Hyvä tietää: El Gouna

 • Pääkaupunki

  Kairo
 • Valuutta

  Egyptin punta (LE)
 • Kieli

  Arabia
 • Väkiluku

  95 690 000
 • Aikaero

  0 tuntia

Hyvä tietää

 • Lomaharrastuksia

  Yhteistyössä pohjoismaisen Colona Dive Center -sukelluskoulun kanssa El Gounassa järjestämme etukäteen varattavia PADI-sukelluskursseja ja sukelluspaketteja. Lue lisää Retket-välilehdeltä.

  Sukelluksesta maksetaan lisäksi erityinen vero, n. 2,50 e/hlö/pv, joka maksetaan paikan päällä. Sukellusvarusteiden vuokra, n. 28 e/pv, snorklausvarusteiden vuokra n. 6 e/pv.

  Sukelluksen ja snorklauksen lisäksi lomakohteessa on tennistä, kuntosaleja, biljardia, gocartia, golfia, hevos- ja kameliratsastusta, paintballia, minigolfia sekä leijasurffausta.

 • Etäisyydet

  El Gouna–Hurghada 25 km, Kairo n. 505 km, Luxor n. 310 km.

 • Rannat

  Karkeahiekkainen ranta koko Hurghadan lahdella ja El Gounan laguuneissa. Suurin osa rannoista kuuluu hotelleille, yleisiä rantoja on vain vähän. Suurin osa rannoista on matalapohjaisia.

  Uimatossujen käyttöä suositellaan kuolleiden korallien jäännösten vuoksi.

 • Lasten kanssa

  El Gouna sopii lapsiperheille. Kohteessa on vähän liikennettä, matalia rantoja sekä useimmissa hotelleissa aktiviteetteja ja kansainvälisiä lastenkerhoja.

 • Adapteri

  230 V

 • Liikkuminen lomakohteessa

  El Gounassa on useita internetkahviloita, mm. Tamr Henna Squaren kulmassa sekä Abu Tig Marinassa.

  Joissakin hotelleissa on langaton internetyhteys.

  Internetyhteys vaihtelee usein voimakkuudeltaan ja nopeudeltaan. Ajoittain yhteyden saaminen voi olla vaikeaa.

  Paikalliset bussi- ja venelinjat liikennöivät El Gounassa useita kertoja tunnissa, kiinteä hinta, n. 0,80 e/pv tai n. 3,50 e/vk. Myös takseja, kiinteä hinta n. 3 e/suunta. Hurghadaan kulkee bussi 3 krt/t aamusta iltaan, n. 0,80 e/matka. Lisäksi voi tilata El Gounassa kulkevan edullisen "tuk tuk -auton".

 • Autonvuokraus

  Helpossa paikassa, leveät tiet ja tasainen maasto.

 • Lisätietoja

  Kaupassa: 1 l vesipullo n. 0,80 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,80 e, patonki n. 1,70 e, rantasandaalit n. 5 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 3,50 e, kevyt lounas n. 5,50 e, päivällinen n. 5–14 e, pizza n. 3,50 e.

  Ulkomainen olut, viini ja väkevät alkoholijuomat ovat kalliita Egyptissä. Paikalliset viinit maksavat n. 12–14 e/pll ravintolassa ja n. 6 e verovapaassa myymälässä. Alkoholia myydään myös elintarvikekaupoissa, viinipullon hinta n. 9 e.

 • Ostokset

  El Gounassa on kaksi keskustaa, Down Town ja Abu Tig Marina. Down Town sijaitsee keinotekoisella saarella, ja täällä on mm. pienehkö basaarialue, ravintoloita ja pubeja. Abu Tig Marinassa on ylellisiä veneitä ja kaunis rantakatu, jota ympäröivät ylelliset liikkeet, ravintolat ja kahvilat.

