Hyvä tietää: El Gouna

 • Pääkaupunki

  Kairo
 • Valuutta

  Egyptin punta (EGP)
 • Kieli

  Arabian kieli
 • Väkiluku

  n. 1 000
 • Aikaero

  0 tuntia
 • Matka lentokentältä

  n. 40 min.

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Hurghadaan n. 5 t.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Matka lentokentältä lähimmälle hotellille kestää noin 40 min.

  Varaa bussikuljetus tai yksityinen kuljetus lisäpalveluna.
  Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.

  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Karkeahiekkainen ranta koko Hurghadan lahdella ja El Gounan laguuneissa. Suurin osa rannoista kuuluu hotelleille, yleisiä rantoja on vain vähän. Suurin osa rannoista on matalapohjaisia.

  Uimatossujen käyttöä suositellaan korallien jäännösten vuoksi.

 • Koe enemmän

  Yhteistyössä pohjoismaisen Colona Dive Center -sukelluskoulun kanssa El Gounassa järjestämme etukäteen varattavia PADI-sukelluskursseja ja sukelluspaketteja.

  Sukelluksesta maksetaan lisäksi erityinen vero, n. 2,50 e/hlö/pv, joka maksetaan paikan päällä. Sukellusvarusteiden vuokra, n. 25 e/pv, snorklausvarusteiden vuokra n. 6 e/pv.

  Sukelluksen ja snorklauksen lisäksi lomakohteessa on tennistä, kuntosaleja, biljardia, gocartia, golfia, hevos- ja kameliratsastusta, paintballia, minigolfia sekä leijasurffausta.

  Käy vierailemassa beduiinien luona aavikkosafarilla ja koe Punaisenmeren upea vedenalainen elämä. Lähde maailmanluokan metropoliin Kairoon ja näe pyramidit sekä Egyptiläinen museo. Tai vieraile Luxorissa, yhdessä maailman suurimmista ulkoilmamuseoista!

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet
  El Gouna–Hurghada 25 km, Kairo n. 505 km, Luxor n. 310 km.

  Liikenneyhteydet
  Paikalliset bussi- ja venelinjat liikennöivät El Gounassa useita kertoja tunnissa, kiinteä hinta, n. 0,80 e/pv tai n. 3,50 e/vk. Myös takseja, kiinteä hinta n. 3 e/suunta. Hurghadaan kulkee bussi 3 krt/t aamusta iltaan, n. 0,80 e/matka. Lisäksi voi tilata El Gounassa kulkevan edullisen "tuk tuk -auton".

 • Lasten kanssa

  El Gouna sopii lapsiperheille. Kohteessa on vähän liikennettä, matalia rantoja sekä useimmissa hotelleissa aktiviteetteja ja kansainvälisiä lastenkerhoja.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  El Gounan viihde-elämä on suhteellisen rajoittunutta. Abu Tig Marinassa ja Down Townissa on jonkin verran kahviloita ja baareja. Lisäksi muutamia yökerhoja. Marinassa sijaitsee Papas Island ja C-Bar. Baareissa on mahdollisuus joka viikko kuulla DJ:n soittamaa tai livemusiikkia. Kesällä järjestetään useita katufestivaaleja ja -esityksiä sekä Abu Tig Marinassa että Down Townissa.

 • Ostokset

  El Gounassa on kaksi keskustaa, Down Town ja Abu Tig Marina. Down Town sijaitsee keinotekoisella saarella, ja täällä on mm. pienehkö basaarialue, ravintoloita ja pubeja. Abu Tig Marinassa on ylellisiä veneitä ja kaunis rantakatu, jota ympäröivät ylelliset liikkeet, ravintolat ja kahvilat.

  Down Townin lähellä sijaitsee Tamr Henna -tori, jossa on useita ruokakauppoja, posti, neuvontakeskus, apteekki, pankki jne.

 • Adapteri

  220 V. Adapteria ei tarvita.

 • Hintataso

  Kaupassa: 1 l vesipullo n. 0,80 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,80 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 3,50 e, kevyt lounas n. 5,50 e, päivällinen n. 5–14 e, pizza n. 3,50 e.

  Ulkomainen olut, viini ja väkevät alkoholijuomat ovat kalliita Egyptissä. Paikalliset viinit maksavat n. 12–14 e/pll ravintolassa ja n. 6 e verovapaassa myymälässä. Alkoholia myydään myös elintarvikekaupoissa, viinipullon hinta n. 9 e.

  Egyptissä on erityiset määräykset tullivapaille tuotteille. Tullivapaita tuotteita voi hankkia 48 tunnin sisällä maahan saapumisesta. Sen jälkeen tämä on kiellettyä. Tuotteita myydään erityisissä verovapaissa liikkeissä ja kaikki ostetut tuotteet merkitään passiin. Lähin taxfree-myymälä on Abu Tig Marinassa.

  Perjantaisin, muslimien pyhäpäivinä, liikkeet ovat kiinni aamupäivällä ja aukeavat jälleen illalla

 • Liikuntaesteiset

  El Gouna on suljettu hotellikylä, ns. "gated community”. Liikkuminen on helppoa ja korkeueroja ei juurikaan ole.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Asukasluku

  El Gounassa on vakituisia asukkaita n. 1 000, matkailukaudella n. 9 000.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Egyptin punta (EGP).
  Suuremmissa ravintoloissa ja hotelleissa voi maksaa luottokortilla (pääasiassa VISA ja Mastercard). Kylässä on useita pankkeja, joiden yhteydessä on automaatti ja jotka vaihtavat rahaa. El Gounassa ei voi maksaa matkasekeillä.

  Matkakassaksi suositellaan euroja. Hotellialueen ulkopuolella suositellaan Egyptin puntia. Egyptin lain mukaan hotellilaskut maksetaan euroissa tai luottokortilla.

  Mikäli ostat retkiä lomakohteessa, tulee ne maksaa joko USD, EUR tai luottokortilla.

  Kaikissa El Gounan hotelleissamme on pankkiautomaatti (paitsi Ocean View -hotellissa, pankki ja pankkiautomaatti löytyy Marinasta, n. 5 minuutin kävelymatkan päästä).

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

  Muuta
  Egyptin bakteerikanta poikkeaa siitä, mihin me olemme tottuneet. Voit itse minimoida sairastumisen riskiä pesemällä kädet ennen ruokailua sekä välttämällä hanavettä ja jäitä.

  Kohteessa saattaa olla hyttysiä, hyttysvoiteita on saatavissa apteekeissa.

  Lentoliikenne saattaa ajoittain häiritä.

  Marraskuun ja maaliskuun välillä saattaa olla kylmä öisin. Myös tuulet saattavat olla viileitä.

 • Ramadan

  Ramadanin aikaan, n. 23.4.–23.5.2020 monet muslimit paastoavat auringonnoususta auringonlaskuun.
  Osa liikkeistä noudattaa tällöin poikkeuksellisia aukioloaikoja. Ramadan päättyy kolme päivää kestäviin juhliin.