Inspiration
Thaimaan lumoavat saaret – Viisi arjesta irrottavaa kohdetta

Thaimaan lumoavat saaret – Viisi arjesta irrottavaa kohdetta

2017-09-05

Thaimaan saaret tarjoavat rauhallisia paratiisirantoja, maailmanluokan sukellus- ja snorklauspaikkoja ja aitoa thaimaalaista elämänmenoa. Tutustu viiteen lumoavaan saareen ja löydä oma suosikkipaikkasi!

Similanin saaret – Snorklaajan paratiisi

Similanin saaret koostuvat yhdeksän saaren ketjusta Andamaanienmerellä, Khao Lakin edustalla. Täällä pinnanalainen elämä kukoistaa ja näkyvyys vedessä on poikkeuksellisen hyvä. Saaret kuuluvat kansallispuistoon ja majoittua voi joko teltoissa tai bungaloweissa.

Similanin saarilla käydään yleensä vain päiväretkellä, mutta myös yöpyminen siellä on aivan ainutlaatuinen kokemus. Aikaisin aamulla, ennen päiväretkeläisten saapumista, rannat ovat täysin autioita. Silloin voit levittää pyyhkeesi pehmeälle hiekalle ja omia koko ihanuuden vain itsellesi. Ja jos haluat kokea lisää tällaisia hetkiä, voit siirtyä seuraavaksi aamuksi jollekin muulle saariryhmän yhdeksästä saaresta.

Matkusta tänne: Lautalla tai moottoriveneellä Phuketista tai Thap Lamun laiturista Khao Lakista.

Similan-saaret ovat yksi Thaimaan parhaita sukellus- ja snorklauspaikkoja.

Koh Kradan – Rentoutumista kaukana sivistyksestä

Näillä valkeilla ja lähes koskemattomilla hiekkarannoilla rauha ja lämpö leviävät kehon jokaiseen soluun. Länsi-Thaimaassa, Krabin rannikolla sijaitseva Koh Kradan on rentoutumisen paratiisi, jossa on neljä hiekkarantaa ja kaikilla niistä on oma luonteensa. Näistä rannoista löydät varmasti oman suosikkisi ja voit elää todeksi Thaimaan postikorttimaisemat.

Rauhallisinta saarella on alkuillasta, kun päiväretkeläiset lähtevät veneillään takaisin mantereelle. Auringon laskiessa on sopiva hetki istua nauttimaan illallista, jonka jälkeen voi vetäytyä yöpuulle esimerkiksi The Seven Seas -hotelliin.

Saarta ympäröi koralliriutta, joka tarjoaa paljon tutkittavaa snorklaajille. Voit myös meloa kajakilla, sukeltaa tai lähteä veneretkelle läheisille saarille, kuten Koh Mookille tai Koh Haille.

Jos kaipaat hieman seikkailua, voit patikoida saaren halki idästä länteen ”viidakkopolkua” pitkin. Pienen vaelluksen ja helpon kiipeämisen jälkeen ”keskellä ei mitään” tulee vastaan pieni asumaton ranta, jota kutsutaan Sunset Beachiksi.

Matkusta tänne: Pitkähäntäveneellä tai moottoriveneellä Pak Mengin laiturilta Krabin rannikolta.

Koh Kradanin saarta ympäröi koralliriutta, joka tarjoaa paljon tutkittavaa snorklaajalle ja sukeltajalle.

Koh Samet – Kultakimpale lähellä suurkaupunkia

Ehkä olet viettänyt muutaman päivän Bangkokissa ja haluat kokea jotain aivan muuta? Vain parin tunnin matkan päässä Bangkokista kaakkoon sijaitsee Koh Samet. Vaikka saari on läpimitaltaan vain noin viisi kilometriä, sitä reunustaa kymmenkunta hienoa hiekkarantaa. Useimmat ihan kävelymatkan etäisyydellä.

Täällä voit uida turkoosissa vedessä, kaivaa varpaat hiekkaan ja ottaa etäisyyttä suurkaupungin sykkeeseen. Voit myös lähteä veneretkelle pienelle Koh Talun saarelle tai vierailla kilpikonnien kasvatuskeskuksessa. Kun ilta pimenee, Koh Sametin koillisranta muuttuu kuin yhdeksi suureksi ravintolaksi. Pimeää rantaa valaisevat lyhdyt kutsuvat nauttimaan drinkin tai illallisen tähtitaivaan alla.

Jos haluat majoittua tällä rannalla, perheystävällinen hotelli Sai Kaew Beach Resort kolmine uima-altaineen, kuntosaleineen ja hierontoineen on hyvä valinta.

Matkusta tänne: Lautalla tai moottoriveneellä Ban Phestä (lauttakuljetus sisältyy yleensä hintaan, jos olet varannut hotellin Koh Sametilta).

Koh Samet on vain muutaman tunnin matkan päässä Bangkokin hektisyydestä.

Surin-saaret – Syrjäinen erämaahelmi

Surin-saaret koostuvat viidestä saaresta, jotka sijaitsevat noin 60 kilometrin päässä Thaimaan länsirannalta. Tunnusomaista saarille on viidakkomainen kasvillisuus ja ihmisten vähäisyys. Jonkin verran matkailijoita käy täällä päiväretkillä, mutta yöpyjät ovat todella harvassa.

Niitä, jotka päättävät jäädä yöksi johonkin saaren harvoista bungaloweista, odottaa aito erämaaelämys. Yksi tai kaksi yötä voi avata ovia jopa saaren paikallisväestön kylään.

Thaimaalaiset itse kutsuvat saarten asukkaita nimellä Chao Lei, joka tarkoittaa merikansaa. He ovat nomadeja, jotka viettävät suurimman osan ajasta laivoillaan merillä.

Ja täälläkin kannattaa kurkistaa pinnan alle. Aivan kuten Similanillakin, on snorklaus- ja sukellusolosuhteet Surinilla ehdottomasti maailmanluokkaa.

Matkusta tänne: Moottoriveneellä Thap Lamun laiturista Khao Lakista.

Koh Lanta – Aitoa viehätystä

Koh Lanta on Thaimaan saarista hieman suurempi ja vilkkaampi. Saarella vallitsee kuitenkin aito ja mukava tunnelma, sillä se on säilyttänyt paikallisen, thaimaalaisen viehättävyytensä.

Täällä voit asua bungalowissa tai hotellissa, luksuksella tai ilman, vain kivenheiton päässä rantaviivasta. Pienissä rantaravintoloissa tarjoillaan paikallisesti tuotettua ruokaa. Edelleen on mahdollista löytää myös täysin autioita rantoja, joilla ei kuule eikä näe muita ihmisiä.

Saladanin kylään pääset helposti tuk-tukilla ja sieltä löydät niin saaren parhaat ostospaikat kuin viihtyisimmät ravintolatkin.

Saarella on useita rantoja, joiden äärellä on tarjolla erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Koh Lantan pisimmällä rannalla sijaitsee Nakara Long Beach Resort, bungalow-hotelli, jossa meri on aivan naapurissa. Lapsiystävälliseltä Klong Daon rannalta löydät Blue Star Chada Beach Resort & Spa -hotellin, jossa asut keskellä paikallisväestöä ja voit nähdä kukkoja ja kanoja tepastelemassa hotellin sisäänkäynnin edessä.

Matkusta tänne: Laivalla Krabista (Ao Nang) tai Phuketista. Saarelle pääsee myös autolla tai minibussilla lossin avulla.

Koh Lanta saari on Thaimaan saarista suurimpia, ja saarella vallitsee rauhallinen ja aito thaimaalainen tunnelma.