Hyvä tietää: Dominikaaninen tasavalta

 • Pääkaupunki

  Santo Domingo
 • Valuutta

  Dominikaanisen tasavallan peso (DOP)
 • Kieli

  Espanja
 • Väkiluku

  10 650 000
 • Aikaero

  -5 tuntia

Hyvä tietää

 • Tiesitkö, että...

  Hispaniolan saari, joka nykyisin on jaettu Haitiksi ja Dominikaaniseksi tasavallaksi, oli ensimmäinen eurooppalaisten löytämä paikka Amerikassa. Kristoffer Kolumbus löysi saaren vuonna 1492 etsiessään läntistä reittiä Intiaan. Kolumbuksen poika Diego nimitettiin yhdyskunnan ensimmäiseksi espanjalaiseksi kuvernööriksi.

  Criolloksi kutsutaan dominikaanista keittiötä, joka on saanut vaikutteita niin Karibiasta, Espanjasta kuin Afrikasta. Pääraaka-aineina ovat riisi ja pavut, lisukkeina useimmiten trooppiset hedelmät, kookos ja vihreä ruokabanaani.

  Meripihkarannikon eli maan pohjoisrannikon, sanotaan olevan yksi maailman parhaista meripihkan (espanjaksi ámbar) löytöpaikoista. Meripihkakoruja valmistetaan ennen kaikkea Puerto Platassa.

  Dominikaanisen tasavallan virallinen kieli on espanja. Englannilla pärjää myös hyvin, yleisesti kuultu kieli on myös ranskaa ja espanjaa yhdistävä sekoitus.

 • Lisää matkakohteesta

  Dominikaanisen tasavallan ilmasto on kosteaa, muista huolehtia tuuletuksesta ja käyttää ilmastointia.

 • Passi ja viisumi

  Dominikaanisessa tasavallassa ei ole erityisiä passin voimassaoloa koskevia määräyksiä, riittää että passi on voimassa matkan ajan. Suosittelemme kuitenkin, että kaikilla kaukomatkoilla passi on voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaiset maksavat viisumin korvaavan ”turistikortin” (10 USD) lentokentällä maahan saapuessaan.

  USA
  Koska lennot Dominikaaniseen tasavaltaan kulkevat USA:n ilmatilan kautta, USA:n viranomaiset edellyttävät lentoyhtiöltä tiettyjen ns. Secure flight -tietojen keräämistä ja ilmoittamista matkustajista ennen lennon lähtöä Helsingistä.
  Lue lisää Secure Flight -käytännöstä »

  Huomioithan, että jos lennolla on välilasku tai koneenvaihto USA:ssa, tai jos vietät osan lomastasi USA:ssa, täytyy sinulla olla ESTA-matkustuslupa. Lisätietoja ESTA-hakemuksesta »

  Kanada
  Huomioithan, että jos lennolla on välilasku tai koneenvaihto Kanadassa, tai jos vietät osan lomastasi Kanadassa, täytyy sinulla olla ETA-matkustuslupa. Lisätietoja ETA-hakemuksesta »