Fuerteventuran kauniit rannat

1. Parque National de Corralejo - kauniit sahraminkeltaiset hiekkadyynit

Corralejon kylän lähellä sijaitsevan Parque National de Corralejon luonnonpuiston hiekkadyynit ja rannat ovat kuvankauniita. Vaaleaa sahraminkeltaista hiekkaa silmänkantamattomiin, kumpuilevia hiekkadyynejä ja kauniita turkoosin veden rantoja: luonnonystävät ovat riemuissaan. Täältä löytää helposti oman pienen rantaplänttinsä, ja osat rannoista ovatkin nudistien suosiossa. Luonnonpuiston rannat sopivat parhaiten aikuisille ja perheille, joissa on hieman vanhempia lapsia: toisinaan voi olla melko tuulista ja aallot nousta voimakkaiksi. Pidä silmällä punaisia varoituslippuja. Mukaan kannattaa ottaa pyyheliinat, aurinkovoidetta, juomavettä ja jotakin juotavaa, sillä luonnonsuojelualueelta ei löydy kauppoja tai kahviloita.

2. El Cotillo - viehättävää rantaelämää ja viihtyisiä krouveja

Monien mielestä kauneimmat rannat löytyvät Luoteis-Fuerteventuralta, El Cotillon kalastajakylästä. Kylän eteläpuolelta alkaa päättymättömän pitkä, kullankeltainen hiekkaranta. Rannalla vierailee monenlaisia ihmisiä. Joukossa on surffaajia, mutta myös heitä, jotka tahtovat vain nauttia kauniista rannasta ja kotoisan kalastajakylän tarjonnasta. Tämä ranta sopii täydellisesti heille, jotka eivät tahdo viettää koko päivää rannalla vaan viettää aikaansa myös viehättävissä krouveissa.

3. Sotaventon ranta – pitkä, palkittu ja surffaajien suosima

Kaakkois-Fuerteventuralla sijaitsee Sotaventon ranta, joka on useita kertoja valittu Kanariansaarten parhaaksi. Sen lisäksi, että ranta on hieno, on se myös saariryhmän pisin.
Rantaa suosivat niin auringonottajat, lapsiperheet kuin purjelautailijat. Koska tuulet yltyvät usein varsin koviksi, toimii paikalla monia surffauskouluja. Täällä järjestetään myös purje- ja leijalautailun maailmancupin kisat vuosittain. Pitkällä rannalla on ruokapaikkoja, kahviloita ja aurinkotuolivuokraamoita useissa kohdissa.

4. Playa de la Concha – ihana rauhallinen laguuni

La Concha sijaitsee Fuerteventuran luoteisosassa, lähellä El Cotillon viihtyisää kalastajakylää. La Concha on lapsiperheiden paratiisiranta. Aallonkorkeus pysyy täällä yleensä matalana, kiitos suojaavan, hevosenkengän muotoisen särkän. Veden ollessa matalalla muodostuu kallioiden väliin pieniä lampia, tällöin voivat kaikkein pienimmätkin polskutella turvallisesti, nauttien veden turkoosinkirkkaasta väristä. Hiekka on pehmeää ja kullankeltaista. Tuulisina päivinä voi hakea suojaa pyöreistä “los corralitos” -muureista, jotka alueen asukkaat ovat rakentaneet laavakivestä. Lapsiperheiden mieleen on myös rannan sijainti El Cotillon lähellä. Täältä löytyy ruokapaikkoja, kahviloita ja kauppoja.

5. La Pared - luonnonystäville ja surffaajille

La Pared sijaitsee Etelä-Fuerteventuran länsirannikolla, jossa on saaren kapein kohta. Rannalle saavutaan ensisijaisesti suurenmoisen luonnon takia. Korkeita kallioita ja hurja meri tekevät alueesta varsin mahtipontisen. Tämä ranta on surffaajien paratiisi. Lapsiperheille löytyy sopivampia rantoja (kuten Playa de la Concha, katso yltä), sillä aallot voivat olla hyvin rajuja ja vedessä voi olla vaarallisia virtauksia. Mutta kaikkien kannattaa kokea kaunis illan kajo yhdessä aaltojen pauhun kanssa. Monet matkustavat La Parediin piknikille ja kokeakseen kauniin auringonlaskun.