Hyvä tietää: Dubai/Arabiemiraatit

 • Pääkaupunki

  Abu Dhabi
 • Valuutta

  Dirham (AED)
 • Kieli

  Arabia
 • Väkiluku

  9 270 000
 • Aikaero

  +2 tuntia

Hyvä tietää

 • Tiesitkö, että...

  Arabiemiraattien liitto käsittää seitsemän emiraattia (Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al Khaimah, Sharjah ja Umm al Qaiwain).

  Ramadanin paastokuukauden aikana oikeauskoinen muslimi ei saa syödä, juoda, polttaa tai harrastaa sukupuolista kanssakäymistä auringonnousun ja auringonlaskun välisenä aikana. Paastokuukausi päättyy suureen, kolmipäiväiseen juhlaan.

  Dubain ostosfestivaalit järjestetään aina vuoden alussa. Ilotulitukset, eri tapahtumat ja todella houkuttelevat hinnat ovat olennainen osa festivaaleja.

  Virallinen kieli on arabia; englantia käytetään usein kaupankäynnissä.

 • Passi ja viisumi

  Arabiemiraateissa kuten Dubaissa passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisestä. Lain mukaan passissa ei saa olla Israelin leimaa. Huomaa, että Arabiemiraatit ei hyväksy väliaikaista passia matkustusasiakirjaksi. Väliaikainen passi kelpaa ainoastaan maasta poislähtöön tai transitiin vaihdettaessa Arabiemiraateissa lentokonetta matkalla kohti kotimaata.

  Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia alle 30 päivän oleskeluun. Maahan saavuttaessa myönnetään maksuton Entry Visit Visa.

  Muiden maiden kansalaisten on tarkistettava viisumintarve itse.

  Lähin viisumiasioita hoitava Arabiemiraattien edustusto on Suomessa, puh. +358 9 251 663 61.

 • Tärkeä tietää

  Tuontimääräykset
  Matkustajan vastuulla on selvittää kohdemaan tuontimääräykset.

  Arabiemiraatteihin on kiellettyä tuoda mm. seuraavia tuotteita:
  1) Sähkötupakka
  2) Pornografista materiaalia sisältävät elokuvat ja painotuotteet
  3) Sianlihaa sisältävät tuotteet

  Lääkkeet
  Arabiemiraattien liitto noudattaa hyvin tiukkaa lääkeaineiden maahantuontia koskevaa säännöstöä. Matkalle mukaan otettavien tavallisten reseptilääkkeiden reseptistä on oltava mukana englanninkielinen käännös. Mukana tuotavien narkoottisten ja muiden vahvojen lääkkeiden (virallista listaa lääkkeistä ei ole saatavilla) osalta on pyydettävä lupa lääkkeen maahantuonnille etukäteen maan terveysministeriöltä, yhteystiedot: faksi: +971-2-631 3742, sähköposti: drugcl.csc@moh.gov.ae. Lisätietoja puh. +971-2-633 8566.
  Katso myös Suomen ulkoministeriön ohjeet »

  Alkoholi
  Alkoholia ei myydä kaupoissa tai ravintoloissa kaupungilla. Sen sijaan alkoholia tarjoillaan monissa suuremmissa kansainvälisissä hotelleissa. Ikäraja on 21, todistettava tarvittaessa henkilötodistuksella. Poikkeuksena Sharjahin emiraatti, jossa alkoholipitoiset juomat ovat kokonaan kielletty.