Hyvä tietää: Downtown Dubai

 • Pääkaupunki

  Abu Dhabi
 • Valuutta

  Dirham (AED)
 • Kieli

  Arabia
 • Väkiluku

  n. 2,1 milj. (Dubai)
 • Aikaero

  +2 tuntia
 • Matka lentokentältä

  n. 20–60 min.

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Dubaihin n. 6 t 35 min. Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Matka lentokentältä lähimmälle hotellille kestää noin 20–60 minuuttia.

  Varaa bussikuljetus tai yksityinen kuljetus lisäpalveluna. Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.

  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Ilmainen sisäänpääsy Dubai Open Beachille, jossa hiekkaranta, suihkuja ja wc:t, n. 5 km Dubaista. Al Mamzar Beach Parkissa, Dubain ja Sharjahin välillä, on laguuneja, uima-altaita ja rantapalvelu, sisäänpääsy n. 2,50 e (aikuinen) tai n. 1 e (lapsi). Keskiviikkoisin vain perheille.

  Monet hotellit järjestävät bussikuljetuksia omille rantaosuuksilleen.

 • Koe enemmän

  Downtown Dubain lähellä on monia hyviä golfkenttiä. Lue lisää Dubai Golf.

  Rantahotelleissa on mahdollisuus vesiurheilla. Monilla hotelleilla on tenniskenttä. Vuokra-autolla voit ajaa itärannikolle, jossa näet sekä vuoristoalueen että voit uida Intian valtameressä. Mall of the Emiratesissa on oikea laskettelumäki.
  Dubai Ice Rinkillä, joka sijaitsee Dubai Mallissa, voit puolestaan luistella. Hinta n. 12 e/2 t.

  Dubai Shopping Festivalin aikaan (tammi–helmikuussa) on runsaasti alennusmyyntejä, konsertteja, näyttelyitä, ilotulituksia ym.

  Wild Wadi Water Park -puisto Jumeirah Beachillä.

  Madinat Jumeirah Soukissa lähellä Wild Wadia on ravintoloita vanhoissa kortteleissa.

  Iltaristeily, jonka aikana tarjoillaan päivällinen.

  Dubai Museum Heritage Villagessa.

  Hevoskilpailut.

  Aquarium ja Discovery Center Dubai Mallissa.

  Dubai Fountains vesishow Dubai Mallissa päivittäin, aina puolen tunnin välein klo 19–23 välillä.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet
  Downtown Dubaista lentokentille (Dubai International Airport, DXB) n. 15 km ja (Dubai World Central – Al Maktoum International Airport DWC) sekä Jebel Aliin n. 60 km, Sharjahiin n. 12 km, Ras al Khaimahiin n. 70 km, Khorfakkaniin n. 145 km, ja Fujairahiin n. 160 km.

  Liikenneyhteydet
  Dubain sisällä on helppo matkustaa joko taksilla tai metrolla.

  Kaikissa taksiautoissa on taksamittari. Lähtömaksu on n. 1,40 e, minimihinta matkalle on n. 3,50 e. Emiraatista toiseen matkustamisesta peritään n. 5 e lisämaksu.

  Metrolippuja on myynnissä metroasemilla ja yhdensuuntainen lippu maksaa n. 1–1,80 e. Metro kulkee aikaisesta aamusta n. klo 23 asti lauantaisin-torstaisin. Perjantaisin metro kulkee n. klo 13 alkaen. Silver-kortti maksaa n. 5 e ja siihen voi ladata lisää matkoja, ostettaessa ladattuna n. 3 e.
  Abu Dhabiin pääsee Emirates Express -bussilla, yhdensuuntaisen lipun hinta on tällöin n. 5 e.

 • Lasten kanssa

  Dubai sopii lomakohteena hyvin lapsiperheille. Kansainvälisissä tavarataloissa on lähes kaikkea lapsiperheiden tarpeisiin, ja monessa ostoskeskuksessa on leikkipaikka. Runsaasti supermarketteja, jotka myyvät vaippoja ja vauvanruokia.

