Hyvä tietää: Curacao

 • Pääkaupunki

  Willemstad
 • Valuutta

  Alankomaiden Antillien guldeni (ANG)
 • Kieli

  Hollanti, englanti ja papiamento
 • Väkiluku

  161 000
 • Aikaero

  –6 tuntia (talvikaudella)

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Lentoaika Helsingistä Curaçaolle n. 14 t 30 min.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Lentokenttäkuljetusta ei ole saatavilla kauttamme.

  Matka lentokentältä kestää taksilla noin 15–30 min., hotellista riippuen.

 • Rannat

  Curaçao sijaitsee eteläisellä Karibialla, mikä tekee rantaelämästä nauttimisen mahdolliseksi vuoden ympäri. Rantoja on sekä eteläisissä osissa että pääkaupunki Willemstadin ympärillä, jossa lähin on Blue Bay. Myös luoteisosassa, esimerkiksi Kleine Klipin lähellä, on useita rantoja.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Curaçaossa on bussiverkosto, joskin aika rajoitettu. Bussiyhtiö on nimeltään Autobus Bedrijf Curaçao. Kaksi suurinta bussiasemaa ovat Otrobanda ja Punda, jotka molemmat sijaitsevat Willemstadissa. Useimmat bussit kulkevat kerran tunnissa tai joka toinen tunti.

  Taksia suositellaan julkisen bussiliikenteen sijaan, jos haluat säästää aikaa ja liikkua saarella joustavammin. Taksit on helppo tunnistaa, TX-merkeistä. Sekä kiinteitä hintoja että taksamittareita käytetään ajoissa. Hintoihin lisätään maksu, mikäli kyydissä on enemmän kuin 4 henkilöä: 5 henkilöä 25%, 6 henkilöä 50 %, 7 henkilöä 75 %, 8 henkilöä 100 %. Tai 25 %, mikäli ajo tapahtuu ennen klo 06 aamulla tai klo 23 jälkeen illalla.

  Arvioituja taksi-hintoja per taksi/seurue:
  Lentokentältä Jan Thiel -alueelle, zone 3: n. 60 e
  Lentokentältä Piscadera-alueelle, zone 8: n. 30 e
  Lentokentältä Otrobanda-alueelle, zone 5: n. 45 e
  Lentokentältä Mambo Beachin -alueelle (LionsDive, Kontiki, Dolphin Suites) zone 4: n. 50 e

 • Autonvuokraus

  Vuokraa auto Curaçaon lomallesi kätevästi kauttamme.

  Curaçaolla liikut paikasta toiseen helpoiten kävellen, autolla, taksilla tai paikallisbussilla. Auton vuokraamista suositellaan niille päiville, kun haluat tutustua rantoihin ja nähtävyyksiin Curaçaon saaren muissa osissa.

  Lue lisää autonvuokrauksesta Curaçaolla »

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Pitkän ranta- tai allaspäivän jälkeen maistuu varmasti ruoka ja juoma. Ja ehkä haluat jatkaa lempeää, trooppista iltaa vielä yökerhon puolella. Ravintoloissa ja iltahuveissa löytyy vaihtoehtoja jokaiselle. Ehkä livemusiikkia ravintoloissa, terasseilla tai rannalla? Tai heittäydy mukaan paikallisen baarin salsatunnelmaan. Voit myös kokeilla onneasi jossain saaren kasinoista.

 • Ostokset

  Parhaat ostosmahdollisuudet ovat Pundan alueella Willemstadissa. Tarjolla on paljon vaateliikkeitä monipuolisin valikoimin, koruliikkeitä ja nahkakäsitöitä.

  Myös ruokakauppoja on paljon. Myynnissä on kaikkea maukkaista juustoista ja herkuista perinteisiin, paikallisiin juomiin. Tietysti myös tyypistä Blue Curaçao -likööriä, joka on tunnettu ympäri maailman.

  Alueella myydään myös perinteisiä puukenkiä (ei ehkä suosikkisi, jos jaloissasi on jo entuudestaan hiertymiä) sekä aitoja kuubalaisia sikareja tunnetussa tupakkakaupassa.

 • Muista tämä

  Willemstadin kelluvat markkinat ovat yksi ostoselämyksistä, joita ei kannata jättää väliin. Pienet veneet ovat vieri vieressä – täynnä tuoreita hedelmiä ja vihanneksia.

  Blue Bay, saaren suurin ranta auringon ja rannan ystäville. Kristallinkirkas vesi tekee paikasta ihanteellisen myös sukeltamiseen ja snorklaamiseen.

  Taksilla tai autolla voit tehdä retken saaren pohjoisosaan. Pohjoisessa on mm. Kleine Kip -ranta, joka sopii niin rantaelämän viettoon kuin snorklaamiseen ja sukeltamiseen.

 • Adapteri

  127/220 V. Adapteria tarvitaan. Jännitteenmuunnin saattaa olla myös tarpeen.

 • Asukasluku

  Curaçao on suurin ABC-saarten saarista (Aruba, Bonaire ja Curaçao).

  Curaçaolla on asukkaita n. 161 000 ja saaren pinta-ala on noin puolet Madeiran pinta-alasta. Asukkaista noin 140 000 asuu pääkaupunki Willemstadissa.

 • Valuutta ja luottokortit

  Alankomaiden Antillien guldeni (ANG tai joskus myös NAf). Hollanniksi valuutta on guldeni, mutta paikallisessa papiamenton kielessä sanotaan tavallisesti floriini.

  Useimmat hotellit, tavaratalot ja ravintolat hyväksyvät luottokortit maksuvälineenä. Pienemmissä kaupoissa maksetaan usein käteisellä. Pidä mukana käteistä myös juomarahoja ja pieniä välipaloja varten.

  Willemstadissa ja muissa vilkkaimmissa paikoissa on pankkiautomaatteja (ATM).

 • Liikuntaesteiset

  Curaçaon maasto sekä katujen ja jalkakäytävien taso vaihtelee. Jalkakäytävien reunat voivat siis täällä olla joko matalia tai korkeita. Monet rannat ja nähtävyydet eivät sovi liikuntaesteisille.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Aikaero

  Suomen aika –7 tuntia.

  Maanumero +599.