Suomalaisten himotuin lomakohde on Malediivit, retkisuosikit löytyvät Mauritiukselta!

23.1.2018
SallaS
Lämpö, valkohiekkaiset paratiisirannat, upeat hotellit, elämykselliset retket ja All Inclusive. Siinä ainekset suomalaisten unelmalomaan. TUIn ”HimoTUIn loma 2018”-äänestyksen mukaan suomalaisten himotuin lomakohde on tänä vuonna Malediivit. Ylivoimaisesti himotuimmat retket puolestaan löytyvät Mauritiukselta.

Nyt toista kertaa järjestetty HimoTUIn loma -äänestys kertoo, että suomalaiset haaveilevat edelleen rantalomista kaukaisilla, valkohiekkaisilla paratiisisaarilla. Tällä kertaa kärkisija kuitenkin vaihtui, kun Malediivit kiilasi viime vuoden voittajan Mauritiuksen ohi himotuimpana lomakohteena. Kolmannelle sijalle lipuivat ehkä hieman yllättäenkin Karibian risteilyt. HimoTUIn loma 2018 -äänestys järjestettiin tammikuussa ja siihen osallistui yli 52 000 suomalaista.

Malediivien nousu himotuimpien lomakohteiden kärkeen ei sinänsä yllätä. Monelle nämä paratiisisaaret turkooseine laguuneineen, huojuvine kookospalmuineen ja epätodellisen valkeine rantoineen kuuluvat ns. kerran elämässä -unelmiin. Malediivien saaristo koostuu lähes kahdestatuhannesta korallisaaresta, joiden värikkäät koralliriutat tarjoavat sukeltajille ja snorklaajille huikeat maisemat. Myös hotellit palveluineen ovat täällä moderneja ja tasokkaita – ei siis mikään ihme, että monet valitsevat Malediivit häämatkakohteekseen.

Mauritiuksen rannat ovat vaaleaa, pehmeää korallihiekkaa ja kookospalmujen reunustamat.

Toiseksi äänestyksessä sijoittunut Mauritius tarjoaa sekin upeita korallihiekkaisia rantoja, laguuneja ja täydellistä irtiottoa arjesta. Mutta Mauritiuksen värikäs kulttuuri ja upea luonto jylhine vuorineen ja trooppisine sademetsineen tarjoavat mahtavat mahdollisuudet myös ikimuistoisiin retkielämyksiin. Äänestäjät valitsivatkin ylivoimaisesti kiinnostavimmaksi retkikohteeksi Mauritiuksen - kaikki kolme himotuinta retkeä löytyvät juuri täältä. Esimerkiksi Tropical Spices -retkellä vieraillaan Pamplemoussen maailmankuulussa puutarhassa, jossa voi ihastella mm. jättiläismäisiä vesililjoja ja satoja muita harvinaisia kasveja. Lisäksi tutustutaan saaren pääkaupunkiin Port Louisiin ja sen maustetoriin.

Karibian risteilyllä voi herätä joka aamu uusiin maisemiin.

Karibian risteily on monien unelma, ja syystäkin! Miten ihanaa olisikaan herätä joka aamu uusiin karibialaismaisemiin ja kokea samalla matkalla Karibian värikkäät kaupungit, upeat uimarannat ja historialliset nähtävyydetkin. Etelä-Karibian risteilyllä matkataan rantaparatiiseihin kuten St Lucian, Barbadoksen ja Aruban saarille. Idässä kutsuvat muun muassa Bahama, Puerto Rico ja St Martin. Pohjoisosien risteilyillä vieraillaan Jamaikalla, Meksikossa ja Cayman-saarilla.

Ripaus hotelliluksusta

Himotuimmat hotellit löytyvät niin ikään Malediiveilta ja Mauritiukselta. Äänestäjiin näyttävät vetoavat hotellien pitkät, rauhalliset rantaviivat, hyvät aktiviteettimahdollisuudet sekä All Inclusive – maustettuna ripauksella luksusta. Voittajahotelli Kuredu Island Resort & Spa:ssa Malediiveilla voi asua veden päälle paaluille rakennetussa bungalowissa, josta on panoraamanäkymä merelle. Siirtomaatyylinen Sugar Beach Mauritiuksella houkuttaa trooppisine puutarhoineen ja terassiravintoloineen kilometrien pituisella Flic en Flacin rannalla. Robinson Club Maldives puolestaan tarjoaa lomalaisille monipuolisia liikuntamahdollisuuksia, terveellistä ruokaa ja ylellistä nautiskelua. Jooga- ja treenitunteja järjestetään ulkona hienoin merinäkymin.

Robinson Club Maldives -hotellissa voi majoittua Water Villaan - ja merinäköala on taattu.

Suomalaisten HimoTUImmat lomakohteet, hotellit ja retket 2018

Kuredu Island Resort & Spa TTTT, Malediivit

Muita samankaltaisia

Mikä on boutique-hotelli? Katso 5 tyylikästä hotellivinkkiä

Boutique-hotelleja kuvataan usein seuraavasti: Pieni, tyylikkäästi sisustettu hotelli, jossa on persoonallinen tunnelma ja uniikki ilmapiiri. Näiden hotellien tavoitteena on tarjota asiakkailleen ainutlaatuinen elämys, jossa design, palvelu ja ruoka ovat aivan erityisessä roolissa. Seuraavat viisi boutique-hotellia ovat jo itsessään hyvä syy lähteä matkalle.
SallaS SallaS 17.4.2019

Euroopan 10 parasta rantaa

Pidätkö pitkistä ja matalista valkohiekkaisista rannoista vai viihdytkö pyörökivirannoilla aaltojen liikettä kuunnellen? Euroopassa ja Välimerellä on rantoja jokaiseen makuun. TUIn henkilökunta valitsi Euroopan parhaat rannat - löydätkö myös oman suosikkisi näiden joukosta?
Johanna Johanna 27.3.2019

All Inclusive – lomanautintoa parhaista raaka-aineista

Lomalla on ihana irtautua arjesta: ruoanlaitosta, tiskeistä ja jopa lompakosta. All Inclusive tuo matkailuun aivan erityistä helppoutta ja rentoutta – ja nostaa lomasi aivan uudelle tasolle. Eikä All Inclusiven tarjonta todellakaan ole tylsää, mautonta ja kaikkialla samanlaista, kuten joskus virheellisesti väitetään. Mitä All Inclusiveen kuuluu ja miten valmistetaan todella hyvä noutopöytä sadoille hotellivieraille? Annetaan asiantuntijan kertoa.
SallaS SallaS 6.3.2019

Viiden tähden lomaeuforiaa: Blue Star Euphoria Resort

Kesällä 2018 Kreetalle avattu Blue Star Euphoria Resort on uniikki ja moderni hotelli, joka heti ensimmäisinä aukiolokuukausinaan onnistui hurmaamaan vieraansa tunnelmallaan ja palveluillaan. Hotellin omistaja Marietta Mathioulaki listasi 5 highlightia, jotka tekevät Euphoria Resortista suorastaan euforisen rentoutumispaikan.
SallaS SallaS 5.2.2019