Barri Gótic

Vaatii todellista paneutumista yrittää selvittää, mikä on Barcelonan varsinainen historiallinen keskusta. Katalonialainen yhteisnimitys Barcelonan vanhalle osalle on Ciutat Vella, joka tarkoittaa yksinkertaisesti ”vanhaa kaupunkia”. Tämä alue Barcelonasta on jaettu neljään eri osaan, joista yksi on Barri Gótic.

Barcelonan vanhin osa

Barri Gótic ulottuu itään aina hyvin tunnetulle La Ramblan turistikadulle asti ja se on vanhin osa Barcelonaa, joka taas on Espanjan toiseksi suurin kaupunki. Täällä kuhisee ikivanhoja, tyylikkäitä sekä kauniita vanhoja rakennuksia, kapeita kujia sekä kauniita toreja – joiden historia ulottuu aina siihen asti kun ne olivat muinaisen roomalaisen kaupungin keskus.

Barri Gótic puolestaan jakautuu seitsemään eri kaupunginosaan, joista yksi on Barri de la Catedral, jonka upea roomalaiskatolinen katedraali kohoaa suuren torin laidalla. Torilla voit nähdä joukon tanssivia katalaaneja, jotka kokoontuvat viikottain tanssimaan Sardanaa. Sardana, josta on tullut vahva Katalonian symboli, on eräänlainen piiritanssi ja se on nykyisin perinteinen katalonialaisten kansantanssi.

Santa Maria del Pi ja Sants Just Pastorissa ovat kaksi muuta kaunista goottilaista kirkkoa, jotka ovat hyvin tunnettuja tällä alueella.

Goottilaisen korttelin nähtävyydet

Goottilaisessa korttelissa sijaitsee myös kaupungintalo, jossa Katalonian johtavat poliitikot istuvat. Lähistöllä sijaitsee myös Call Jueu, vanha juutalaiskortteli, jossa muinaisen synagogan jäännökset on yhä paikallaan.

Toinen nähtävyys goottilaisessa korttelissa on kuninkaallinen tori Plaça del Rei, eikä vähäisemmäksi jää arkeologiset kaivaukset, jotka sijaitsevat suoraan torin alapuolella. Täällä voit ihailla historiallisia kolonialaisaikojen jäännöksiä jotka on koottu vaikuttavalle runsaan 4000 neliökilometrin alueelle.

Barri Góticissa sijaitsee myös tori Plaça de Sant Felip Neri, jossa on myös torin mukaan nimetty kirkko. Kirkon seinissä näkyy yhä merkkejä pommeista, jotka tippuivat torille vuonna 1938 keskellä Espanjan sisällissotaa. Pommitus oli toiseksi suurin Barcelonaan kohdistuneista pommituksista ja sen johdosta 42 ihmistä menetti henkensä. Kuten sanottua, Barri Góticissa historialliset tapahtumat eri aikakausilta näkyvät erityisen ilmeisinä.