  Down Townin lähellä sijaitsee Tamr Henna -tori, jossa on useita ruokakauppoja, posti, neuvontakeskus, apteekki, pankki jne.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  El Gounan viihde-elämä on suhteellisen rajoittunutta. Abu Tig Marinassa ja Down Townissa on jonkin verran kahviloita ja baareja. Lisäksi muutamia yökerhoja. Marinassa sijaitsee Papas Island ja C-Bar. Baareissa on mahdollisuus joka viikko kuulla DJ:n soittamaa tai elävää musiikkia. Kesällä järjestetään useita katufestivaaleja ja -esityksiä sekä Abu Tig Marinassa että Down Townissa.

 • Muista tämä

  Käy vierailemassa beduiinien luona aavikkosafarilla ja koe Punaisenmeren upea vedenalainen elämä. Lähde maailmanluokan metropoliin Kairoon ja näe pyramidit sekä Egyptiläinen museo. Tai vieraile Luxorissa, yhdessä maailman suurimmista ulkoilmamuseoista!

 • Aikaero

  Talvella sama aika kuin Suomessa.
  Kesällä Suomen aika -1 t.

 • Koe enemmän

  Vakituisia asukkaita n. 1 000, matkailukaudella n. 9 000.

 • Valuutta ja luottokortit

  Egyptin punta (LE). Suurissa ravintoloissa ja hotelleissa voi maksaa luottokortilla (pääasiassa VISA ja Mastercard). Paikkakunnalla on useita pankkeja, joiden yhteydessä on automaatti ja jotka vaihtavat rahaa. El Gounassa ei voi maksaa matkasekeillä.

  Matkakassaksi suositellaan euroja. Hotellialueen ulkopuolella suositellaan Egyptin puntia. Egyptin lain mukaan hotellilaskut maksetaan euroissa tai luottokortilla.

  Kaikissa hotelleissamme voi maksaa koko oleskelun laskut vastaanotossa pois lähtiessään. Kaikissa El Gounan hotelleissamme on pankkiautomaatti (paitsi Ocean View -hotellissa, pankki ja pankkiautomaatti löytyy Marinasta, n. 5 minuutin kävelymatkan päästä.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

 • Tärkeä tietää

  Egyptissä on erityiset määräykset tullivapaille tuotteille. Tullivapaita tuotteita voi hankkia 48 tunnin sisällä maahan saapumisesta. Sen jälkeen tämä on kiellettyä. Tuotteita myydään erityisissä verovapaissa liikkeissä ja kaikki ostetut tuotteet merkitään passiin. Lähin taxfree-myymälä on Abu Tig marinassa.

  Egyptin bakteerikanta poikkeaa siitä, mihin me olemme tottuneet. Sen vuoksi ohimenevät vatsavaivat ovat tavallisia. Vatsasairauksien riskiä voi itse vähentää pesemällä kädet ennen ruokailua sekä välttämällä hanavettä.
  Rahat ovat myös erittäin todennäköinen tartuntojen lähde. Pese aina kädet sen jälkeen, kun olet käsitellyt rahoja. Turistialueiden ulkopuolella kannattaa olla varovainen myös kuorittujen hedelmien, kylmien kastikkeiden, kermaleivonnaisten ja jäätelön kanssa. Kohteessa saattaa olla hyttysiä, hyttysvoiteita on saatavissa apteekeissa. Lentoliikenne saattaa ajoittain häiritä.

  Marraskuun ja maaliskuun välillä saattaa olla kylmä öisin. Myös tuulet saattavat olla viileitä. Tänä aikana matkustettaessa kannattaa mukaan ottaa lämpimiä vaatteita.

  Hotelleissa ei voi maksaa Egyptin punnilla. Eli jos esim. varaat retkiä ja maksat ne hotellille, varaa mukaan US dollareita tai euroja, tai käytä luottokorttia.

 • Ramadan

  Ramadanin aikaan, n. 15/5–14/6 2018 monet muslimit paastoavat auringonnoususta auringonlaskuun. Osa liikkeistä noudattaa tällöin poikkeuksellisia aukioloaikoja.

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Hurghadaan meno n. 5 t 10 min. ja paluu n. paluu n. 5 t 20 min. Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja.

 • Matka lentokentältä

  Matka Hurghadan lentokentältä El Gounaan kestää n. 40 min. Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot. Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »