Viihdy ja pysy terveenä Blue Star Euphoria Resortissa

Kesän 2020 matkailukauden alku viivästyi kuukausia ja pääsi tietyin ehdoin alkamaan vasta heinäkuun puolivälissä. Totaalisen pysähtymisen aikana matkanjärjestäjät, lentoyhtiöt ja hotellit ovat ottaneet käyttöön uusia toimia ja valmistautuneet järjestämään turvallisia lomaelämyksiä.

Blue Star Euphoria Resort Kreetan Kolimbarissa avattiin matkailijoille 14.7., vain pari päivää ennen ensimmäisten suomalaisten matkailijoiden saapumista. Hotellin avaamista oli kuitenkin huolellisesti valmisteltu jo kuukauden päivät ja huomioon on otettu kaikki viralliset ohjeistukset ja määräykset.

Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin Blue Star Euphoria Resortin uusista toimenpiteistä, joilla varmistetaan niin matkailijoiden kuin henkilökunnankin turvallisuus sekä viihtyminen.

#Euphoric & Safe Protocol

Blue Star Euphoria Resort on ottanut käyttöön #Euphoric & Safe –terveys- ja turvallisuussuunnitelman. Suunnitelma käsittää hotellin kaikki toimet COVID-19 pandemian aikana ja se noudattaa Maailman terveysjärjestön (WHO) sekä Kreikan hallituksen terveysviranomaisten ohjeistusta. Hotelli on saanut myös TÜV AUSTRIAN myöntämän Covid Shield –sertifikaatin, joka keskittyy toimenpiteisiin, joilla koronan leviämistä estetään luotettavin tieteellisin keinoin.

#Euphoric & Safe Protocol

Palvelujen varaaminen

Lähikontaktien vähentämiseksi hotellilla on käytössä QR-koodi, joka ohjaa asiakkaat erilliselle verkkosivustolle. Verkkosivustolla asiakas pystyy tutustumaan hotellin palveluihin ja tekemään varauksia. Esimerkiksi illallisvaraukset hoituvat näin kätevästi oman älylaitteen avulla.

Saapuminen hotelliin

Sisäänkirjautuminen hotelliin hoidetaan kontaktivapaasti. Asiakas saa henkilökunnalta henkilökohtaisen QR-koodin, jonka avulla kirjautumisen voi hoitaa omalla älylaitteella. Kaikilta vierailta mitataan sisäänkirjautumisen yhteydessä myös lämpö. Mikäli vastaanottoon tulee asiakkaita kerralla enemmän, ohjataan osa asiakkaista odottamaan sisäpihan viihtyisälle patiolle, sillä kaikkialla hotellin alueella noudatetaan turvavälejä.

Patio Euphoria Resort -hotellin sisäpihalla

Blue Star Euphoria Resort –hotellissa ei asiakkailla ole maskipakkoa. Kaikki hotellin työntekijät sen sijaan käyttävät henkilökohtaisia suojavarusteita ja he ovat saaneet asiaankuuluvan koulutuksen. Myös henkilökunnalta mitataan lämpötila joka päivä töihin tullessa.

Kun sisäänkirjautuminen on tehty, asiakas ohjataan huoneeseen. Hotellin huoneet on syväpuhdistettu ja desinfioitu aina ennen uusien vieraiden saapumista huoneeseen. Henkilökunta ei astu huoneeseen sisään, vaan saattaa asiakkaat ovelle.

Huoneet siivotaan 1-2 kertaa viikossa ja erikseen myös asiakkaan pyynnöstä. Siivouksessa työskentelee kolme ryhmää. Ensimmäinen ryhmä vie pois roskat ja käytetyt pyyhkeet sekä lakanat. Seuraava ryhmä tuo tilalle uudet puhtaat ja kolmas ryhmä suorittaa desinfioinnin.

Lappunen Euphoria Resort -hotellihuoneen ovessa

All Inclusive ja ravintolat

Hyvä ruoka on iso osa lomaa. Koronatartuntojen ehkäisemiseksi hotellin tarjoamaan All Inclusiveen on tullut joitain muutoksia. Ravintolaan tullessa jokaisen on desinfioitava kätensä, jonka jälkeen vieraat johdatetaan pöytään. Käsidesiautomaatteja on kaikissa hotellin yleisissä tiloissa ja ravintoloissa sekä palvelutiskeillä.

Käsidesipiste Euphoria Resort -hotellissa

Blue Star Euphoria Resortin buffetravintolalla, jossa tarjoillaan aamiaista, lounasta ja illallista, on laaja ulkoterassi, jossa on viihtyisä nauttia aterioista. Pöydät on aseteltu turvavälien mukaisesti ja ne desinfioidaan aina käytön jälkeen ja asiakkaiden välillä. Kuten siivouksessa, myös ravintoloissa henkilökunta työskentelee etukäteen määritetyissä tiimeissä. Ravintoloissa eri tiimit kattavat pöydät ja kerää käytetyt astiat pois. Näin varmistetaan, että puhtaat astiat eivät joudu kosketuksiin käytettyjen kanssa, edes käsien kautta.

