Inspiration
Vuoden himotuin loma 2017

Vuoden himotuin loma 2017

2017-01-23

Aurinko, kilometrien pituiset hiekkarannat ja All Inclusive. Niistä on suomalaisten unelmaloma tehty. TUIn Himotuin loma 2017 -äänestykseen osallistui yli 60 000 suomalaista ja lopputulos on selkeä; upeat paratiisisaaret Mauritius, Malediivit ja Jamaika ovat suomalaisten lomahaaveissa tänä vuonna.

Mauritiuksen selkeä asema himotuimpien lomakohteiden kärjessä ei yllätä, sillä eristyksissä muusta maailmasta elävä saari tarjoaa kaikkea kiireisestä arjesta irtiottoa kaipaavalle. Mauritius on jo pitkään ollut häämatkakohteiden kestosuosikki. Auringonlaskun ihasteleminen Flic en Flacin rannalla on kokemus, jota ei heti unohda. Jylhien vuorien, turkoosin meren, palmujen ja paikallisten tanssi- ja musiikkiesitysten keskellä arjen huolet kaikkoavat.

Malediivit tarjoaa uskomattomat olosuhteet snorklaukseen ja sukeltamiseen. Korallista syntynyttä saarta ympäröivät riutat muodostavat turkoosinsinisiä laguuneja, joissa sukellellessa olet kuin toisessa universumissa. Auringonlaskukin on saarelta katsoessa epätodellisen kaunis, koska Malediivit sijaitsee hyvin lähellä päiväntasaajaa. Kohteessa on oma lentokenttäsaari, josta lomailijat jatkavat matkaansa veneellä tai vesitasolla kohti valitsemaansa lomasaarta.

Jamaika on reggaen ja rommin rikastuttama Karibian suosikkikohde, jonka ”ei kiirettä mihinkään” -elämäntyyli on ikimuistoinen matkakokemus. Paikallisen kanssa keskustelun avaamiseen ei tarvita muuta kuin kysymys ”Wha qwaan?” (suomeksi: Mitä kuuluu?). Mahan kurniessa voi etsiä lähimmän savuavan metallisen tynnyrin, josta paljastuu herkullista grillattua kanaa tulisella Jerk-kastikkeella. Jamaikan tuliaiset kannattaa käydä ostamassa käsityöläismarkkinoilta tai katujen ja rantojen varsilla olevilta yksityisyrittäjiltä. Samalla tukee paikallista yhteisöä ja kaupan päälle kuulee tarinan esineestä ja sen tekijästä.

Suosituimmat hotellit ja retket

Himotuimmissa hotellikohteissa korostuivat pitkät rantaviivat, aktiviteettimahdollisuudet ja tietenkin All Inclusive. Myös viime aikoina suosiotaan vahvistaneet aikuisille tarkoitetut hotellit nousivat tässäkin kyselyssä korkealle. Lomakohteiden retkitarjonnasta suomalaisten mieleen ovat erityisesti kohdemaan historiaan ja kulttuuriin syventyvät retkikokonaisuudet.

Kaupunkilomien suosikit

New York – maailmassa ei ole toista legendaarisen Ison Omenan veroista suurkaupunkia. New York sijoittuukin haaveiden kaupunkilomien kärkeen. Kaupunkikohteiden osalta selkeä enemmistö vastaajista haluaisi matkustaa keltaisten taksien ja neonvalojen keskelle, koko Yhdysvaltojen pääkaupungiksi kuvailtuun suurkaupunkiin.

New Yorkin lisäksi kaupunkikohteiden ikisuosikit Lontoo, Rooma, Pariisi ja Berliini pysyvät kaupunkilomaa pohtivien listalla. Myös Firenzen ja Manchesterin suosio on nousemassa pitkän viikonlopun lomakohteena.

Vuoden himotuimmat lomakohteet - TOP 3

  1. Mauritius

  2. Malediivit

  3. Jamaika