/Gran Canaria

Mitä uutta Gran Canaria tarjoaa talvella 2016-17?

TUI, Suomi

Lue TUIn oppaan vinkit!**

Yksi klassikkokohde Gran Canarian suosion salaisuuksista on, että monipuoliselta saarelta löytyy aina jotain uutta. TUIn opas Sanna Amberg on jo pitkään asunut Gran Canarialla. Nyt Sanna kertoo, mitä uutuuksia hänen kotisaarensa tarjoaa lomailijoille talvikaudella 2016-17.

Uusi uimaranta Saharan hiekasta

Gran Canarialle on avattu aivan uusi uimaranta – ensimmäistä kertaa 25 vuoteen!
Playa del Curan ja Amadoresin väliin, vanhan Tauron kivirannan päälle, on tuotu Saharasta hiekkaa 70.000 tonnia ja nyt paikalla on uusi ranta, johon rakennetaan tietysti myös kaikki palvelut. Myöhemmin alueelle tulee myös pieni huvipursisatama. Hotelleista mm. Riviera Vista, Riviera Marina ja Curasol ovat mukavasti tämän uuden rannan ulottuvilla.

Tapastelua ja trendikkäitä piipahduspaikkoja

Melonerasin rantabulevardille avattiin viime keväänä uusi tyylikäs ravintola Cafe del Mar Meloneras.
Ruoka on hyvää ja korkeatasoista, ja muutamana iltana viikossa ravintolassa voi illallisen ohessa nauttia myös kabaree-tyylisestä esityksestä. Ohjelmailloissa ei ole erillistä sisäänpääsymaksua, mutta pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen.
Paikan tyylikkäällä terassilla voi piipahtaa myös päiväsaikaan cocktaililla Faro-bulevardilla shoppailun lomassa.

Paikallisemmasta San Fernandosta löytyy uusi tuttavuus, ravintola Abrasa, joka on erikoistunut korkealaatuisiin liharuokiin. Paikan nimi tulee osittain siitä, että lihat kypsennetään puulämmitteisessä grillissä.

Las Palmasissa, lähellä Las Canterasin rantaa sijaitsevassa pienessä Mercado del Puerto -kauppahallissa on paljon tapasravintoloita, jotka täyttyvät lounasaikaan ja iltaisin niin paikallisista kuin matkailijoistakin. Viikonloppuisin tapaspaikat ovat auki yömyöhään ja trendikästä onkin viettää iltaa syömällä yksi tapas yhdessä paikassa, ja vaihtaa sitten seuraavaan kuppilaan.

Las Palmasissa, Veguetassa, Teatteri Perez Galdosin vieressä on aivan ihana kattoterassibaari La Azotea de Benito. Muodikkaalta kattoterassilta avautuu kauniit näkymät vanhaan kaupunkiin.

Kahvia ja kabareeta retkiuutuuksissa

Hyvä kahvi kiinnostaa aina meitä suomalaisia. Jo viime talvena ohjelmaan tullut uutuusretki Kahvia ja kanarialaisia maisemia vie läpi maalauksellisten kylien kokemaan kanarialaisen luonnon ja kulttuurin parhaita paloja. Retkellä tehdään myös ainutlaatuinen pysähdys Euroopan ainoalla kahviviljelmällä. La Lajan kahviviljelmillä maistellaan kahvin lisäksi eri viinejä ja tapaksia – ja lisäksi opetellaan valmistamaan kanarialaista dippikastiketta mojoa.

Showravintola Garbosissa on tänä talvena 20-vuotisjuhlashow. Esityksen artistit ovat samalla myös tarjoilijoita ja he tarjoilevat illan aikana kolmen ruokalajin illallisen juomineen tunnelmallisessa, vanhassa teatterisalissa Bahía Felizissä. Kun illallinen on syöty, vaihtuvat tarjoilijoiden esiliinat esiintymisasuihin ja he ottavat näyttämön haltuunsa värikkäässä esityksessä, joka on tänä talvena nimeltään Celebration.

Mikä ihmeen HANGAR37?

Gran Canarialla on paljon erilaisia teemapuistoja, joista tuorein on aivan San Agustinin kupeeseen avattu HANGAR37. Euroopan suurimmassa HANGAR37-teemapuistossa käydään muovikuula-aseilla taistelua oikeiden sotilasajoneuvojen, lentokoneiden, laivojen, säiliöiden, kellareiden ja tunneleiden ympäröiminä.

Hangar 37 -teemapuistohanke on osa modernisointia, jolla halutaan parantaa Gran Canarian vapaa-ajan aktiviteettien monipuolisuutta. Teemapuistosta korostetaan, että leikkimielisessä pelaamisessa rehellisyys on perusarvo. Parhaaseen tulokseen pääsee nimenomaan onnistuneella joukkuepelaamisella. Teemapuistossa on mahdollista järjestää myös muun muassa polttareita, syntymäpäiviä ja valmennustilaisuuksia. Alaikäraja on 12 vuotta.

Raikkaita hotelliuutuuksia

Uusia hotelleja on tänä talvena Gran Canarialla TUIn valikoimassa enemmän kuin koskaan. Positiivista on se, että iso osa niistä on täysin remontoituja ja moderneja. Kaiken kaikkiaankin saaren hotellitaso on viime vuosina noussut merkittävästi.
Tässä muutama poiminta TUIn uutuuksista:

Playa del Ingles: ClubHotel Riu Papayas
Kaikki huoneet on uudistettu. Voit varata hotellihuoneen tai perhehuoneen, jossa on tilaa jopa viidelle.

Playa del Ingles: Santa Monica Suites
Uudistettu Santa Monica Suites sijaitsee hyvällä paikalla leveän rannan äärellä, aivan dyynien kupeessa. Kannattaa katsoa kuvat!

Puerto Rico: XQ Vistamar, Parhaalla paikalla
Hotellissa on kaksioita ja kolmioita, joissa on raikas, vaalea sisustus. Hyvinvarustettujen huoneistojen keittonurkkauksesta löytyvät leivänpaahdin, kahvinkeitin ja vedenkeitin.

Amadoresin rannalle on tuotu 70 000 tonnia Saharan hiekkaa. Amadoresin rannalle on tuotu 70 000 tonnia Saharan hiekkaa.