/Gran Canaria

Ravintolavinkit Kanariansaarille

TUI, Suomi

Gran Canarialla, Teneriffalla ja Lanzarotella hemmotellaan myös makuhermoja. Oppaamme paljastavat omat suosikkiravintolansa Kanariansaarilla lomailevien iloksi.

TUIn oppaat Sanna Amberg, Marianne Marjamäki ja Aija Tolvanen ovat jo pitkään asuneet Kanarialla ja paljastavat omat suosikkiravintolansa kotisaariltaan:

Gran Canaria, Sanna Amberg:

Sakura Playa del Inglesissä. Sushin lisäksi laaja valikoima myös muita ruokalajeja; lihaa, kalaa, ankkaa ja äyriäisiä sekä teppanyaki show -keittiö. Hyvät hinnat.
La Tapita Los Josés San Fernandossa. Pieni tapasravintola, jossa tarjoilija kertoo päivän menyyn. Lisäksi voit tiskiltä valita montaditoja, eli pieniä leipiä, jotka on päällystetty mitä moninaisimmilla vaihtoehdoilla. Paras mennä illalla klo 19–20, sunnuntaisin suljettu. Hinta-laatusuhde erittäin hyvä.
Greek Village & Greek Taverna Playa del Inglesissä ja San Agustinissa. Hyvää kreikkalaissävytteistä ruokaa. Haudutettu lammas legendaarinen. Palvelua myös suomeksi, edulliset hinnat.
Samsara Maspalomasissa, lähellä dyynejä. Tunnelmallinen & eksoottinen sisustus, vähän erikoisempi fuusioruokalista, jolta ei pippuripihviä löydy. Pöytävaraus melkein pakollinen, ravintola on suosittu paikallisten keskuudessa. Illallisravintola, ei kallis

El Senador, majakan vieressä Maspalomasissa. Viikonlopun lounaspaikka meren ääressä tarjoaa tuoretta kalaa ja kanarialaista ruokaa. Ei mikään halpa, mutta isot annokset. Samalla voi seurata ohimeneviä ihmisiä ja katsella merta. Paikallisten suosiossa.

Teneriffa, Marianne Marjamäki:

Chill Out Los Christianosissa rantapromenadin loppupäässä Playa de las Vistasin luona. Erinomaista ruokaa rennossa miljöössä, jossa kannattaa kokeilla talon erikoisuuksia. Hyvät hinnat.
p. +34 922 792 776
Meson Castellano El Camisonissa, Los Christianoksen ja Playa de las Americasin välissä. Mannerespanjalainen ravintola, joka käyttää korkealaatuisia raaka-aineita. Hyvä tapasvalikoima ja erinomaiset liharuoat, laaja espanjalainen viinivalikoima. Hieman korkeampi hintataso.
Malibu, Oasis-ostoskeskuksen yläkerrassa. ­Ravintolassa voi nauttia kansainvälisen ja aasialaisen keittiön herkuista. Suosittelen merianturaa Walevska ja keittiömestarin häränfileetä. Hyvät hinnat.
Friends, uusi trendikäs ravintola Playa de las Americasissa Playa de las Vistasin päässä. Erinomaista kansainvälistä ruokaa talon erikoisuuksien kera. Hyvä hintataso.
Masia del Mar, pienessä La Caletan kalastajakylässä. Hyvä valikoima vastapyydettyä kalaa ja äyriäisiä sekä Espanjan pohjoisrannikon erikoisuuksia. Ravintolassa pääset ihailemaan upeaa auringonlaskua ja näkymiä La Gomeran saarelle. Henkilökohtainen suosikkini. Hyvät hinnat.
La Herreria- ja Régulo-ravintoloissa Puerto de la Cruzissa saa takuuvarmasti hyvää ruokaa ja mukavaa palvelua!

Lanzarote, Aija Tolvanen:

Costa Azul El Golfon kylässä. Ravintolan mojo-kastike on erinomaista. Ruokalistalla on annoksia jokaiseen makuun – suosittelen kokeilemaan päivän kala- ja äyriäisannoksia.

Bodega de Santiago Yaizan kylässä, Timanfayan kansallispuistoon menevän tien varella. Rakennuksella on ikää yli sata vuotta. Ravintola on omistettu Santiago Eugenion muistolle, joka oli ravintolan nykyisen pitäjän esi-isä. Kannattaa kokeilla erityisesti ravintolan pääkokki Juan ­Morenon valmistamia sesongin erikoisuuksia.

La Tegala Macherin kylässä. Moderni ravintola, jossa ruoan ja palvelun taso ovat korkeat, mutta hinta-laatusuhde kohdallaan. Idea on tehdä paikallista ruokaa modernilla tavalla ensiluokkaisista aineksista. Puerto del Carmenin siluetti ja Atlantin valtameri levittäytyvät silmänruuaksi.

Sal y Pimienta Puerto del Carmenin sataman yläpuolella. Parisen vuotta sittenModesto Muños rohkaisi mielensä ja perusti oman ravintolan, jonka periaate on: Hyvät raaka-aineet takaavat hyvän ruuan. Hän on myös erittäin hyvä viiniasiantuntija. Ravintolan näköalat Puerto del Carmenin vanhaan satamaan ovat todella kauniit varsinkin auringon laskun aikaan.

Lilium Arrecifessä, Jose Antonio -kadun varella, Bouganvilla-ostoskeskusta vastapäätä. Ravintola on hyvän mielen keidas: ammattitaitoinen ja ystävällinen palvelu ja aistikas sisus. Ravintolan omistaja Orlando vastaa keittiöstä ja luo uusia annoksia viikoittain kulloinkin saatavilla olevista tuoreista raaka-aineista. Myös kasvisruokailijat huomioidaan. Vaikka Liliumin löytää myös Michelin-oppaansuosittelemien ravintoloiden listalta, hintataso on kuitenkin yllättävän edullinen.

Kanariansaarilla nautitaan hyvästä ruuasta. Kanariansaarilla nautitaan hyvästä ruuasta.