Picasso-museo

Pablo Ruiz Picasso onnistui kirjaimellisesti puhumaan taiteen puolesta, ja toi nimensä tunnetuksi koko maailmassa. Riippumatta siitä, mitä ihmiset pitivät tämän paljon puhutun taitelijan erikoisesta modernista taiteesta, on sillä ollut suuri vaikutus vuosien saatossa.

Todella arvostettu museo

Picasso syntyi vuonna 1881 Malagassa eteläissä Espanjassa ja kuoli vuonna 1973 Provencessa, Ranskassa. Taiteelliset geenit olivat hänellä veressä, hänen isänsä oli sekä taiteilija että taideprofessori. Picasso muutti yhdessä perheensä kanssa Barcelonaan vuonna 1895 ja kulutti nuoruusvuotensa muun muassa taideopintojen parissa Barcelonassa. Hän avasi oman ensimmäisen studionsa Carrer de la Platalle yhdessä kollegansa Manuel Pallaresin kanssa. Samassa studiossa hän myös loi taulun Science and Charity muutama vuosi myöhemmin.

Se tosiasia, että Picasson taideura todella sai alkunsa täällä Barcelonassa selittää miksi Picasso museo on avautumisestaan vuonna 1963 lähtien ollut luonnollinen osa kaupunkia. Tänä päivänä Picasso museo on yksi kaikkein arvostetuimmista nähtävyyksistä Barcelonassa ja mikäli sinulla on aikaa vierailla ainoastaan yhdessä museossa, tulisi sinun ehdottomasti valita tämä museo.

Sijaitsee El Bornin kaupunginosassa

Kuten useimmat museot Suomessa, museo on kiinni maanantaisin. Muina viikonpäivinä museo on avoinna kello 10-20. Museon osoite on Carrer de Montcada 15-23 El Bornin kaupunginosassa.

El Bornin kaupunginosassa kannattaa vierailla monestakin syystä, ja täällä saat kulumaan helposti useita tunteja mahdollisen museokäynnin lisäksi. Monia puhuttelee näiden korttelien boheemi tunnelma kuhisevine pikkukatuineen, upea katedraali Santa Maria del Mar ja joukko viihtyisiä kahviloita, putiikkeja ja ravintoloita. Tämä osa kaupungista on nykyisin tunnettu yhtenä kaupungin trendikkäimmistä alueista.