  Wild Wadi Water Park -vesipuisto sopii hieman vanhemmille lapsille (sisäänpääsymaksu n. 50 e).

  Zabeel Park sijaitsee Dubain keskustassa ja Al Jazeera Tivoli Sharjahissa, n. 2 km:n päässä hotelleilta. Wildlife Center -eläintarha sijaitsee n. 35 km päässä Sharjahista itään.

  Aquaventure-vesipuisto Atlantis-hotellin yhteydessä Palm Jumeirahissa, sisäänpääsy n. 54 e aikuisilta ja n. 48 e lapsilta.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Laaja valikoima erilaisia ravintoloita pikaruokapaikoista gourmetravintoloihin. Ruoka-aterioiden hinnat vaihtelevat 6–48 e välillä. Hyviä lounaspaikkoja ovat mm. Al Dawaar hotellissa Hyatt Regency, Boardwalk Restaurant Dubai Creek Golf Coursella, The Irish Village Garden pub sekä Century Village, jolla on 9 ravintolaa sekä buffet Meridien Village -hotellissa.

  Tiistaisin monissa baareissa on "ladies night", jolloin naisille tarjotaan maksuttomia / edullisempia juomia. Suosituin disko löytyy hotelli Crown Plazasta. Vatsatanssia pääsee katsomaan Dubai Marine -hotellissa ja Atlantis Hotellissa.

  Useimmissa suurissa ostoskeskuksissa on elokuvateattereita, joissa elokuvat esitetään alkuperäiskielellä. "Time Out", josta saat ajankohtaisia vinkkejä tapahtumista, ilmestyy torstaisin.

 • Hintataso

  Kaupassa: 1 l vesipullo n. 0,35 e , virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,40 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 8,5 e, kevyt lounas n. 11 e, päivällinen n. 16 e.

 • Asukasluku

  Väkiluku Dubaissa n. 2,1 miljoonaa.

 • Adapteri

  220 V, adapteri tarvitaan.

 • Turistivero

  Turistivero n. 10–20 AED/makuuhuone/yö maksetaan suoraan hotellille.
  Alle 21-vuotiaat voivat majoittua hotelliin vain aikuisten seurassa.

 • Ramadan

  Ramadanin aikaan, n. 23.4.–23.5.2020 monet muslimit paastoavat auringonnoususta auringonlaskuun.
  Osa liikkeistä noudattaa tällöin poikkeuksellisia aukioloaikoja. Ramadan päättyy kolme päivää kestäviin juhliin.

 • Liikuntaesteiset

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Seurueessa vähintään yhden matkustajan tulee olla täyttänyt 21 vuotta kirjautuakseen hotelliin. Sääntö koskee kaikkia Arabiemiraattien hotelleja.

  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Dirhami (AED).

  Suurin osa luottokorteista käy maksuvälineenä (Diners harvemmin). Pienemmät liikkeet veloittavat 3 % lisämaksun luottokortilla maksettaessa. Pankkiautomaatteja on. Myös rahanvaihtopisteissä voi nostaa rahaa kortilla.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

  Huomioitavaa
  Vain hotellien omissa ravintoloissa ja baareissa tarjoillaan alkoholia.

  Verottomia tavaroita voi ostaa lentokentältä sekä saavuttaessa että lähdettäessä. Maahan saa vapaasti tuoda 4 litraa alkoholia (henkilöä kohden).
  Arabiemiraattien liitto noudattaa hyvin tiukkaa lääkeaineiden maahantuontia koskevaa säännöstöä. Matkalle mukaan otettavien tavallisten reseptilääkkeiden reseptistä on oltava mukana englanninkielinen käännös. Mukana tuotavien narkoottisten ja muiden vahvojen lääkkeiden (virallista listaa lääkkeistä ei ole saatavilla) osalta on pyydettävä lupa lääkkeen maahantuonnille etukäteen maan terveysministeriöltä, yhteystiedot: faksi: +971-2-631 3742, sähköposti: drugcl.csc@moh.gov.ae. Lisätietoja puh. +971-2-633 8566. Katso myös Suomen ulkoministeriön ohjeet »