Kalutara

Kalutara on elämää kuhiseva kaupunki, jossa voit viettää rantaelämää hienolla hiekkarannalla, ja samanaikaisesti asua lähellä paikallisväestöä. Aivan kaupungin ulkopuolella sijaitsee Pientä ja kodikasta -luokan hotellimme, jossa on allas, kuntosali ja spa. Lue lisää

Kalutara on elämää kuhiseva kaupunki, jossa voit viettää rantaelämää hienolla hiekkarannalla, ja samanaikaisesti asua lähellä paikallisväestöä. Aivan kaupungin ulkopuolella sijaitsee Pientä ja kodikasta -luokan hotellimme, jossa on allas, kuntosali ja spa.

Kalutara oli aiemmin tunnettu maustekaupan keskuksena. Nykyisin kaupunki tunnetaan punotusta kookoskuidusta valmistetuista koreistaan sekä mehukkaista mangostaanihedelmistään. Moderni buddhalaistemppeli Gangatilaka Vihara, jossa on valkea kupoli ja valtikka, sijaitsee Kalu Ganga-sillan vieressä. Temppeli on koristeltu Buddhan elämää kuvaavin maalauksin.

Tutustu Sri Lankaan
Oletko kiinnostunut näkemään enemmän? Voit vuokrata auton omalla kuljettajalla tai osallistua opastetuille retkillemme. Suuntaa vihreänä hohtaville vuorille, joilla tunnettua Ceylonin teetä viljellään. Tai tutustu pääkaupunkiin Colomboon, joka on mukava sekoitus siirtomaatyylisiä taloja, ostoskeskuksia, basaarikortteleita ja gallerioita. Pyhän hampaan temppeli Kandyssa on tunnettu nähtävyys. Täällä säilytetään yhtä buddhismin tärkeimmistä pyhäinjäännöksistä, Buddhan kultaan upotettua poskihammasta. Halutessasi löydät lähempääkin useita tutustumisen arvoisia paikkoja.

Paikalliselämää ja kuhisevia markkinoita
Sri Lankan värikäs kulttuuri on jo sinällään elämys. Katumarkkinoiden polkupyörien vilinä, vihanneskojut ja ruuan tuoksut. Ystävällisesti hymyilevät ihmiset pukeutuneina batiikkikuvioisiin vaatteisiin. Kalastajat, jotka pyydystävät sardiineja matalasta vedestä korkeiden paalujen päältä. Missä sitten oletkin, olet aina lähellä saarelaisten arkipäivää – ja ehkä juuri se onkin paras lomamuistosi Sri Lankalta.

Mielenkiintoisia retkiä

  • Safari Yalan kansallispuistossa
  • Colombon kokopäiväretki temppeleineen ja markkinoineen
  • Valassafari

Muistathan, että voit varata retket jo etukäteen ennen matkaa.

Suora lento Dreamlinerilla
Talvikaudella TUI lennättää sinut Sri Lankaan suoralla lomalennolla. Matka kestää noin 9 tuntia Boeing 787 Dreamlinerilla, maailman moderneimpiin kuuluvalla matkustajalentokoneella.

Sri Lankan ilmasto
Ilmasto Sri Lankalla on trooppinen, lämpötilan ollessa päivisin noin 30 °C molemmin puolin vuoden ympäri. Veden lämpötila on noin 27–28 °C. Voimakkaita, mutta nopeasti ohi meneviä sadekuuroja saattaa tulla vuoden ympäri, mutta erityisesti kesäkaudella. Katso Kalutaran ajankohtaiset säätiedot ja keskilämpötilat »

Sulje

Suosituimmat hotellit