Suomalaisten himotuin lomakohde on Malediivit, retkisuosikit löytyvät Mauritiukselta!

23.1.2018
SallaS
Lämpö, valkohiekkaiset paratiisirannat, upeat hotellit, elämykselliset retket ja All Inclusive. Siinä ainekset suomalaisten unelmalomaan. TUIn ”HimoTUIn loma 2018”-äänestyksen mukaan suomalaisten himotuin lomakohde on tänä vuonna Malediivit. Ylivoimaisesti himotuimmat retket puolestaan löytyvät Mauritiukselta.

Nyt toista kertaa järjestetty HimoTUIn loma -äänestys kertoo, että suomalaiset haaveilevat edelleen rantalomista kaukaisilla, valkohiekkaisilla paratiisisaarilla. Tällä kertaa kärkisija kuitenkin vaihtui, kun Malediivit kiilasi viime vuoden voittajan Mauritiuksen ohi himotuimpana lomakohteena. Kolmannelle sijalle lipuivat ehkä hieman yllättäenkin Karibian risteilyt. HimoTUIn loma 2018 -äänestys järjestettiin tammikuussa ja siihen osallistui yli 52 000 suomalaista.

Malediivien nousu himotuimpien lomakohteiden kärkeen ei sinänsä yllätä. Monelle nämä paratiisisaaret turkooseine laguuneineen, huojuvine kookospalmuineen ja epätodellisen valkeine rantoineen kuuluvat ns. kerran elämässä -unelmiin. Malediivien saaristo koostuu lähes kahdestatuhannesta korallisaaresta, joiden värikkäät koralliriutat tarjoavat sukeltajille ja snorklaajille huikeat maisemat. Myös hotellit palveluineen ovat täällä moderneja ja tasokkaita – ei siis mikään ihme, että monet valitsevat Malediivit häämatkakohteekseen.

Mauritiuksen rannat ovat vaaleaa, pehmeää korallihiekkaa ja kookospalmujen reunustamat.

Toiseksi äänestyksessä sijoittunut Mauritius tarjoaa sekin upeita korallihiekkaisia rantoja, laguuneja ja täydellistä irtiottoa arjesta. Mutta Mauritiuksen värikäs kulttuuri ja upea luonto jylhine vuorineen ja trooppisine sademetsineen tarjoavat mahtavat mahdollisuudet myös ikimuistoisiin retkielämyksiin. Äänestäjät valitsivatkin ylivoimaisesti kiinnostavimmaksi retkikohteeksi Mauritiuksen - kaikki kolme himotuinta retkeä löytyvät juuri täältä. Esimerkiksi Tropical Spices -retkellä vieraillaan Pamplemoussen maailmankuulussa puutarhassa, jossa voi ihastella mm. jättiläismäisiä vesililjoja ja satoja muita harvinaisia kasveja. Lisäksi tutustutaan saaren pääkaupunkiin Port Louisiin ja sen maustetoriin.

Karibian risteilyllä voi herätä joka aamu uusiin maisemiin.

Karibian risteily on monien unelma, ja syystäkin! Miten ihanaa olisikaan herätä joka aamu uusiin karibialaismaisemiin ja kokea samalla matkalla Karibian värikkäät kaupungit, upeat uimarannat ja historialliset nähtävyydetkin. Etelä-Karibian risteilyllä matkataan rantaparatiiseihin kuten St Lucian, Barbadoksen ja Aruban saarille. Idässä kutsuvat muun muassa Bahama, Puerto Rico ja St Martin. Pohjoisosien risteilyillä vieraillaan Jamaikalla, Meksikossa ja Cayman-saarilla.

Ripaus hotelliluksusta

Himotuimmat hotellit löytyvät niin ikään Malediiveilta ja Mauritiukselta. Äänestäjiin näyttävät vetoavat hotellien pitkät, rauhalliset rantaviivat, hyvät aktiviteettimahdollisuudet sekä All Inclusive – maustettuna ripauksella luksusta. Voittajahotelli Kuredu Island Resort & Spa:ssa Malediiveilla voi asua veden päälle paaluille rakennetussa bungalowissa, josta on panoraamanäkymä merelle. Siirtomaatyylinen Sugar Beach Mauritiuksella houkuttaa trooppisine puutarhoineen ja terassiravintoloineen kilometrien pituisella Flic en Flacin rannalla. Robinson Club Maldives puolestaan tarjoaa lomalaisille monipuolisia liikuntamahdollisuuksia, terveellistä ruokaa ja ylellistä nautiskelua. Jooga- ja treenitunteja järjestetään ulkona hienoin merinäkymin.

Robinson Club Maldives -hotellissa voi majoittua Water Villaan - ja merinäköala on taattu.

Suomalaisten HimoTUImmat lomakohteet, hotellit ja retket 2018

Kuredu Island Resort & Spa TTTT, Malediivit

Muita samankaltaisia

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Yhdistelmäloma Thaimaassa – todellinen lomaelämys!

Unelmoitko Thaimaan pienistä paratiisisaarista, riippumattomakoilusta ja täydellisestä ajantajun kadottamisesta? Vai huutavatko aistisi uusien virikkeiden perään – värikkäille toreille, ihmisten keskelle ja herkullisten ruokapatojen ääreen? Jos valinta rantabungalowin ja lomakeskusten houkutusten välillä tuntuu mahdottomalta, voit hyvillä mielin valita molemmat!
Noora Noora 12.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019