Buffetravintola toimii nyt itsepalvelun sijaan palveluperiaatteella. Ravintolaan on järjestetty palvelupisteitä, joilta asiakas voi noutaa erilaisia ruokia. Turvalasi erottaa ruokapadat ja tarjoilijan asiakkaasta. Lautanen asetetaan tiskille ja tarjoilija nostaa sille asiakkaan toivomat ruoat. Hedelmät, jälkiruoat, jogurtit ja vastaavat, ovat yleensä valmiiksi annosteltuina pieniin kulhoihin turvallisesti tuorekelmun alla ja asiakkaan itsensä otettavissa.

Tuoreita kasviksia Euphoria Resort -hotellin buffetravintolassa

Buffetravintolan lisäksi hotellissa on avoinna kaksi lounas-snackbaaria ja yksi á la carte –ravintola. Illalliselle tulee tehdä varaus ja lisäksi ravintolat ovat laajentaneet aukioloaikojaan. Näillä keinoilla vältetään ravintolojen ruuhkautuminen ja varmistetaan, että jokainen vieras voi nauttia ruokansa turvallisesti. Kontaktivapaasti varauksen voi tehdä hotellin QR-koodin ja älylaitteen avulla.

QR-koodin kautta asiakkaat pääsevät tutustumaan hotellin à la carte -ravintolan ruokalistaan sekä eri baarien juomalistoihin. Myös hotellin baareissa kaikki pöydät desinfioidaan aina käytön jälkeen.

Allasalueet ja vesipuisto

Altaat ja vesipuisto ovat normaaliin tapaan asiakkaiden käytössä. Aurinkotuolit altailla ja hotellin rannalla on aseteltu niin, että turvavälit säilyvät. Aurinkotuolit desinfioidaan jokaisen käytön jälkeen.

Altaiden sekä vesipuiston vedenlaatua seurataan jatkuvasti.

Euphoria Resort -hotellin hiljainen allasalue

Spa ja kuntosali

Blue Star Euphoria Resortin Harmonia Spa on avoinna vieraille ajanvarauksella. Sisäuima-allas ja saunaosasto ovat suljettu, eikä kasvohoitoja ole tarjolla turvallisuussyistä. Muita erilaisia hierontoja ja hoitoja on saatavilla. Asiakkaat voivat varata myös parihieronnan yhteiseen hemmotteluhetkeen. Jokaisen asiakkaan jälkeen tila puhdistetaan ja desinfioidaan, ja sitä käytetään uudelleen vasta seuraavana päivänä.

Myös hotellin kuntosali on asiakkaiden käytössä ajanvarauksella. Laitteita on harvennettu turvavälien takaamiseksi.

Aktiviteetit

Aktiviteeteista on poistettu lajit, joissa ollaan lähekkäin. Tarjolla on kuitenkin monipuolisesti mm. vesijumppaa, joogaa, pilatesta, tanssia, ulkospinningiä sekä rantalenkkeilyä ja -tennistä.

Lastenkerhon tilat on suljettu ja ohjatut leikit järjestetään ulkotiloissa.

Bamse vierailee Euphoria Resort- hotellissa, muutaman kerran viikossa. Jättihaleja maailman vahvimman nallen kanssa ei tänä kesänä saa, vaan heitellään lentosuukkoja. Kaverikuvia voi edelleen ottaa niin, että turvaväli säilyy.

Asiakkaat voivat tutustua viikon aktiviteettiohjelmaan sekä lasten ohjattujen leikkien ohjelmaan hotellin QR-koodin avulla.

Bamse Euphoria Resortin pääsisäänkäynnillä

Huomioithan, että artikkelissa esiteltyihin toimenpiteisiin saattaa tulla muutoksia, mikäli tilanne tai paikalliset määräykset muuttuvat. Nämä konkreettiset toimenpiteet ovat käytössä Blue Star Euphoria Resortissa, muissa hotelleissa saatetaan toimia eri tavoin.

Lisätietoa:
Euphoria Resort, yhteenveto toimenpiteistä englanniksi
Euphoria Resort, #Euphoric & Safe –protokolla

Muita samankaltaisia

Turvallisempia lomia – TUIn toimenpiteet ja vinkit matkustajille

Poikkeukselliset olosuhteet ovat nostaneet esille entistä enemmän niitä asioita, joista emme halua luopua. Monelle meistä yksi näistä asioista on matkustaminen. Kevään ja alkukesän aikana asiakkaamme ovat jakaneet ihania lomamuistojaan hetkistä ja paikoista, joihin he unelmoivat palaavansa. Kun matkustaminen pian on jälleen mahdollista, on se muuttunut monella tapaa. Minne ja miten matkustamme, tulee olemaan entistä oleellisempaa.
Noora Noora

10 Instagram-ystävällistä rantaa Euroopassa

Useimmille lomailijoille yksi tärkeä osa lomakokemuksesta on myös sen jakaminen. Aurinkovarjojen rivit unelmarannalla, varpaat hiekassa, turkoosi meri – nämä postikorteista tutut maisemat ovat edelleen meille visuaalisesti tärkeitä palasia. Perinteiset postikortit ovat tosin saaneet väistyä sosiaalisen median astuttua pelikentälle. Postimerkkien ja osoitekirjojen sijasta meillä on nyt filtterit, häshtägit ja feedit.
Johanna Johanna

Euroopan kuumimmat festarit

Miltä kuulostaisi festivaalimatka Euroopan kaupunkeihin mukavasti hotellissa yöpyen? Lue neljä vinkkiä Euroopan kuumimmille festareille kesä- ja heinäkuulle.
Johanna Johanna

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora