Hyvä tietää: Amsterdam

 • Pääkaupunki

  Amsterdam
 • Valuutta

  Euro (EUR)
 • Kieli

  Hollanti
 • Väkiluku

  17 020 000
 • Aikaero

  - 1 tunti

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Amsterdamiin n. 2 t 30 min.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Koe enemmän

  Van Gogh -museo on yksi tärkeimmistä vierailun kohteista Amsterdamissa, joka saattaa joskus tarkoittaa myös pitkiä jonoja. Voit aloittaa päivän täältä, jolloin museo avaa ovensa klo 09.00 tai vaihtoehtoisesti perjantai-iltana, kun museo on avoinna klo 22.00 asti. Perjantai-illan ohella täällä voit nauttia Vincent Van Goghin voimakasväritteisestä taiteesta ja nauttia lasillisen baarissa kuunnellen musiikkia.

  Vondelpark. Amsterdamin vihreät keuhkot, rullaluistelijoita, kahviloita, katutaiteilijoita ja filmimuseo Holland Experience. Filmimuseossa voit istua mukavasti nojatuolissa ja katsella kolmiulotteisia filminpätkiä ja kokea henkeäsalpaavan, 30 minuutin kestoisen matkan läpi Hollannin.

  Jalkapallon ystäville on Amsterdamissa hollantilaisen jalkapalloseuran Ajaxin otteluita, jotka ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia! Useimmiten liput jalkapallo-otteluihin on loppuunmyyty melko nopeasti, joten varaa liput hyvissä ajoin etukäteen.

  Tee myös retki Heinekenin olutpanimoon. Heineken on hollantilaisten mukaan maailman parasta olutta ja voit tutustua olutpanimossa Heinekenin historiaan. Älä unohda maistaa paikallista hollantilaista katajanmarjaviinaa Geneveriä, joka on hollannin kansallisjuoma.

  Stijl on hollantilainen taidesuuntaus, joka otti muotonsa 1920-luvulla. Omaleimaista tyylille ovat selkeät linjat ja yksinkertaiset muodot. Gerrit Rietveld ja Piet Mondrian olivat Stilj -taidesuuntauksen ylistetyimpiä taidemaalareita. Mikäli haluat tutustua Rietveldin taiteeseen, voit käydä mainiossa Stedeljik Museossa, jossa on esillä modernia taidetta ja designia.

  Koe myös Anne Frankin talo, jossa juutalainen perhe piilotteli toisen maailmansodan aikaan, ennenkuin heidät löydettiin ja Anne kuoli lopulta keskitysleirillä. Hänen päiväkirjastaan tuli maailmankuulu ja monet haluavat vierailla talossa, vaikkakin jonoa taloon riittää.

 • Autonvuokraus

  Vuokraa auto Amsterdamin lomallesi kätevästi kauttamme.

  Autonvuokraus Amsterdam »

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Amsterdamissa on kanavaliikennettä, busseja, raitiovaunu- sekä metroliikennettä. Voit ostaa Strippenkaartjen, alennuskuponkivihkon, jossa on 10 tai 15 kuponkia, ja jotka käyvät maksuvälineinä busseihin, raitiovaunuihin ja metroon. Strippenkaartjen saa "Schipol Plazas" -lippupisteeltä tai lippuautomaateilta rautatieasemalla. Kuponkivihkoja voi ostaa myös busseista tai raitiovaunuista, mutta ne ovat usein paljon kalliimpia, kuin lippupisteeltä tai automaatilta ostettuina. Amsterdamin keskustassa voit matkustaa taksilla kohtuullisin hinnoin.

  Missään Euroopassa ei pyöräillä niin paljon kuin Amsterdamissa. Täällä on puoli miljoonaa polkupyörää. Mukava tapa tutustua kaupunkiin on yksinkertaisesti hyppäämällä polkupyörän satulaan. Amsterdamissa on runsaasti polkupyörävuokraamoja. Rent-A-Bike Damstraat vuokraa polkupyöriä ja järjestää opastettuja kierroksia kolmesta seitsemään tuntiin, jossa opas pyöräilee edellä ja näyttää Amsterdamin parhaimmat paikat.

  Toinen suosittu tapa nähdä Amsterdam on lähteä kanavaristeilylle. Lähde risteilylle suositulle museoveneelle Museum Linelle, joka lähtee Amsterdamin pääasemalta. Vene pysähtyy muun muassa Anne Frankin talolla, Kansallismuseolla, kukkamarkkinoilla ja merimuseossa. Lippu on voimassa koko päivän ja voit hypätä kyytiin ja jäädä pois milloin vain haluat.

