Hyvä tietää: Albania

 • Pääkaupunki

  Tirana
 • Valuutta

  Lek (ALL)
 • Kieli

  Albania
 • Väkiluku

  n. 2,9 milj.
 • Aikaero

  + 1 t.

Hyvä tietää

 • Matka lentokentältä

  Kuljetukset lentokentän ja hotellin välillä sisältyvät matkan hintaan ja sisältävät (meno-paluu) bussikuljetuksen Korfun lentokentältä satamaan, lauttamatkan Korfu–Saranda sekä kuljetuksen Sarandan satamasta edelleen hotellillesi.

  Näin matkustat
  Korfun lentokentältä on bussikuljetus (n. 10 min.) Korfun kaupungissa sijaitsevaan satamaan. Satamasta jatkat lautalla (n. 40 min. tai 1,5 t lautasta riippuen, lue lisää alempaa) Sarandan satamaan. Satamassa odottaa bussi, joka vie sinut lyhyen matkan hotellillesi. Huomioi, että joskus Korfun satamassa lautat odottavat muilla lennoilla sapuvia.

  Kaksi erilaista lauttaa
  Lautta voi tarkoittaa joko nopeaa (matka n. 40 min.) kantosiipialusta tai hitaampaa (matka n. 1,5 t) lauttaa. Kummalla matkustat Albaniaan, riippuu lentosi saapumisajankohdasta ja matkustuskaudesta, etkä voi siis itse vaikuttaa asiaan.

  Passintarkastus
  Passintarkastus tapahtuu maasta toiseen siirryttäessä sekä Kreikan Korfulla että Albanian Sarandassa, sekä meno- että paluumatkalla. Mikäli alle 18-vuotias lapsi matkustaa yhdessä molempien vanhempiensa kanssa, joilla on sama sukunimi kuin lapsella, ei erityislomakkeita Albaniaan matkustettaessa tarvita. Erityislomake tulee täyttää kotona ja ottaa matkalle mukaan, mikäli 1) lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, 2) lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmilla tai lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi tai 3) lapsi matkustaa muiden kuin omien vanhempiensa kanssa.