Vuoden himotuin loma 2017

23.1.2017
Johanna
Aurinko, kilometrien pituiset hiekkarannat ja All Inclusive. Niistä on suomalaisten unelmaloma tehty. TUIn Himotuin loma 2017 -äänestykseen osallistui yli 60 000 suomalaista ja lopputulos on selkeä; upeat paratiisisaaret Mauritius, Malediivit ja Jamaika ovat suomalaisten lomahaaveissa tänä vuonna.

Mauritiuksen selkeä asema himotuimpien lomakohteiden kärjessä ei yllätä, sillä eristyksissä muusta maailmasta elävä saari tarjoaa kaikkea kiireisestä arjesta irtiottoa kaipaavalle. Mauritius on jo pitkään ollut häämatkakohteiden kestosuosikki. Auringonlaskun ihasteleminen Flic en Flacin rannalla on kokemus, jota ei heti unohda. Jylhien vuorien, turkoosin meren, palmujen ja paikallisten tanssi- ja musiikkiesitysten keskellä arjen huolet kaikkoavat.

Malediivit tarjoaa uskomattomat olosuhteet snorklaukseen ja sukeltamiseen. Korallista syntynyttä saarta ympäröivät riutat muodostavat turkoosinsinisiä laguuneja, joissa sukellellessa olet kuin toisessa universumissa. Auringonlaskukin on saarelta katsoessa epätodellisen kaunis, koska Malediivit sijaitsee hyvin lähellä päiväntasaajaa. Kohteessa on oma lentokenttäsaari, josta lomailijat jatkavat matkaansa veneellä tai vesitasolla kohti valitsemaansa lomasaarta.

Jamaika on reggaen ja rommin rikastuttama Karibian suosikkikohde, jonka ”ei kiirettä mihinkään” -elämäntyyli on ikimuistoinen matkakokemus. Paikallisen kanssa keskustelun avaamiseen ei tarvita muuta kuin kysymys "Wha qwaan?" (suomeksi: Mitä kuuluu?). Mahan kurniessa voi etsiä lähimmän savuavan metallisen tynnyrin, josta paljastuu herkullista grillattua kanaa tulisella Jerk-kastikkeella. Jamaikan tuliaiset kannattaa käydä ostamassa käsityöläismarkkinoilta tai katujen ja rantojen varsilla olevilta yksityisyrittäjiltä. Samalla tukee paikallista yhteisöä ja kaupan päälle kuulee tarinan esineestä ja sen tekijästä.

Suosituimmat hotellit ja retket

Himotuimmissa hotellikohteissa korostuivat pitkät rantaviivat, aktiviteettimahdollisuudet ja tietenkin All Inclusive. Myös viime aikoina suosiotaan vahvistaneet aikuisille tarkoitetut hotellit nousivat tässäkin kyselyssä korkealle. Lomakohteiden retkitarjonnasta suomalaisten mieleen ovat erityisesti kohdemaan historiaan ja kulttuuriin syventyvät retkikokonaisuudet.

Kaupunkilomien suosikit

New York – maailmassa ei ole toista legendaarisen Ison Omenan veroista suurkaupunkia. New York sijoittuukin haaveiden kaupunkilomien kärkeen. Kaupunkikohteiden osalta selkeä enemmistö vastaajista haluaisi matkustaa keltaisten taksien ja neonvalojen keskelle, koko Yhdysvaltojen pääkaupungiksi kuvailtuun suurkaupunkiin.

New Yorkin lisäksi kaupunkikohteiden ikisuosikit Lontoo, Rooma, Pariisi ja Berliini pysyvät kaupunkilomaa pohtivien listalla. Myös Firenzen ja Manchesterin suosio on nousemassa pitkän viikonlopun lomakohteena.

Vuoden himotuimmat lomakohteet - TOP 3

Muita samankaltaisia

6 upeaa infinity-allasta Välimerellä

Se tunne, kun astut uima-altaalle, joka näyttää jatkuvan äärettömiin, sulautuvan mereen ja kauas horisonttiin... Infinity-allas on suunniteltu niin, että ainakin yksi sen sivuista näyttäisi olevan reunaton. Tästä syntyy kaunis visuaalinen vaikutelma rajattomasta vedestä. Esittelemme nyt 6 henkeäsalpaavan upeaa infinity-allasta Välimeren alueen hotelleissamme.
SallaS SallaS 20.3.2019

Matkailutrendit 2019: Tiedätkö mitä ovat plogging ja glamping?

Tänä vuonna matkailija haluaa lomallaan tuntea täydellisen vapauden ja päästää irti niin lompakostaan kuin kellostaankin. Toisaalta, joillekin loman päämäärä on nimenomaan juokseminen kellon kanssa: erilaisiin juoksutapahtumiin osallistumisesta on tullut matkailuilmiö. Mukavuudenhaluisimmat majoittuvat ”juuri minulle” räätälöityyn konseptihotelliin, trenditietoisimmat puolestaan yöpyvät teltassa. Tässä TUIn listaus vuoden 2019 matkailutrendeistä.
SallaS SallaS 16.1.2019

Poks! 3 kuplivaa matkavinkkiä kuohuviinien lähteille

Kuohuviini sopii hyvin juhlistamaan elämän arvokkaita hetkiä – kuten loman alkua. Todellinen kuplivien ystävä voi suunnitella jopa koko lomansa kuohuviinien viitoittamille poluille. Tässä matkavinkit espanjalaisen cavan, italialaisen proseccon ja ranskalaisen aidon samppanjan lähteille. Nappaa kevään ja kesän juhliin myös trendikkään Hugo-drinkin ohje!
SallaS SallaS 27.4.2018

Lentoemännän kauneusvinkit pitkälle lennolle + tax freen suosituimmat kosmetiikkatuotteet

Lentokoneissa sisäilman kosteus saattaa olla vain 15 prosenttia, kun normaalisti huoneilmassa se on yli 40 prosenttia. Erityisesti pitkillä, yli 10 tuntia kestävillä lennoilla, iho joutuukin kovalle koetukselle. Miten siis lentoemännät onnistuvatkaan pysymään aina niin hehkeinä? TUI flyn lentoemäntänä työskentelevä Yasmin paljastaa nyt parhaat vinkkinsä kuivaa lentokoneilmaa vastaan.
SallaS SallaS 12.3.2018