  Kuten Tukholmassa tai missä tahansa muussa pohjoismaalaisessa kaupungissa, myös Amsterdamissa on Hop On, Hop Off -kiertoajeluita. Amsterdamissa Hop On, Hop Off -kiertoajelulle voit lähteä kanavabussilla.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Amsterdamissa on laaja tarjonta erilaisia ravintoloita, kaikki maailman keittiöt edustettuina. Voit kokeilla indonesialaisen keittiön antimita, kuten rijstaffelia tai bitterballenia – pieniä friteerattuja lihapullia ja voimakkaan mausteisia riisipullia, jotka tarjoillaan sinapin kera. Rijstaffel, eli riisipöytä koostuu erilaisista pienistä ruokalajeista.

  Gran Café de Jaren, tunnettu kahvista, oluistaan sekä vieraanvaraisesta tunnelmastaan.

  Haesje Claes, tunnettu hyvintehdyistä hollantilaisista ruuista ja siellä on lämmin, vapaamuotoinen tunnelma. Pöytävarausta suositellaan.

  D´Vijff Vlieghen. Älä anna ravintolan nimen hämätä, sillä kirjaimellisesti ravintolan nimi on viisi kärpästä. Ravintola tarjoaa tyylikkäitä hollantilaisen keittiön ruokalajeja. Ruoat ovat saaneet vaikutteita sekä fleemiläisestä keittiöstä, mutta myös entisistä hollannin siirtomaista idästä. Myös 1600-luvun miljöö houkuttelee vierailemaan ravintolassa.

  De Blauwe Parade on klassinen geneverbaari. Täällä pääset maistamaan aitoa paikallista kansallisjuomaa katajanmarjaviinaa, jonka maut vaihtelevat lukemattomin eri tavoin.

  Kun aurinko laskee, Amsterdam vilkastuu. Erityisen vilkas yöelämä on kesäaikaan. Leidsepleinin ympäristössä on kansallisteatteri Stadsschouburg ja muita teattereita, kahviloita, ravintoloita, elokuvateattereita, kasino ja Paradiso, joka on entinen kirkko, mutta nykyään musiikkitemppeli sekä De Melkweg. Sekä Paradisossa että Melkwegissä on vaihtelevaa musiikkia rockista ja popista rap -musiikkiin ja maailmalla tunnettuihin bändeihin ja artisteihin.

 • Ostokset

  Amsterdamissa on suuri määrä kaikenlaisia pikkuputiikkeja ja kokoajan avataan lisää erilaisia kauppoja. Suurinosa kaupoista sijaitsee aivan kävelyetäisyydellä. Dam -aukion läheisyydessä on ostoskatuja ja tunnettuja ketjuliikkeitä, joissa myydään muotivaatteita, kenkiä ja asusteita. Dam -aukion lähettyvillä on myös ostoskeskus De Bijenkorf. Toisella puolella Dam -aukiota ostoskatu jatkuu toisella nimellä Kalverstaat.

  Kun kävelet Kalverstaatia pitkin Muntpleinille kadun päähän asti, on siellä kelluvat kukkamarkkinat. Kanavaa pitkin keinuvissa kauppaveneissä on ruukkuihin istutettuja kasveja, kuten tulppaaneja, sipuleita, narsisseja ja liljoja sekä paljon muuta. Muntpleinilta ei ole pitkä matka Rembrandtpleinille, jossa on kaupungin suurin huvikeskittymä baareineen, ulkoilmaravintoloineen, tanssiklubeineen, hotelleineen ja muine ravintoloineen.

  Merkkiliikkeitä on Spiegel -korttelissa toisella puolella siltaa Kansallismuseosta päin katsottuna. Merkkivaatteita, koruja ja kenkiä on myös paljon P.C Hoofstraatin muotikadulla.

  Voit tehdä löytöjä Waterlooplein -kirpputorilla, joka avaa ovensa päivittäin, lukuunottamatta sunnuntaita.

  Vieraile kaupungin juustokaupoissa ja kokeile paikallista overjarige kaasia – kypsytettyä Gouda-juustoa täyteläisellä maulla tai leidsekaasia – Gouda-juustoa kuminalla höystettynä. Gouda meikaas on hieman tavallisempi juusto, nuori, tuore ja tahnamainen.

 • Omatoimimatka

  Amsterdamiin lennetään reittilennolla, mikä mahdollistaa matkan pituuden valitsemisen vapaasti.

  Lomakohteessa ei ole oppaitamme, mutta saat yhteyden online-keskukseemme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Alkaen kaksi viikkoa ennen loman alkua, aina kotiinpaluuseen saakka.

 • Liikuntaesteiset

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Turistivero

  Turistivero 3–5 euroa/hlö/yö maksetaan saavuttaessa hotellille. Vero koskee yli 10-vuotiaita matkustajia.

 • Tärkeä tietää

  Valuutta ja luottokortit
  Euro (EUR).

  Useimmat luottokortit hyväksytään maksuvälineenä. Joissain paikoissa otetaan palvelumaksu luottokortilla maksaessa ja osassa paikkoja ei American Express käy maksuvälineenä. Pankkiautomaatteja on.