Hyvä tietää: Hurghada

 • Pääkaupunki

  Kairo
 • Valuutta

  Egyptin punta (LE)
 • Kieli

  Arabia
 • Väkiluku

  95 690 000
 • Aikaero

  0 tuntia

Hyvä tietää

 • Lomaharrastuksia

  Yhteistyössä pohjoismaisen Colona Dive Center -sukelluskoulun kanssa järjestämme etukäteen varattavia PADI-sukelluskursseja ja sukelluspaketteja. Lue lisää Retket-välilehdeltä.

  Sukelluksesta maksetaan lisäksi erityinen vero, n. 2,50 e/hlö/pv, joka maksetaan paikan päällä. Sukellusvarusteiden vuokra, n. 28 e/pv, snorklausvarusteiden vuokra n. 6 e/pv.

 • Etäisyydet

  Hurghadan keskustasta hotelli Aquamarineen n. 18 km, El Gounaan 25 km, Kairoon n. 529 km, Luxoriin n. 286 km.

 • Rannat

  Hurghadassa on hotelleja tiheään. Kaikilla hotelleillamme on oma, vain hotellin asiakkaille varattu rantaosuus pidemmästä rannasta. Yleisiä rantoja on vain harvassa. Tietyt osat rannasta ovat matalia. Uimatossujen käyttöä suositellaan.

 • Lasten kanssa

  Hurghadan kaupungissa liikenne on vilkasta.

 • Adapteri

  230 V

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Hurghadassa on monia internetkahviloita. Hinta n. 2 e/t.

  Signaalin voimakkuus ja yhteyden nopeus saattavat vaihdella. Ajoittain yhteyden saaminen voi olla vaikeaa.

  Takseja ja paikallisbusseja on aina Hurghadan kaduilla. Lomailijat eivät kuitenkaan aina saa välttämättä käyttää busseja. Bussi eri kaupunginosien välillä (n. 5 km) n. 0,40 e. Taksi, sama matka, n. 1,80–3,50 e.

  Sovi hinnasta aina etukäteen. Varaa aina mukaasi tasaraha, sillä bussin- ja taksinkuljettajilla on harvoin vaihtorahaa.

 • Autonvuokraus

  Hurghadan ranta-alue on tasaista. Hurghada ei kuitenkaan sovellu erityisen hyvin liikunta-rajoitteisille eikä lapsille, jalkakäytävien reunat ovat korkeat ja liikenne vilkasta.

 • Lisätietoja

  Kaupassa: 1 l vesipullo n. 0,50 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,80 e, patonki n. 1,70 e, rantasandaalit n. 5 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 3 e, kevyt lounas n. 6 e, päivällinen n. 5–14 e, pizza n. 3,50 e.

  Ulkomainen olut, viini ja väkevät alkoholijuomat ovat kalliita Egyptissä. Paikalliset viinit maksavat n. 12–14 e/pullo ravintolassa ja n. 6 e verovapaassa myymälässä. Alkoholia ei myydä ruokakaupoissa.

 • Ostokset

  Hurghada on hyvin laajalle levittäytynyt kylä, joka ulottuu 40 km Punaisenmeren rannikkoa pitkin. Suuri osa muodostuu pelkästään suurista hotellikokonaisuuksista. Kaupungissa on kaksi pääasiallista keskustaa, El Dahar/Downtown ja Sekkala. El Dahar sijaitsee Hurghadan pohjoisessa osassa. Tämä on Hurghadan vanhin osa, jossa on mm. kaupungin basaarialue.

  Sekkala on kaupungin moderni keskus, jossa on pitkä ostoskatu ja kansainvälisiä ravintoloita, esim. McDonald's.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Rajoitettu yöelämä Hurghadan kaupungissa (Down Town), baareja/yöelämää "uuden sataman" alueella Sekkalassa.

 • Muista tämä

  Osallistu aavikkosafarille ja käy vierailemassa beduiinien luona. Koe Punaisenmeren upea vedenalainen elämä. Tutustu Kairoon, maailmanluokan metropoliin, jossa näet pyramidit ja Egyptiläisen museon. Vieraile myös Luxorissa, maailman suurimmassa ulkoilmamuseossa.

 • Aikaero

  Talvella sama aika kuin Suomessa.
  Kesällä Suomen aika -1 t.

 • Koe enemmän

  Vakituisia asukkaita n. 300 000.

 • Valuutta ja luottokortit

  Egyptin punta (LE). Matkakassaksi suositellaan euroja. Hotellialueen ulkopuolella käytetään yleensä Egyptin puntia. Egyptin lain mukaan hotellilaskut maksetaan ulkomaan valuutalla, esim. euroissa tai luottokortilla. Kaikissa hotelleissamme voi maksaa koko oleskelun laskut vastaanotossa pois lähtiessään.

  Luottokortti käy maksuvälineenä useimmissa suurissa ravintoloissa ja kaupoissa.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

 • Tärkeä tietää

  Egyptissä on erityiset määräykset tullivapaille tuotteille. Tullivapaita tuotteita voi hankkia 48 tunnin sisällä maahan saapumisesta. Sen jälkeen tämä on kiellettyä. Tuotteita myydään erityisissä verovapaissa liikkeissä ja kaikki ostetut tuotteet merkitään passiin.

  Taxfree-myymälä "Uudessa Hurghadassa" sekä lentokentällä.

  Perjantaisin, muslimien pyhäpäivinä, liikkeet ovat kiinni aamupäivällä ja aukeavat jälleen illalla.

  Egyptin bakteerikanta poikkeaa siitä, mihin me olemme tottuneet. Sen vuoksi ohimenevät vatsavaivat ovat tavallisia. Vatsasairauksien riskiä voi itse vähentää pesemällä kädet ennen ruokailua sekä välttämällä hanavettä sekä jääpaloja. Muista juoda tarpeeksi, sillä liian vähäinen juominen aiheuttaa helposti vatsavaivoja ja huonovointisuutta, kuten päänsärkyä. Paras janojuoma on vesi, ei olut tai virvoitusjuomat. Kolikot ja setelit ovat myös erittäin todennäköinen tartuntojen lähde. Pese aina kädet sen jälkeen, kun olet käsitellyt rahoja. Turistialueiden ulkopuolella myös kannattaa olla myös varovainen kuorittujen hedelmien, kylmien kastikkeiden, kermaleivonnaisten ja jäätelön kanssa. Kohteessa saattaa olla hyttysiä, hyttysvoiteita on saatavissa apteekeissa. Lentoliikenne saattaa ajoittain häiritä. Hurghada on suosittu kohde itäeurooppalaisten keskuudessa.

  Marraskuun ja maaliskuun välillä saattaa olla kylmä öisin. Myös tuulet saattavat olla viileitä. Tänä aikana matkustettaessa kannattaa mukaan ottaa lämpimiä vaatteita.

  Hotelleissa ei voi maksaa Egyptin punnilla. Eli jos esim. varaat retkiä ja maksat ne hotellille, varaa mukaan US dollareita tai euroja, tai käytä luottokorttia.

 • Ramadan

  Ramadanin aikaan, n. 15/5–14/6 2018 monet muslimit paastoavat auringonnoususta auringonlaskuun. Osa liikkeistä noudattaa tällöin poikkeuksellisia aukioloaikoja.

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Hurghadaan meno n. 5 t 10 min. ja paluu n. paluu n. 5 t 20 min. Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja.

 • Matka lentokentältä

  Matka Hurghadan lentokentältä Hurghadan kaupunkiin noin 15 min. Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot. Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »