/Bulgaria

Knoppitietoa Bulgariasta

TUI, Suomi

Bulgaria perustettin jo vuonna 681, jolloin kaani Asparuh yhdisti seudun monet kaupungit yhdeksi valtioksi. Bulgaria kuuluukin Euroopan vanhimpiin valtioihin.

Maassa on yli 6 000 luolaa, joista osassa on kalliomaalauksia yli 5 000 vuoden takaa.

Täällä on myös toiseksi eniten mineraalilähteitä maailmassa – tähän mennessä niitä on löydetty jopa 600. Rooman hallitsijoista Trajanus, Septimus Severus ja Justinius rakensivat aikanaan seudulle omat kylpylänsä.

Bulgarialaiseen ruokavalioon kuuluvat leipä, hunaja ja maitotuotteet, etenkin jugurtti ja tuorejuusto. Kotiruokana tarjotaan keittoja, salaatteja ja pataruokia tai grillattua lihaa ja täytettyjä kasviksia.

Paikallinen herkku, mekitsas-annos sisältää friteerattuja pannukakkuja, jotka tarjotaan juuston, hunajan ja pähkinöiden kera. Toinen suosittu ruoka on lehtevä piirakka, banitsa, jota nautitaan esimerkiksi välipalana. Suolaiseen versioon lisätään juustoa, makeaan kurpitsaa.

Alkoholittomia juomia ovat viljapohjainen gaza ja jugurtista sekä vedestä tehty ayran.

Alkoholijuomista suositaan hedelmistä tislattua rakijaa ja viinejä, jotka ovat maailmankuuluja. Parhaat viinit valmistetaan Merlot- ja Cabernet Sauvignon -rypäleistä, ja monet kehuvat niitä parhaiden ranskalaisviinien veroisiksi.

Bulgariassa asukkaita on noin 7 miljoonaa. Maa kuuluu Euroopan unioniin, ja sen naapurimaita ovat Kreikka, Turkki, Serbia, Makedonia ja Romania. Pääkaupunki on Sofia.

Bulgaria on monipuolinen lomakohde, jolla on värikäs historia ja maukas ruokakulttuuri. Bulgarian tunnettuja rantalomakohteita ovat muun muassa Sunny Beach, Nessebar ja Obzor.  Bulgaria on monipuolinen lomakohde, jolla on värikäs historia ja maukas ruokakulttuuri. Bulgarian tunnettuja rantalomakohteita ovat muun muassa Sunny Beach, Nessebar ja Obzor.