/Turkki

Gözleme, turkkilainen suolapala

TUI, Suomi

Turkin-lomalla on maistettava gözlemeä. Valitse omat täytteesi tai tilaa herkku vaikka kaikilla täytteillä.

Vuosisatojen ajan Turkissa naiset ovat valmistaneet hiukopalaksi gözlemeä, eräänlaista täytettyä lettua. Mukava pieni purtava syntyy jauhosta, vedestä ja suolasta valmistetusta taikinasta, joka kaulitaan paperinohueksi.

Täytteet asetellaan ympyränmuotoisen letun toiselle puolikkaalle ja toinen puolikas käännetään päälle, jolloin syntyy puolikuun mallinen herkku. Se paistetaan uunissa molemmin puolin metallilevyn päällä.

Gözlemen voi täyttää erilaisilla aineksilla, kuten pinaatilla, ispanakli, jauhetulla lampaanlihalla, kiymali, perunalla, patatesli tai fetajuustolla, peynirli. Tuhdimpi gözleme sisältää kaikki täytteet, karisik.

TEKSTI: SUSANNA HAANPÄÄ, Otavamedia

Gözleme-taikina kaulitaan ohueksi. Gözleme-taikina kaulitaan ohueksi.