Kylä on tunnettu erityisesti basilikakirkostaan, läheisestä lähteestä pulppuavasta mineraalivedestään sekä markkinoistaan ja suuresta perinneruokavalikoimastaan.

Helppoa ja joustavaa

Autonvuokraus tuo vapautta liikkumiseen. Tee omia löytöretkiä nähtävyyksille ja rannoille – omaan tahtiin. Lue lisää autonvuokrauksesta.

Tutustu myös TUIn koko Kanarian-valikoimaan

Muita samankaltaisia

10 Instagram-ystävällistä rantaa Euroopassa

Useimmille lomailijoille yksi tärkeä osa lomakokemuksesta on myös sen jakaminen. Aurinkovarjojen rivit unelmarannalla, varpaat hiekassa, turkoosi meri – nämä postikorteista tutut maisemat ovat edelleen meille visuaalisesti tärkeitä palasia. Perinteiset postikortit ovat tosin saaneet väistyä sosiaalisen median astuttua pelikentälle. Postimerkkien ja osoitekirjojen sijasta meillä on nyt filtterit, häshtägit ja feedit.
Johanna Johanna

Karnevaalit ympäri maailmaa - 7 ainutlaatuista katujuhlaa

Karnevaalit järjestetään kristillisen ja erityisesti katolisen perinteen mukaisesti ennen pääsiäistä edeltävää 40 päivän paastoa. Sana tarkoittaakin kirjaimellisesti "hyvästi liha". Nykyään karnevaalit ovat värikkäitä juhlia, jotka tempaavat vierailijatkin mukaansa. Tutustu seitsemän kaupungin karnevaaleihin!
Johanna Johanna

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna