/Gran Canaria

Kalaherkkuja Gran Canarialla

TUI, Suomi

Pieni otos ravintolatarjonnasta Playa del Inglesissä, Puerto de Moganissa ja Las Palmasissa osoittavat, miten monipuolisesti Kanariansaarilla kelpaa herkutella meren antimilla.

Pyyntituoretta satamasta

Puerto de Moganin kalastajaosuuskunnan ravintola, Cofradia de Pescadores sijaitsee sataman länsilaidalla, ja sinne kuljetaan pienen telakka-alueen läpi.

Rakennus näyttää varastohallilta, mutta sieltä on kauniit näkymät satamaan ja vuorenrinteille. Tarjoilija tuo alkupalaksi korin, jossa on leipää, kuorimattomia valkosipulin kynsiä, kokonaisia tomaatteja, vihreää ja punaista mojoa sekä aiolia.

Tarkoitus on kuoria valkosipulinkynsi, hieroa sitä leivän pintaan, sivellä päälle mojoa tai aiolia ja leikata tomaatista siivu leivän kruunuksi.

Tarjoilija suosittelee meribassia ja Moganin tuoretta kalaa, joka tällä kertaa on kokonaisena paistettua hammasahventa. Kala-ateriat kahdelle ja iso vesipullo maksavat 35 euroa.

Lounas Las Palmasissa

Las Palmasin vanhan kaupungin ostoskadulta, Calle de Trianalta kannattaa poiketa jollekin sivukadulle tapaksille.

Kahdelle sopiva annos on esimerkiksi ravintola La Alquitaran tapasannokset kesäkurpitsasta ja ravunlihasta sekä jaettavaksi pieni pannu paellaa merenelävistä, kuten simpukoista, mustekalasta ja meribassista. Ison kivennäisvesipullon kanssa kahden hengen aterialle kertyy hintaa alle 15 euroa.

Mereneläviä Playa del Inglesissä

Playa del Inglesissä sushia nautitaan ravintola Sakura III:ssa. Kahdelle hengelle sopiva iltapala on 20-osainen sushi-sashimiannos lohesta, tonnikalasta ja vaaleasta, pehmeästä piikkimakrillista. Annos ja kaksi lasia valkoviiniä maksaa alle 20 euroa.

La Caña Playa del Inglésissä tarjoaa espanjalaista ruokaa, tapaksiakin toki, mutta tuore kala on erinomaista. Tarjoilija suosittelee kauden antimia, ja esimerkiksi meriahven persiljalla ja valkosipulilla höystettynä maistuu herkulliselta. Listan ulkopuolelta saa vaikka friteerattuja sardiineja. Ravintola on sisältä moderni ja huoliteltu. Terassilla on mukava istua lämpimänä iltana, vaikka näkymä onkin tyhjälle liiketontille. Kahden hengen kala-ateriat ja kannullinen sangriaa maksavat alle 45 euroa.

TEKSTI: SUSANNA HAANPÄÄ, Otavamedia

Gran Canarialla on useita toinen toistaan ihastuttavampia huvi- ja kalastusveneiden satamia. Meren läheisyys tarkoittaa tuoreita merenantimia. Kuva Puerto de Mogánin satamasta. Gran Canarialla on useita toinen toistaan ihastuttavampia huvi- ja kalastusveneiden satamia. Meren läheisyys tarkoittaa tuoreita merenantimia. Kuva Puerto de Mogánin satamasta.