Koh Lanta - Matkat Koh Lantalle

Koh Lanta houkuttelee monia Thaimaahan kokemaan saaren rentoa tunnelmaa. Upeiden rantojen, rehevien sademetsien, ravintoloiden ja huvien ansiosta Koh Lanta sopii useimmille. Valikoimassamme on hotelleja sekä lapsiperheille että ilman lapsia matkustaville.   Lue lisää

Koh Lanta houkuttelee monia Thaimaahan kokemaan saaren rentoa tunnelmaa. Upeiden rantojen, rehevien sademetsien, ravintoloiden ja huvien ansiosta Koh Lanta sopii useimmille. Valikoimassamme on hotelleja sekä lapsiperheille että ilman lapsia matkustaville.  

Koh Lanta sijaitsee Phang Ngan lahden suulla hiukan Krabista ja Phi Phi -saarista etelään. Saari on pohjois-eteläsuunnassa noin 25 km, ja on siten yksi Etelä-Thaimaan suurimmista saarista.

Koh Lantan rannat

Upeimmat rannat löytyvät Koh Lantan länsirannikolta. Alueella sijaitsevat myös hotellimme, joita on neljällä eri rannalla noin 10 kilometrin pituisella rannikkokaistaleella. Tempo muuttuu sitä verkkaisemmaksi, mitä etelämmäksi rannikkoa matkataan. Pikkukauppoja ja viehättäviä rantaravintoloita on kuitenkin kaikkialla. 

  • Klong Dao, saaren vilkkain ja suosituin ranta. Rannalla on paljon ravintoloita ja se sijaitsee lähellä Saladania. 
  • Long Beach (Klong Phra-Ae), saaren kaunein ranta. Ei ehkä yhtä matala kuin muu, joten sopii hieman vanhemmille lapsille. Täällä on myös paljon ravintoloita.
  • Klong Khong, aito thaimaalainen, vaaleahiekkainen, palmujen reunustama ranta. Tempo täällä on erittäin rauhallinen ja voit asua yksinkertaisessa bungalowissa rannan äärellä.
  • Klong Nin, rauhallinen ranta, jonka äärellä paljon rantaravintoloita, kauppoja ja minimarketteja.

Ravintoloita ja ostoksia
Blue Star -hotellilta pääset myös kävellen Saladanin kalastajakylään; muista hotelleista matka taittuu mukavasti ja edullisesti tuk-tukilla. Saladanissa kannattaa käydä illallisella jossain kylän monista aidoista kala- ja äyriäisravintoloista, jotka on rakennettu puuterasseille meren äärelle. Sekä kuljeskella markkinakujilla ja tutustua katuja reunustavien pikkukauppojen tarjontaan.

Sukellusta
Koh Lanta kuuluu merikansallispuistoon, jonka alueella on Thaimaan parhaisiin kuuluvia sukelluspaikkoja. Näiden joukossa ovat mm. kaksi vedenalaista kalliota Hin Daeng ja Hin Muang, jotka sijaitsevat saaren eteläpuolella. Hin Daeng kohoaa osin ylös merestä, pinnan alla voit nähdä korallien peittämät kallioseinät, värikkäitä vedenalaisia kasveja sekä paljon kaloja. Vedenalainen maailma on yhtä rikas Hin Muangilla, joka sijaitsee kokonaan vedenpinnan alapuolella.

Tekemistä Koh Lantalla

  • Snorklausretki Koh Haan ja Koh Rokin koralliriutoille sekä tunnetulle Emerald Cavelle, Koh Mookin saarelle
  • Saarikierros
  • Jeeppisafari viidakossa ja sademetsässä
  • Thaimaalainen ruuanlaittokurssi

Muista, että voit varata retket ja sukelluskurssit jo ennen matkaa. 

Sulje

Suosituimmat hotellit