Tavira

Tavirassa olet lähellä paikallista elämää, pikkukaupungissa, jota ei ole rakennettu vain turismia varten. Hitaasti virtaava joki halkoo vanhaa kaupunkia, ja sen varrella ovat kauppahalli, katukahvilat, kalaravintolat ja pikkuputiikit. Hienoille rannoille pääset noin 20 minuuttia kestävällä venekyydillä. Kuntoiluun ja hyvinvointiin painottunut Robinson-hotellimme sijaitsee golfkenttien tuntumassa. Lue lisää

Tavirassa olet lähellä paikallista elämää, pikkukaupungissa, jota ei ole rakennettu vain turismia varten. Hitaasti virtaava joki halkoo vanhaa kaupunkia, ja sen varrella ovat kauppahalli, katukahvilat, kalaravintolat ja pikkuputiikit. Hienoille rannoille pääset noin 20 minuuttia kestävällä venekyydillä. Kuntoiluun ja hyvinvointiin painottunut Robinson-hotellimme sijaitsee golfkenttien tuntumassa.

Tavira sijaitsee Algarven rannikon itäosassa, vain noin 30 km päässä Espanjan rajalta. Pienessä kaupungissa on hieman päälle 20 000 asukasta (mutta yli 30 kirkkoa!). Vanha maurilainen silta, jossa on seitsemän holvikaarta, kulkee Taviran kahteen osaan jakavan Gilãojoen yli. Aivan joen tuntumassa on kauppahalli, jossa on tarjolla kaikkea tuoreesta kalasta, juustoihin, vihanneksiin, leikkeleisiin ja paikalliseen hunajaan.

Luonnonkaunis maisema
Taviraa ympäröivä luonto on ainutlaatuista. Lähimpänä merta sijaitsee Ria Formosan luonnonsuojealue, jossa on upeat näkymät, laguuneja, vesireittejä ja rikas linnusto. Kivenheiton päässä sijaitsee pitkulainen saari Ilha de Tavira, jossa on kilometreittäin vaalea hiekkarantaa.

Lyhyt venematka rannoille
Venekyyti Ilha de Taviraan kestää noin 20 minuuttia vanhasta kaupungista tai kymmenen minuuttia Quatro Águasin satamasta, ja maksaa vain muutaman euron. Saaren suurimmalla rannalla on ravintoloita ja mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja, kun taas pidemmällä sijaitsevat rannat ovat vähemmän kansoitettuja ja luonnontilassa.

Golf-lomaa
Robinson-hotellimme tarjoaa hyvät ainekset kuntoiluun, hyvinvointiin ja rentoutumiseen, ja se sijaitsee lisäksi kahden Algarven hienoimman golfkentän äärellä. Quinta da Rian ja Quinta de Ciman kentät sijaitsevat kymmenen kilometriä Tavirasta itään.

Tutustu kahteen maahan
Jos haluat nähdä suuremman kaupungin ostosgallerioineen ja yökerhoineen, on Faroon matkaa noin 40 kilometriä. Koska asut myös Espanjan rajan tuntumassa pääset vuokra-autolla tai bussilla pääset kätevästi myös päiväretkelle Sevillaan (170 km) tai sherryn  kotikaupunkiin Jerez de la Fronteraan (260 km).

Ruokaa ja juomaa 
Kala- ja äyriäisruuat ovat herkullisia täällä merenkulkijoiden rannikolla. Kokeile esimerkiksi grillattuja sardiineja, caldo de peixe -kalakeittoa ja lagosta hummeria. Grillattu piri-piri-kana on tulinen, chilissä marinoitu klassikko. Osa Portugalin parhaista viineistä tulee Lagosin, Portimãon ja Alentejon alueilta.

Sulje

Suosituimmat hotellit