Camp Nou

Barcelona on jo pitkään yhdistetty jalkapalloon ja etenkin tiettyyn seuraan – FC Barcelonaan. Vierailu joukkueen Camp Nou -kotiareenalla on tavallisuudesta poikkeava elämys ja täyttää varmasti kaikki odotukset. Valtavaa areenaa voidaan sanoa Euroopan suurimmaksi areenaksi, sen koko on peräti 250 x 220 metriä, ja siellä on lähes 100 000 istumapaikkaa.

Ehdotonta huippuluokan jalkapalloa

Vaikuttavalla areenalla huippupelaajat, kuten Johan Cruyff, Lionel Messi, Andres Iniesta ja tietysti myös pohjoismaalaiset suuret pelaajat kuten Henrik Larsson ja Zlatan Ibrahimovic, ovat kerta toisensa esittäneet jalkapallon taikuutta pukeutuneena seuran sini-punaisiin väreihin.

Areenan nimi Camp Nou on katalaania ja se voidaan kääntää "uudeksi kentäksi". Kun kiinnostus jalkapalloa kohtaan kasvoi Barcelonassa Espanjan sisällissodan jälkeen, Camp de Les Cortsin vanhan kotiareenan koko ei enää riittänyt ja se tarvitsi uuden seuraajan. "Uuden kentän" rakentaminen aloitettiin maaliskuussa 1954 ja se valmistui kaudeksi 1957. Alussa ajatuksena oli, että areenan nimeksi tulisi Estadi del FC Barcelona, mutta Camp Nou -nimeä arvostettiin enemmän. Ja se siitä tulikin. Arkkitehdit Francesc Mitjans ja Josep Soteras onnistuivat yhdessä Lorenzo García-Barbónin kanssa luomaan areenan, joka nykyisin tunnetaan ympäri maailman.

Muutakin kuin jalkapalloareena

Vaikka Camp Nou yhdistetäänkin lähinnä jalkapalloon, täällä järjestetään myös paljon muita tapahtumia ja konsertteja. Tunnetuimpia stadionilla esiintyneitä ovat Michael Jackson, U2 ja Bruce Springsteen. 80-luvun alussa täällä järjestettiin myös messu, jossa oli mukana silloinen paavi Johannes Paavali II. Tähän mennessä yleisöennätys on vaikuttava 120 000 katsojaa, mikä saavutettiin vuoden 1986 Euroopan Cupin puolivälierissä FC Barcelonan ja Juventuksen välisessä ottelussa.

Alueella on myös areenaan kuuluva, suosittu museo, jossa vierailemalla saat kuulla lisää FC Barcelonan ja areenan historiasta.