Vuoden himotuin loma 2017

Aurinko, kilometrien pituiset hiekkarannat ja All Inclusive. Niistä on suomalaisten unelmaloma tehty. TUIn Himotuin loma 2017 -äänestykseen osallistui yli 60 000 suomalaista ja lopputulos on selkeä; upeat paratiisisaaret Mauritius, Malediivit ja Jamaika ovat suomalaisten lomahaaveissa tänä vuonna.

Mauritiuksen selkeä asema himotuimpien lomakohteiden kärjessä ei yllätä, sillä eristyksissä muusta maailmasta elävä saari tarjoaa kaikkea kiireisestä arjesta irtiottoa kaipaavalle. Mauritius on jo pitkään ollut häämatkakohteiden kestosuosikki. Auringonlaskun ihasteleminen Flic en Flacin rannalla on kokemus, jota ei heti unohda. Jylhien vuorien, turkoosin meren, palmujen ja paikallisten tanssi- ja musiikkiesitysten keskellä arjen huolet kaikkoavat.

Malediivit tarjoaa uskomattomat olosuhteet snorklaukseen ja sukeltamiseen. Korallista syntynyttä saarta ympäröivät riutat muodostavat turkoosinsinisiä laguuneja, joissa sukellellessa olet kuin toisessa universumissa. Auringonlaskukin on saarelta katsoessa epätodellisen kaunis, koska Malediivit sijaitsee hyvin lähellä päiväntasaajaa. Kohteessa on oma lentokenttäsaari, josta lomailijat jatkavat matkaansa veneellä tai vesitasolla kohti valitsemaansa lomasaarta.

Jamaika on reggaen ja rommin rikastuttama Karibian suosikkikohde, jonka ”ei kiirettä mihinkään” -elämäntyyli on ikimuistoinen matkakokemus. Paikallisen kanssa keskustelun avaamiseen ei tarvita muuta kuin kysymys "Wha qwaan?" (suomeksi: Mitä kuuluu?). Mahan kurniessa voi etsiä lähimmän savuavan metallisen tynnyrin, josta paljastuu herkullista grillattua kanaa tulisella Jerk-kastikkeella. Jamaikan tuliaiset kannattaa käydä ostamassa käsityöläismarkkinoilta tai katujen ja rantojen varsilla olevilta yksityisyrittäjiltä. Samalla tukee paikallista yhteisöä ja kaupan päälle kuulee tarinan esineestä ja sen tekijästä.

Suosituimmat hotellit ja retket

Himotuimmissa hotellikohteissa korostuivat pitkät rantaviivat, aktiviteettimahdollisuudet ja tietenkin All Inclusive. Myös viime aikoina suosiotaan vahvistaneet aikuisille tarkoitetut hotellit nousivat tässäkin kyselyssä korkealle. Lomakohteiden retkitarjonnasta suomalaisten mieleen ovat erityisesti kohdemaan historiaan ja kulttuuriin syventyvät retkikokonaisuudet.

Kaupunkilomien suosikit

New York – maailmassa ei ole toista legendaarisen Ison Omenan veroista suurkaupunkia. New York sijoittuukin haaveiden kaupunkilomien kärkeen. Kaupunkikohteiden osalta selkeä enemmistö vastaajista haluaisi matkustaa keltaisten taksien ja neonvalojen keskelle, koko Yhdysvaltojen pääkaupungiksi kuvailtuun suurkaupunkiin.

New Yorkin lisäksi kaupunkikohteiden ikisuosikit Lontoo, Rooma, Pariisi ja Berliini pysyvät kaupunkilomaa pohtivien listalla. Myös Firenzen ja Manchesterin suosio on nousemassa pitkän viikonlopun lomakohteena.

Vuoden himotuimmat lomakohteet - TOP 3

Muita samankaltaisia

10 Instagram-ystävällistä rantaa Euroopassa

Useimmille lomailijoille yksi tärkeä osa lomakokemuksesta on myös sen jakaminen. Aurinkovarjojen rivit unelmarannalla, varpaat hiekassa, turkoosi meri – nämä postikorteista tutut maisemat ovat edelleen meille visuaalisesti tärkeitä palasia. Perinteiset postikortit ovat tosin saaneet väistyä sosiaalisen median astuttua pelikentälle. Postimerkkien ja osoitekirjojen sijasta meillä on nyt filtterit, häshtägit ja feedit.
Johanna Johanna

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora

6 Instagram-ystävällistä hotellia kesälomalle

Liikaa ihmisiä kuvassa, varjoisat uima-altaat, puut peittävät merinäköalan... Ei näin. Nyt listaamme perhehotellit, joista saat täydelliset instakuvat. Jatka lukemista ja nappaa kesän hienoimmat kuvat.
SallaS SallaS

Matkailutrendit 2019: Tiedätkö mitä ovat plogging ja glamping?

Tänä vuonna matkailija haluaa lomallaan tuntea täydellisen vapauden ja päästää irti niin lompakostaan kuin kellostaankin. Toisaalta, joillekin loman päämäärä on nimenomaan juokseminen kellon kanssa: erilaisiin juoksutapahtumiin osallistumisesta on tullut matkailuilmiö. Mukavuudenhaluisimmat majoittuvat ”juuri minulle” räätälöityyn konseptihotelliin, trenditietoisimmat puolestaan yöpyvät teltassa. Tässä TUIn listaus vuoden 2019 matkailutrendeistä.
SallaS SallaS