Montserrat

Barcelonassa vierailun aikana pääset kokemaan kaikki parhaat mahdolliset elämykset yhden ja saman kaupungin sisällä. Täällä on houkutteleva hiekkaranta keskellä kaupunkia, erinomaisia ruokapaikkoja, nimekkäitä ostospaikkoja, jännittävää historiaa eikä vähiten taidetta, joka on tunnettu ympäri maailman.

Sinä joka kaipaat upeaa luontoa sekä mahtavia vuorimaisemia, et myöskään joudu pettymään Barcelonaan ja tästä on kiittäminen kuuluisaa Montserrat vuorta. Vuori sijaitsee kaupungin ulkopuolella ja soveltuu mainiosti puolipäiväretkeen. Katalonialainen nimi Montserrat voidaan kääntää suunnilleen näin ”sahattu vuori”. Nimi kuvaa hyvin vuoren muotoa, joka näyttää siltä, kuin sen huiput olisi sahattu kahtia.

Vuori on luonnonsuojelualue

Vuori, joka on osittain luonnonsuojelualuetta, on arvostettu vierailukohde kaikenlaisten matkailijoiden keskuudessa. Toiset tulevat tänne yksinomaan kauniiden maisemien vuoksi, osa taas haluaa vaeltaa hienoilla vaellusreiteillä kun taas jotkut tulevat tänne historian ja uskonnollisten syiden vuoksi.

Alue on ollut merkityksellinen uskonnollinen paikka useiden vuosisatojen ajan. Luultavasti tämä alkoi samaan aikaan, kun rakkauden jumalattaren Venuksen kunniaksi rakennettiin temppeli. Paljon myöhemmin erakoituneet munkit asuivat täällä ja kristinusko korvasi roomalaiset jumalat.

Arviolta vuonna 1000 jaa. rakennettiin pieni luostari Santa Marian kunniaksi ja pyhiinvaeltajat alkoivat tekemään pyhiinvaellusmatkoja Montserratiin kokeakseen Montserratin neitsyen ihmeen. Traagisen sodan sekä muiden ikävien tapahtumien jälkeen ”The sanctuary of the Virgin Mary of Montserrat” - luostarin sisällä oleva Santa Maria de Montserratia esittävä patsas on edelleen tärkeä syy, jonka vuoksi vierailijat vaeltavat vuorelle. Montserrat on lisäksi tunnettu poikakuorostaan, joka on toiminut aina 1300- luvulta asti, ja on näin ollen yksi Euroopan vanhimmista poikakuoroista.

Köysirataa pitkin ylös vuorelle

Jos haluat mieluummin vaeltaa pyhimysten ja luostarin luokse, löytyy täältä useita eri vaikeusasteisia vaellusreittejä. Kaikkein vaativin reitti on Sant Jeroniin johtava reitti, joka on Montserratin korkein kohta (1 236 metriä merenpinnan yläpuolella). Päästessäsi huipulle kirkkaana ja pilvettömänä päivänä, sanotaan että voit nähdä aina Mallorcalle asti. Jos kuitenkin haluat päästä vuorelle helpommin, on suositeltavaa mennä Aeri- nimistä köysirataa pitkin, joka vie sinut ylös huipulle vain viidessä minuutissa. Ylhäällä sinut palkitaan suurenmoisilla näköaloilla!

Montserratiin pääsee useammallakin tavalla, joista yksinkertaisin vaihtoehto on ottaa FGC-juna Barcelona-Plaça Espanyalta. Barcelonasta järjestetään myös kokopäiväretkiä bussilla.