Inspiration
Upeimmat Thaimaan rannat: Phuket, Khao Lak, Krabi & Koh Lanta

Upeimmat Thaimaan rannat: Phuket, Khao Lak, Krabi & Koh Lanta

2018-06-26

Thaimaassa on toinen toistaan upeampia rantoja ja valinnanvaraa riittää pitkistä ja hienohiekkaisista paratiisirannoista pienimpiiin rantapoukamiin. Tutustu kymmeneen rantavinkkiin Phuketissa, Khao Lakissa, Koh Lantalla ja Krabilla!

Kata Beach ja Kata Noi Beach, Phuket

Kata Beach ja sen eteläpuolella sijaitseva ”pieni Kata” eli Kata Noi Beach sijaitsevat Phuketin länsirannikolla. Molempien rantojen vesi on kirkasta ja hiekka liidunvalkeaa. Rannat ovat matalia, ja niitä pidetään Phuketin lapsiystävällisimpinä rantoina. Lähistöllä on myös hienoja snorklaus- ja sukelluspaikkoja. Kata Noi Beach on isompaa naapuriaan rauhallisempi tunnelmaltaan, mutta ravintoloita tältäkin rannalta löytyy.

Kata ja Kata Noi Beach ovat Phuketin lapsiystävällisimpiä rantoja.

Kamala Beach, Phuket

Kamala Beach on kaunis ja rauhallinen kuunsirpin muotoinen ranta Patong Beachin pohjoispuolella. Parisen kilometriä pitkä ranta on pehmeää hiekkaa ja loivasti syvenevä, joten Kamala Beach on erityisesti perheiden suosiossa. Kamala on hiljaisempi kuin muut Phuketin isot rannat, mutta eteläosasta löytyy palveluita kuten ravintoloita ja kauppoja.

Kamala Beach sijaitsee palmujen reunustamien niemien keskellä Phuketin länsirannikolla.

White Sand Beach, Khao Lak

White Sand Beach eli Ao Thong Beach on rauhallinen ja kaunis valkohiekkainen ranta noin 15 kilometrin päässä Khao Lakin keskustasta. Täällä voit viettää rantapäivän nauttien välillä lounasta rannan tasokkaissa ravintolassa. Rannalle pääsee helpoiten ja edullisesti taksilla. Muiden Khao Lakin alueen rantojen tapaan White Sand Beach on pehmeähiekkainen, loivasti syvenevä ja kirkasvetinen.

White Sand Beach on nimensä mukaisesti valkoinen hiekkaranta.

Bangsak Beach, Khao Lak

Bangsak Beach on reilun viiden kilometrin pituinen luonnonranta Khao Lakin rannikon pohjoisosassa. Palveluita rannalla ei juurikaan ole muutamia ravintoloita ja hotelleja lukuun ottamatta, joten ranta on täydellinen pitkille paljasjalkakävelyille ja omassa rauhassa viihtyville lomailijoille.

Bangsak Beach on pitkä ja rauhallinen paratiisiranta,

Koh Kai eli Chicken Island, Krabi

Krabilla kannattaa suunnata venematkan päässä oleville rannoille. Yksi lähisaarista on Koh Kai eli Chicken Island, joka on saanut lempinimensä siitä, että saari muistuttaa mereltä päin katsottuna kanan päätä. Kanasaarella on kallioisesta ulkomuodosta huolimatta uskomattoman kauniita hiekkarantoja ja erinomaisia snorklauspaikkoja.

Chicken Island eli Koh Kai kätkee tunnelmallisia rantoja.

Railay Beach, Krabi

Railay Beach sijaitsee Railayn niemimaalla Krabin kaakkoispuolella. ja rannalle pääsee vain veneellä Ao Nangista tai Krabin kaupungista. Railay jakaantuu itä- ja länsiosaan, ja välimatkaa saarten eri osien välillä on vain vartin kävelymatka. Rantaa reunustavat karstikivikalliot sopivat hyvin kiipeilyyn, ja rannalla järjestetään jopa kiipeilykursseja.

Ao Phra Nang Beach, Krabi

Ao Phra Nang on upea ranta Railayn niemimaan päässä, ja ranta sijoittuu usein korkealle maailman kauneimpien rantojen listauksissa. Mangroven vuoksi rannalle pääsee vain vesiteitse Ao Nangista tai Krabin kaupungista. Rannan hiekka on valkoista ja vesi turkoosia. Rannan lähellä on kauniita kalliota ja luolamuodostelmia.

Krabin lähellä sijaitsevat Ao Phra Nang ja Railay Beach ovat monien mielestä maailman kaunempia.

Phra Ae eli Long Beach, Koh Lanta

Phra Ae eli Long Beach on Koh Lantan pisin ja tunnetuin ranta. Long Beach on noin neljä kilometriä pitkä kullankeltainen hiekkaranta, jonka aallot ovat lempeitä ja vesi kirkasta kuin akvaariossa. Vesi on lämmintä ja rannalla on riittävä määrä palveluja kuten ravintoloita ja baareja.

Koh Lantan Long Beach on pitkä ja kullankeltainen paratiisiranta.

Kantiang, Koh Lanta

Kantiang-ranta on hyvä valinta, kun viihdyt rauhallisella ja hiljaisella rannalla. Reilun kilometrin pituisen rannan pehmeä hiekka on lähes valkoista, ja lähistöllä on lukuisia hyviä sukelluspaikkoja. Lähellä on muutamia ravintoloita, mutta muuten Kantiangin ympäristö on varsin rauhallinen. Ranta onkin erityisesti häämatkalaisten suosiossa.

Koh Lantan idyllinen Kantiang on erityisesti häämatkailijoiden suosiossa.

Koh Kradan

Koh Lantan eteläpuolella sijaitsevan pienen Koh Kradan -saaren pääranta (Main Beach) on osa Hat Khao Main kansallispuistoa. Kaksi kilometriä pitkä ranta on hienoa häikäisevän valkeaa hiekkaa ja näkymät merestä nouseville kallioille ovat varsin vaikuttavat. Matalat rannat, joiden vesi hohtaa turkoosin sävyissä, sopivat hyvin lapsille. Noin 50 metrin päässä rannalta on värikkäitä kaloja houkutteleva koralliriutta.

Koh Kradanilla on alueen valkeimmat rannat.

TUIn kohdevalikoima Thaimaassa on laaja – tunnettuja lomakohteita on yli 20. Valitse omasi!