Hyvä tietää: Albania

 • Pääkaupunki

  Tirana
 • Valuutta

  Lek (ALL)
 • Kieli

  Albania
 • Väkiluku

  n. 2,9 milj.
 • Aikaero

  + 1 t.

Hyvä tietää

 • Matka lentokentältä

  Ennen 25.4.2019 tehdyt matkavaraukset:
  Kuljetukset (meno-paluu) lentokentän ja hotellin välillä sisältyvät matkan hintaan ja sisältävät bussikuljetuksen Korfun lentokentältä 1. yön hotelliin Korfulla (menomatka) ja sieltä edelleen satamaan, lauttamatkan Korfu–Saranda sekä kuljetuksen Sarandan satamasta edelleen hotellillesi.

  Huom! Koska kesän 2019 lomalentomme Helsingistä laskeutuu Korfulle myöhään illalla, jolloin viimeiset lautat Albanian puolelle ovat jo menneet, yövyt ensimmäisen yön Korfun puolella hotelli Silverbayssa (n. 6 km satamasta), josta jatkat aamulautalla Albaniaan. Noutoaika hotellilta ilmoitetaan saavuttaessa Korfulle. Korfulla yöpymisestä peritään paikallinen turistivero (1,50 e/yö/huone), joka tulee maksaa suoraan hotellille.

  25.4.2019 alkaen tehdyt matkavaraukset (1. vko Korfulla ja 2. vko Albaniassa):
  Lentokenttäkuljetus on varattavissa lisäpalveluna. Kun varaat lentokenttäkuljetuksen, sisältää se kaikki kuljetukset lentokentän, hotellien ja satamien välillä sekä lauttamatkan.

  Näin matkustat
  Satamasta matkustat lautalla (n. 40 min. tai 1,5 t lautasta riippuen, lue lisää alempaa) Sarandan satamaan. Satamassa odottaa bussi, joka vie sinut lyhyen matkan hotellillesi. Huomioi, että joskus Korfun satamassa lautat saattavat odottaa muilla lennoilla sapuvia.

  Kaksi erilaista lauttaa
  Lautta voi tarkoittaa joko nopeaa (matka n. 40 min.) kantosiipialusta tai hitaampaa (matka n. 1,5 t) lauttaa. Kummalla matkustat Albaniaan, riippuu lentosi saapumisajankohdasta ja matkustuskaudesta, etkä voi siis itse vaikuttaa asiaan.

 • Passi ja viisumi

  Albanian suurlähetystö Helsinki puh. (+358) 9-7741 733, (+358) 50-548 2854.

  Passin tulee olla voimassa vielä 3 kk Albaniaan saapumisen jälkeen.

  Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia alle 90 pv oleskeluun.

  Albanian viranomaiset edellyttävät, että kaikkien matkustajien tulee ilmoittaa passitiedot viimeistään 2 vrk ennen matkaa.

  Lisäksi alle 18-vuotiaista lapsista tulee täyttää erillinen lomake, mikäli lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmilla tai lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi tai lapsi matkustaa muiden kuin omien vanhempiensa kanssa.

  Lue lisää kohdasta Matkalla vaadittavat asiakirjat

 • Matkalla vaadittavat asiakirjat

  1. Passitiedot KAIKILTA matkustajilta
  Albanian viranomaiset edellyttävät, että kaikkien matkustajien tulee ilmoittaa passitiedot etukäteen, jotta rajatarkastus sujuisi joustavasti ja nopeasti. Tiedot täytetään Minun lomani -sivulla viimeistään 2 vrk ennen matkaa.

  2. Todistus koskien OSAA alaikäisistä matkustajista
  Alle 18-vuotiaat eivät tarvitse erityistodistusta, mikäli he matkustavat yhdessä molempien vanhempien kanssa ja kaikilla on sama sukunimi. Mikäli näin ei ole, tarvitset erityistodistuksen, jonka esität tarvittaessa rajatarkastuksessa. Tulosta ja täytä siis jokin seuraavista lomakkeista:

  Mikäli lapsi matkustaa muiden kuin omien vanhempiensa kanssa »

  Mikäli lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa »

  Mikäli lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmilla tai lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi »

  Huom! Jos vain toisella vanhemmalla on eri sukunimi kuin lapsella, tulee hänen täyttää lomake. Mikäli molemmilla vanhemmilla on eri sukunimi kuin lapsella, tulee molempien vanhempien täyttää oma lomake.