Hyvä tietää: Durresin Riviera

 • Pääkaupunki

  Tirana
 • Valuutta

  Lek (ALL)
 • Kieli

  Albania
 • Väkiluku

  n. 250 000
 • Aikaero

  + 1 t.
 • Matka lentokentältä

  n. 30–60 min.

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Tiranaan n. 3 t.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Matka Tiranan lentokentältä lähimmälle hotellille kestää noin 30–60 min.

  Varaa bussikuljetus tai yksityinen kuljetus lisäpalveluna. Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.
  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Durresin Riviera on n. 10 km pitkä, leveä ja matala hiekkaranta. Ranta ulottuu Durresin kaupungista n. 10 km etelään, Golemiin ja Querretiin. Kylät ovat kasvaneet yhteen ja muodostavat pitkän rivin hotelleja rannikolle. Lähes kaikki Durresin Rivieran hotellit sijaitsevat rantakadun äärellä ja niillä on oma ranta-alueensa aurinkotuoleineen ja -varjoineen.

 • Koe enemmän

  Monilla Durresin Rivieran rannoilla voit kokeilla vesiurheilua tai vuokrata polkupyörän. Rannikolla, Durresin ulkopuolella, on useita sukelluskeskuksia.

  Durres on Albanian toiseksi suurin kaupunki, jossa on nähtävyyksiä kuten amfiteatteri, arkeologinen museo, 400-luvun linnoitus ja Vanhakaupunki. Jos asut Golemin tai Querretin hotelleissa, voit liikkua Durresiin kätevästi paikallisbussilla.

  Kruja on viehättävä kylä aivan Durresin ulkopuolella, missä pidetään käsityömarkkinat vanhoissa, keskiaikaisissa rakennuksissa.

  Berat, jota "tuhannen ikkunan kaupungiksi" kutsutaan, on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kaupunki koostuu viehättävistä, valkeista taloista vuorenrinteillä. Ylimpänä kohoaa tuhat vuotinen muurien ympäröimä kaupunki. Berat sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Durresista.

  Tirana, Albanian pääkaupunki noin 40 km päässä, on vahvasti nousemassa trendikkäiden (tuntemattomien!) eurooppalaisten kaupunkien joukkoon. Basaarit, vilkas iltaelämä ja tekojärvi keskellä kaupunkia ovat joitain Tiranassa ehdottomasti koettavia asioita.

 • Autonvuokraus

  Vuokraa auto Durresin Rivieran lomallesi kätevästi kauttamme yhdeksi tai useammaksi päiväksi.
  Lue lisää autonvuokrauksesta Albaniassa »

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet
  Durresin kaupungista lentokentälle n. 40–60 km, Tiranaan n. 40 km.

  Liikenneyhteydet
  Paikallisbussi on hyvä ja edullinen tapa liikkua lyhyitä matkoja.

  Taksin käyttö on myös edullista. Pyydä taksin tilaus vastaanotosta. Autoissa ei ole takamittareita, joten sovi hinta etukäteen.

 • Lasten kanssa

  Durresin Riviera sopii lomakohteena lapsille. Ranta on matala useimmissa paikoissa Durresin Rivieralla. Liikenne voi kuitenkin olla vilkasta suuremmilla kaduilla. Useimpien Querretin ja Golemin hotellien ulkopuolella kulkee rantakatu, joka sopii mukavasti kävelyihin. Suuremmissa ruokakaupoissa myydään vaippoja ja lastenruokia purkeissa.

  Huom!
  Alle 18-vuotiailla, jotka matkustavat ilman molempia vanhempiaan, tulee olla mukana erityistodistus. Lue lisää kohdasta Tärkeä tietää.

 • Ostokset

  Durres on Albanian toiseksi suurin kaupunki, jossa on paljon kauppoja, ostoskeskuksia ja ravintoloita. Mutta myös markkinoita, joilta voit ostaa lähituotettua ruokaa ja tuoreita hedelmiä.

  Golemin ja Querretin hotelleja ympäröivillä rantakaduilla on paljon pikkukauppoja, joissa myydään rantatarvikkeita, t-paitoja, uimapukuja, koruja ja matkamuistoja.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Ravintolatarjonta Durresin kaupungissa on runsas. Tarjolla on kaikkea kansainvälisistä pikaruokaketjuista perinteisiin balkanilaisiin ravintoloihin. Erityisesti Durresin Rivieran rantakadulla on runsaasti ravintoloita. Albanialaisessa keittiössä yhdistyvät Italian, Turkin ja Balkanin tyypilliset maut. Kala ja lähituotetut vihannekset ovat perusraaka-aineet, yhdessä maukkaiden lihatuotteiden kanssa.

  Durresin Rivieran iltaelämä on vilkkainta Durresin kaupungin keskustassa, mutta myös etelään johtavalla rantakaduilla.

 • Hintataso

  Kaupassa: 1 litran vesipullo n. 0,50 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,80 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 1 e, kevyt lounas n. 4–5 e, kevyt päivällinen n. 5–9 e, pizza n. 6 e.

 • Asukasluku

  Durresin kunnassa on asukkaita n. 250 000. Koko Albaniassa asukkaita on n. 2,9 miljoonaa.

 • Adapteri

  220 V. Adapteria ei tarvita.

 • Liikuntaesteiset

  Liikenne on vilkasta suuremmilla kaduilla ja joskus jalkakäytävät saattavat olla kapeita ja vaikeakulkuisia. Lähes kaikkialla rannikkoa myötäilee rantakatu.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Lek (ALL).
  Monissa kaupoissa ja ravintoloissa voi maksaa myös euroilla, joskaan kurssi ei välttämättä ole kovin edullinen. Kannattaakin vaihtaa jonkin verran valuuttaa jo ennen matkaa pikkuostoksia varten.

  Suuremmissa kaupoissa ja ravintoloissa voi maksaa luottokorteilla (MasterCard ja Visa), mutta pikkukaupoissa ja takseissa käytetään yleisesti käteistä.

  Durresin keskustassa on pankkeja ja pankkiautomaatteja. Kysy hotellin vastaanotosta lähimmän sijainti.

 • Ramadan

  Ramadanin aikaan, n. 23.4–23.5.2020 monet muslimit paastoavat auringonnoususta auringonlaskuun.
  Osa liikkeistä noudattaa tällöin poikkeuksellisia aukioloaikoja. Ramadan päättyy kolme päivää kestäviin juhliin.

 • Passi ja viisumi

  Albanian suurlähetystö Helsinki puh. (+358) 9-7741 733, (+358) 50-548 2854.

  Passin tulee olla voimassa vielä 3 kk Albaniaan saapumisen jälkeen.

  Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia alle 90 pv oleskeluun.

  Albanian viranomaiset edellyttävät, että kaikkien matkustajien tulee ilmoittaa passitiedot viimeistään 2 vrk ennen matkaa.

  Lisäksi alle 18-vuotiaista lapsista tulee täyttää erillinen lomake, mikäli lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmilla tai lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi tai lapsi matkustaa muiden kuin omien vanhempiensa kanssa.

  Lue lisää Albanian Hyvä tietää -osiosta
  Linkin passitietojen ilmoittamiseen löydät täältä.
  Ja mikäli tarvitset erityistodistuksen alaikäisen matkustamiseen, löydät tarvittavat lomakkeet täältä.